100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:
  • Home
  • Internet Groningen

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je beloofd is in veel gevallen niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Voer je postcode en huisnummer in, in onze speedtest en ontdek de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou in Groningen bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie in Groningen? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet om de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker te maken. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet in Groningen

De werkelijke internetsnelheid die je in Groningen ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Internet in Groningen

Internet neemt een steeds belangrijkere plaatst in binnen ons dagelijks leven. Vaak kijk je televisie via het internet, je kunt onderweg naar huis via een app je verwarming alvast hoger zetten en muziek luister je online via Spotify.

Net als in heel Nederland wordt er in Groningen ook steeds meer gebruik gemaakt van het internet. Het is dan ook niet gek dat er veel internet providers actief zijn in de bruisende hoofdstad van de provincie Groningen. Een stad met veel evenementen en cultuur. Je vindt hier historische monumenten als de Martinitoren, je geniet van de beste Europese muziek op Eurosonic Noorderslag en bekijkt veelzijdige kunstcollecties in het unieke museumgebouw van het Groninger museum.

Dat is goed nieuws als je in Groningen woont of als je verhuis plannen hebt.

Wil je direct weten welke mogelijkheden er voor internet en tv zijn in Groningen? Doe dan nu onze gratis postcodecheck. Wil je meer weten over internet in Groningen? Lees dan snel verder.

Snel internet in Groningen

Niemand houdt van haperingen terwijl je je favoriete HBO Max serie bekijkt of een game speelt, wij krijgen dan ook vaak de vraag of er ook snel internet in Groningen beschikbaar is. En we hebben goed nieuws, dat is er. Er zijn in Groningen verschillende internet technieken leverbaar, denk daarbij aan DSL-internet, kabel internet en glasvezel internet. Met deze technieken komt de internetverbinding naar je woning. Je modem/router zorgt voor Wifi in Groningen.

DSL-internet Groningen

Als je kiest voor DSL-internet dan ontvang je je internetsignaal via een koperlijn, oftewel je telefoonlijn. Je kunt met DSL-internet tegenwoordig al een internetsnelheid van wel 200Mb behalen.

Hou er rekening mee dat je deze maximale snelheid vaak niet daadwerkelijk ontvangt. Dit is onder andere afhankelijk van de afstand van je woning tot de wijkcentrale.

Onder andere de volgende Internet providers bieden DSL-internet aan in Groningen: T-Mobile, Budget Alles-in-1 en Youfone.

Kabel-internet Groningen

Met kabel internet ontvang je het internetsignaal via de coax-kabel in je woning. In Groningen levert Ziggo kabel internet.

Anders dan bij DSL-internet ontvang je bij kabel internet wel de internetsnelheid die de provider je belooft. Als je kiest voor kabel internet dan ontvang je een stabiele internetverbinding en kun je nu al een internetsnelheid van wel 1 Gigabit ontvangen.

Glasvezel internet Groningen

De derde internettechniek waar we je graag meer over vertellen is glasvezel internet. Deze techniek is nog niet overal in Nederland leverbaar, maar providers werken er hard aan om dit steeds verder uit te rollen. Dit gebeurt al veel in buitengebieden waar nog geen goede internetverbinding leverbaar is, maar ook in steeds meer steden.

Het grote voordeel van glasvezel internet is dat de upload- en downloadsnelheid gelijk zijn aan elkaar. Grote bestanden versturen is daardoor geen enkel probleem. Glasvezel internet is een betrouwbare techniek waarmee je, net zoals bij kabel internet, al een internetsnelheid van wel 1 Gigabit kunt ontvangen.

Glasvezel in Groningen wordt onder andere aangeboden door KPN, T-Mobile en Online.nl.

Zoals je kunt lezen kun je vooral met kabel internet en glasvezel internet in Groningen een supersnelle internetverbinding ontvangen. Maar heb je zo snel internet wel echt nodig? Al we kijken naar de gemiddelde gebruiker kom je met een downloadsnelheid van 100Mb al heel ver. Je kunt daarmee met meerdere personen in een gezin, zonder problemen, tegelijkertijd gebruik maken van het internet. Maar als je bijvoorbeeld extreem veel download past een hogere snelheid beter bij je gebruik.

Wat is de beste internet provider in Groningen?

Er zijn een groot aantal internet providers die in Groningen hun product leveren. Maar wat is nu de beste internet provider in Groningen? Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Het gaat er namelijk om wat de beste internet provider is voor jou. Sowieso moet je kijken naar welke internettechniek(en) leverbaar zijn op jouw adres. En wil je bijvoorbeeld je internet abonnement combineren met televisie?

We lichten een aantal internet providers in Groningen voor je uit:

Andere internet providers in Groningen zijn onder andere: Online.nl, Budget Alles-in-1, Youfone en Solcon.

Is goedkoop internet in Groningen beschikbaar?

Je betaalt natuurlijk liever niet te veel voor je internet. Gelukkig is er ook goedkoop internet in Groningen beschikbaar. Maar een stabiele verbinding is wel belangrijk. Goed om te weten is dat bijvoorbeeld KPN eigenaar is van het DSL-netwerk en andere internet providers kopen daar in Groningen op in. Ook het glasvezel netwerk in Groningen heeft eigenaren waar andere providers op inkopen. In veel gevallen maken dus verschillende internet providers in Groningen gebruik van dezelfde lijn. Maar er zit vaak wel een verschil in de prijs die je per maand betaalt.

Wil je naast internet ook televisie afnemen bij je provider let dan ook goed op de verschillende tv-pakketten. Daar zitten namelijk grote verschillen in de inhoud en prijs van de verschillende  pakketten. Als je internet en tv gaat vergelijken stel jezelf dan onder andere de volgende vragen:

Internet providers bieden ook abonnementen met vaste telefonie aan. De meeste mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon en er wordt steeds minder gebruik gemaakt van de vaste lijn. Maar in geval van nood kan het toch heel fijn zijn om een back-up te hebben. De kosten voor vaste telefonie zijn bij de meeste providers maar een paar euro.

Wist je dat je door over te stappen naar een nieuwe internet provider je tot wel €200,- per jaar kunt besparen. Ben jij benieuwd of er goedkoper internet leverbaar is op jouw adres? Of misschien is er een hogere internetsnelheid beschikbaar tegen een lagere prijs. Je ontdekt het binnen een minuut met onze gratis postcodecheck. Ga nu internet vergelijken!

Snel internet in buitengebied van Groningen

Als je in het buitengebied woont zul je merken dat er niet altijd snel internet beschikbaar is op je adres. En dat is best vervelend. We zien dat op steeds meer plaatsen in Nederland, bijvoorbeeld door KPN en T-Mobile wordt gewerkt aan de uitbreiding van het glasvezel netwerk. Dat moet ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld ook snel internet in het buitengebied van Groningen komt.

Tot die tijd zijn er andere oplossingen, zo bieden KPN en T-Mobile bijvoorbeeld 4G voor thuis abonnementen aan waarmee het mogelijk is om al een downloadsnelheid van wel 100Mb te ontvangen. Dit is wel afhankelijk van de locatie van je woning.

In de stad zijn er over het algemeen meer mogelijkheden voor snel internet. Is er bijvoorbeeld al glasvezel aanwezig op jouw adres in Groningen stad dan hoef je je om de snelheid geen zorgen te maken en ook met kabel internet kun je onbezorgd gebruik maken van het internet.

Wist je dat Groningen stad bestaat uit vijf stadsdelen en een groot aantal wijken? Wij hebben ze voor je op een rij gezet: