100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie
Je bevindt je hier:

Internetsnelheid Venlo testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Venlo aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

In delen van Venlo zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Venlo

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet Venlo vergelijken voor thuis

Internet vergelijken in Venlo? Dan zit je goed bij ProviderCheck.nl. Vergelijk snel, gratis en eenvoudig alle providers die op jouw adres hun internetdiensten kunnen leveren. Maak gebruik van onze filters aan de linkerkant van deze pagina om te ontdekken welke provider op dit moment de beste deal heeft voor jouw wensen! Alle prijzen zijn up-to-date inclusief huidige aanbiedingen.

Providers Venlo

In Venlo is glasvezel helaas nog lang niet overal beschikbaar, waardoor DSL-internet (internet via de telefoonlijn) nog steeds veel gebruikt wordt. Providers die via deze verbinding leveren zijn onder andere KPN en Online.nl. DSL wordt wel meer en meer vervangen door het snellere en betrouwbaardere glasvezelnetwerk. Zodra glasvezel aangesloten is op jouw adres word je automatisch overgezet.

Ook kabel internet is enorm populair in Venlo, dit omdat het een vergelijkbare downloadsnelheid kan bereiken als glasvezel. De maximale snelheid hiervan is ongeveer vijfmaal zo hoog als DSL-internet. Daarentegen heeft internet via de kabel wel hetzelfde nadeel als DSL: de uploadsnelheid ligt significant lager. Kabel internet in Venlo wordt geleverd door Ziggo internet.

Glasvezel Venlo

In Venlo wordt gewerkt aan de aanleg van het glasvezelnetwerk, dit is een samenwerking van Open Dutch Fiber en T-Mobile. Helaas is het echter nog niet zo dat alle huishoudens in Venlo daarvan kunnen profiteren. Sterker nog, op dit moment (medio) 2023 is pas ongeveer een kwart van de gemeente Venlo aangesloten op het netwerk.

In eerste instantie worden vijf gedeelten van de gemeente Venlo aangesloten op het glasvezelnetwerk, waaronder Blerick, Tegelen en Belfeld. De stad Venlo zelf dus nog niet. De bedoeling is om later ook de rest van de gemeente Venlo aan te sluiten op dit netwerk, maar daar is nog geen concrete agenda of planning voor. Werkt glasvezel bij jou in huis al, dan kun je via onze pagina voor glasvezel vergelijken ontdekken welk abonnement het best bij jou past.

Heb je nog geen werkende glasvezelverbinding in huis, maar wil je hier wel van op de hoogte blijven? Laat hieronder dan vrijblijvend je gegevens achter.

Laat jouw gegevens achter en wij laten je direct weten wanneer er glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Bedankt voor jouw aanmelding!

Wonen in Venlo

Venlo is een stad en gemeente in het noorden van Limburg. Met bijna 105.000 inwoners is het qua inwoneraantal de tweede van Limburg (na Maastricht), bijna twee keer zo groot als bijvoorbeeld Weert en ook veel groter dan Roermond. De nood voor betrouwbaar en snel internet is hier dus hoog.

Ongeveer 40% van de inwoners van de gemeente Venlo wonen in de gelijknamige stad Venlo, daarnaast woont een vergelijkbaar aantal mensen verdeeld over de woonkernen Blerick en Tegelen. De overige inwoners wonen verdeeld over de andere zeven woonkernen (gesorteerd op grootte): Belfeld, Velden, Steyl, Hout-Blerick, Arcen, Lomm en Boekend.

Ook Venlo is al een zeer oude stad, met opgravingen die bewijs leveren van nederzettingen van honderden jaren voor het jaar nul. De naam Blerick, sinds 1940 ‘opgeslokt’ door Venlo, stamt uit de Romeinse tijd en heette ‘Blariacum’ waar een nederzetting en garnizoen gevestigd waren. Venlo heeft al sinds 1343 officiële stadsrechten. Helaas is er weinig meer over van deze oude beschavingen, omdat zowel Venlo als Blerick zwaar gebombardeerd zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Op dit moment kent Venlo nog steeds 469 monumenten, waaronder 264 rijksmonumenten waaronder het Stadshuis, waardoor hier nog steeds veel historie op te snuiven is. Venlo is daarnaast bekend vanwege het Limburgs Museum, de Hertog Jan Brouwerij (Arcen) en voetbalclub VVV-Venlo.