100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Haarlem

Internetsnelheid Haarlem testen

Met een DSL verbinding ontvang je vaak een lagere internetsnelheid dan de beloofde snelheid. Dit komt mede door de afstand van je huis tot de wijkcentrale. Als je een abonnement met een snelheid van 100 Mbit/s hebt afgesloten zou het kunnen dat je bijvoorbeeld maar een snelheid van 80 Mbit/s ontvangt. Ben je benieuwd welke snelheid er daadwerkelijk op jouw adres te halen is? Dat kan door middel van onze gratis speedtest. Zo weet je precies welke snelheid je ontvangt en kom je niet voor een verassing te staan. Ook kun je zien welke internet snelheden andere providers in Haarlem bieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

Er zijn inmiddels veel internet providers waardoor het steeds lastiger wordt een juiste keuze te maken voor je internet abonnement. Je wilt natuurlijk wel een abonnement kiezen die past bij jouw verbruik. Hiervoor moet je weten welke internet snelheid bij jou past, wij hebben voor jou een overzicht gemaakt zodat je kunt zien welke snelheid voor jou het beste is. Op deze manier hopen wij je te kunnen helpen met jouw zoektocht naar het beste internet abonnement. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller glasvezel internet Haarlem

Door de ontwikkelingen in de wereld van het internet, wordt internet steeds belangrijker. Tegenwoordig zijn streamingdiensten erg populair en wordt er veel thuisgewerkt, dan is het belangrijk dat je een goede internet verbinding hebt. De snelheid die je in Haarlem kunt ontvangen is afhankelijk van meerdere factoren, onder andere van het soort internet. Glasvezel internet is een hele stabiele en betrouwbare internet verbinding, alleen dit is helaas nog niet overal aanwezig. Merk jij dat jouw internet verbinding niet helemaal optimaal is? Dan zijn er een aantal stappen die je zelf kunt doornemen om je internet snelheid zo stabiel en snel mogelijk te maken. Wij hebben een checklist gemaakt van deze stappen zodat je deze zelf kunt nalopen. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Glasvezel internet in Haarlem

Over Haarlem

Haarlem Is een stad en gemeenten in Nederland en de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem behoort tot een van de middelgrote steden in de randstad. Deze stad telt 5 stadsdelen en 21 wijken die onderverdeeld zijn in een groot aantal buurten. Aan het eind van de middeleeuwen was Haarlem een van de belangrijkste steden van Holland. De stad ontwikkelde zich in de vroegmoderne tijd tot textielstad en schildersstad.

Haarleem heeft een gezellig historisch centrum, veel winkels en restaurants, beroemde musea en het strand om de hoek. Deze stad heeft echt alles, van middeleeuwse kerken, tot een terras aan het water en van verscholen straten tot winkelstraten. Als je in Haarlem woont kun je in de omgeving ook super veel doen, zoals een bezoekje aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland of het strand van Bloemendaal. Het is een hele leuke en centraal gelegen stad om in te wonen. Woon je al in Haarlem of ga je verhuizen naar of binnen Haarlem? Dan is het wel van belang om een goede internetverbinding te hebben. Maar hoe weet je welke internetverbinding er beschikbaar is op je adres en hoe je internet kunt afsluiten? Wij leggen jou uit hoe je (glasvezel) internet in Arnhem af kunt sluiten.

Is er glasvezel internet in Haarlem?

Gelukkig is er in Haarlem al glasvezel internet aanwezig en er wordt op dit moment volop glasvezel aangelegd. T-Mobile is gestart met de aanleg van haar eigen supersnelle glasvezel netwerk in Haarlem. Dit gaat ze aanleggen bij maar liefst 28.000 huishoudens in de wijken Amsterdamsewijk, Parkwijk, Slachthuiswijk, Europawijk, Boerhaavewijk, Meerwijk en Molenwijk. Naast T-Mobile is KPN ook volop bezig met het aanleggen van glasvezel internet in Haarlem, voor zowel thuis als zakelijk. Gaat KPN ook glasvezel aanleggen in jouw wijk? Dan kun je het volgende verwachten. Je ontvangt een brief op de deurmat over de aanleg van glasvezel in jouw straat. De kabels worden met graafmachines onder de grond gelegd en je wordt hierop aangesloten. Als laatste activeert een monteur het glasvezel in Haarlem op jouw adres.

Voor een abonnement op glasvezel internet in Haarlem kun je kiezen uit meerdere opties, namelijk alleen internet, internet & tv, internet & bellen of alles-in-1. T-Mobile en KPN zijn op dit moment twee glasvezelaanbieders die glasezel in Haarlem aanleggen, maar er zijn meerdere internet providers die glasezel internet aanbieden in Haarlem. Dit komt omdat meerdere providers zich kunnen inkopen op het netwerk. Is er op jouw adres in Haarlem nog geen glasvezel internet beschikbaar? Dan kun je waarschijnlijk wel kiezen tussen de internet technieken DSL internet of kabel internet. Beide technieken zijn prima. Wij zetten de internet providers die in Haarlem leverbaar zijn voor jou op een rij:

Wat is de beste internet provider in Haarlem?

Wij kunnen jou niet zeggen wat de beste internet provider in Haarlem is omdat dit een persoonlijke keuze is. Het is vooral goed om te kijken naar wat voor jou belangrijk is, bijvoorbeeld het soort abonnement, de internet snelheid of de prijs. Ook is het goed om te weten welke providers leverbaar zijn op jouw adres en welke snelheid je kunt halen. Glasvezel internet is namelijk nog niet op elk adres aanwezig omdat het nog volop aangelegd wordt. Je kunt door middel van onze gratis postcodecheck kijken of er al glasvezel internet op jouw adres aanwezig is en welke internet providers er op jouw adres leverbaar zijn.

Na het doen van de postcodecheck zie je wat er allemaal mogelijk is op jouw adres. Zo zie je welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres, welke snelheid er op jouw adres beschikbaar is en welke providers er op jouw adres leveren. Er zijn drie soorten internet, namelijk DSL internet, kabel internet en glasvezel internet. Wij lichten deze soorten internet toe zodat je weet welke het beste bij je past.

DSL staat voor Digital Subscriber Line. DSL internet is dan ook internet via de oude telefoonlijn, de koperlijn. De maximale snelheid die met deze internetsoort gehaald kan worden is 100 mbit/s. Ook is DSL internet beïnvloedbaar door factoren van buitenaf. Door de telefoonlijn loopt een hoogfrequent signaal die wij als mens niet kunnen horen. De internet provider zendt dit signaal uit en het modem in je huis vangt dit signaal op en zet het om in een bruikbaar signaal. Daarom heb je altijd een modem in huis. Dit modem ontvang je van je provider.

Kabel internet is een stabieler internet soort dan DSL internet. Hierbij ontvang je het internet via het traditionele televisienetwerk. Dit wordt ook wel breedband internet genoemd. Je maakt gebruik van de coax kabel, deze kabel was van oudsher bedoeld om televisie mee te kijken, maar nu kun je hier ook internet door ontvangen. De grootse aanbieder van kabel internet in Haarlem is Ziggo. Met kabel internet kun je een internetsnelheid halen van maar liefst 1000 Mbit/s.

Als laatste is er nog glasvezel internet. Dit is de nieuwste vorm van internet. Glasvezel internet in Haarlem is nog niet in elk huishouden aanwezig, omdat het in veel wijken nog aangelegd moet worden. Glasvezel internet ontstaat door het knipperen van een laserlicht door een heel dun draad gemaakt van glasvezel. Hoe sneller dit licht knippert, hoe sneller het internet is. Glasvezel internet is betrouwbaar en snel en de up- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar. Je kunt zowel een uploadsnelheid als een downloadsnelheid halen tot 1000 Mbit/s. Kun je op jouw adres in Haarlem nog geen glasvezel internet afsluiten? Dan heb je kans dat dit binnenkort wel mogelijk wordt.

Internet afsluiten in Haarlem

Ga je verhuizen binnen Haarlem, naar Haarlem of wil je gewoon een andere internet provider in Haarlem? Dan ben je bij ProviderCheck aan het goede adres. Je wilt natuurlijk een goede internet verbinding in je huis hebben en wij helpen jou daarbij. Het afsluiten van een nieuw internet abonnement is heel erg makkelijk. Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken wat er op jouw adres allemaal aanwezig is. Op deze manier kun je goed vergelijken en kijken wat voor jou het beste werkt.

Heb jij de postcodecheck gedaan en weet je welk abonnement je af wilt sluiten? Dan kun je op bestellen klikken. Je wordt doorgestuurd naar de website van de internet provider en hier vul je het bestel formulier in. Voordat je gaat overstappen is het belangrijk om even te kijken of je al contract vrij bent bij je huidige provider. Je sluit meestal een contract af voor een jaar, is dit jaar voorbij dan wordt het contract stilzwijgend verlengt en kun je deze opzeggen. Hou rekening met een opzegtermijn van een maand.

Je kunt jaarlijks flink wat geld besparen door over te stappen doordat je bij een nieuwe internet provider flink wat korting ontvangt als nieuwe klant. Denk hierbij aan cashback, korting of een cadeau. Ook ontvang je altijd minimaal €10,- cashback als je via ProviderCheck overstapt. Je kunt deze cashback zelf aanvragen via ons cashback formulier.

Wij zetten alle stappen om internet af te sluiten in Haarlem voor jou op een rij:

  1. Controleer als eerste of je al contract vrij bent bij je huidige provider. Zo weet je zeker dat je over kunt stappen.
  2. Doe onze gratis postcodecheck zodat je weet wat er mogelijk is op jouw adres in Haarlem.
  3. Sluit het abonnement af dat het beste bij jou past. Wil je gebruik maken van de overstapservice? Dit kun je aangeven in het bestelformulier.
  4. Op de dag dat je nieuwe abonnement in gaat ontvang je je modem. Deze kun je makkelijk zelf installeren.
  5. Claim je cashback!