100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032
Altijd en overal internet
Onbeperkt dataverkeer
Ook te gebruiken op de camping
Snelheden tot wel 100mbit

Wat is 4G voor thuis?

Je kent 4G internet waarschijnlijk vooral van het gebruik met je smartphone. Maar wist je dat je ook je laptop, pc en server kunt verbinden via het snelle 4G-netwerk? Hierdoor kunnen adressen waar geen goede DSL-dekking is en zonder alternatief als kabel- of glasvezel internet, alsnog gebruik maken van een snelle internetverbinding.

Om Thuis een 4G internetverbinding te maken heb je een 4G router nodig. Deze router is praktisch gelijk aan het bekende DSL-modem. Verschil is dat deze is voorzien van een simkaart die zorgt voor een stabiele 4G verbinding. De 4G-router haalt het signaal in huis waarna die wordt omgezet in een Wifi-signaal.

Was het in het verleden nog zo dat je met 4G internet beperkt gebruik kon maken van het internet. Tegenwoordig stream je onbeperkt je favoriete Netflix series en speel je online een game.

De internetproviders T-Mobile en KPN bieden beide 4G internet voor thuis aan. Bij T-Mobile kies je voor een 4G internet voor thuis abonnement in combinatie met een router, of je regelt deze zelf. Wist je dat 4G internet van T-Mobile ook ideaal is voor op de camping of een ander vakantieadres?

KPN biedt 4G internet voor klanten die niet meer dan 30 Mbit/s kunnen ontvangen op hun adres. In dat geval kies je voor Hussel Internet 50Mb van KPN en ontvang je daarbij gratis Sneller Internet Buitengebied, oftewel 4G internet voor thuis. Je kunt dit ook combineren met een tv en/of bellen pakket van KPN.

4G voor thuis
T-Mobile 4G: Unlimited voor thuis

Het goedkoopste internet met 4G voor thuis vind je bij T-Mobile. Kies je voor T-Mobile 4G internet voor thuis, dan ontvang je jouw internetsignaal over haar mobiele 4G netwerk. T-Mobile biedt Unlimited 4G voor thuis aan via Sim Only of kies voor een 4G-router door T-Mobile geleverd. Je kunt met 4G thuis internet nu zelfs een internetsnelheid van wel 100 Mbit/s ontvangen met het 4G voor Thuis Extra Snel abonnement.

Wil je in aanmerking komen voor 4G internet van T-Mobile, dan kan dat alleen wanneer:

Jouw postcode in een gebied ligt waar T-Mobile voldoende capaciteit heeft op het 4G netwerk.

Op tal van plekken in Nederland staan 4G-masten van verschillende providers. De meeste buitengebieden liggen in het oosten van het land, dit is ook de plek waar je de meeste 4G-masten vindt. T-Mobile heeft het grootste landelijk dekkend 4G netwerk en van alle providers de meeste 4G-masten. De kans dat jij geen 4G-dekking kunt krijgen is dan ook erg klein.

T-mobile 4G voor thuis
KPN 4G: Sneller Internet Buitengebied

Sneller Internet Buitengebied van KPN is alleen te krijgen als aanvulling op je vaste ADSL-internetverbinding. Daar waar je vaste internetverbinding tekortschiet, neem 4G het over. Sneller Internet Buitengebied van KPN komt dus niet in de plaats van een vaste internetverbinding, zoals bij T-Mobile wel het geval is.

Wil je in aanmerking komen voor 4G internet van KPN, dan kan dat alleen wanneer:
  • De komende zes maanden je internetverbinding niet meer dan 30 Mbit/s downloadsnelheid bereikt.
  • Je postcode in een gebied ligt waar KPN voldoende capaciteit heeft op het 4G netwerk.
  • KPN verwacht voldoende 4G dekking te kunnen leveren op jouw adres binnenshuis.
4G internet voor thuis bij KPN
4G pakket kiezen van T-Mobile of KPN?
Tip
1. Kiezen tussen T-Mobile en KPN

Wat zijn de verschillen tussen T-Mobile 4G voor thuis en KPN Sneller Internet Buitengebied? Het grote voordeel van T-Mobile 4G is dat je het als los abonnement kunt afsluiten. Bij KPN moet je Sneller Internet Buitengebied verplicht combineren met een internetabonnement van KPN.

T-Mobile stelt minder eisen dan KPN om klant te worden, waardoor iedereen die binnen het dekkingsgebied van T-Mobile valt 4G mobiel internet kan afnemen. Een ander verschil is dat je bij T-Mobile een eenmalig bedrag van €144,- voor de mobiele router betaald en kies je voor het Thuis Extra Snel abonnement kost de router eenmalig €240,-. Bij KPN krijg je de router gratis in bruikleen gedurende de abonnementsperiode.

De internetsnelheid van KPN en T-Mobile ligt dicht bij elkaar. Waar je bij KPN een gemiddelde downloadsnelheid van 30 Mbit/s geleverd krijgt, belooft T-Mobile een snelheid van maximaal 25 Mbit/s te kunnen leveren. Nieuw van T-Mobile is het 4G voor Thuis Extra Snel abonnement. Daarmee kun je een internetsnelheid van wel 100 Mbit/s ontvangen. Kies je voor dit abonnement dan wordt er door een T-Mobile monteur een 4G buitenrouter geinstalleerd voor een sterkere verbinding.

Tip
2. Wie heeft het goedkoopste 4G abonnement?

Het goedkoopste internet met 4G voor thuis is Sim Only Unlimited 4G voor thuis van T-Mobile voor 35,00 euro per maand. Ga je voor het goedkoopste internet? Dan zijn de pakketten van T-Mobile dus voordeliger dan het aanbod van KPN waarbij het voordeligste pakket 42,50 euro per maand kost.

Heb je al een 4G-router dan komt T-Mobile 4G voor thuis als voordeligste uit de bus. Maar heb je nog geen 4G router dan heb je de mogelijkheid die via T-Mobile te kopen. In dat geval betaal je hier afhankelijk van de looptijd van je 4G abonnement een vast bedrag per maand voor.

Wanneer je kiest voor het Unlimited 4G abonnement met router met een looptijd van 12 maanden, betaal je maandelijks €6,00 en eenmalig &eurp;72,00 voor je router. Kies je voor een looptijd van 24 maanden, dan betaal je twee jaar lang €6,00 extra voor je abonnement. Na deze periode is de router van jou. Bij KPN krijg je de router gratis in bruikleen gedurende de looptijd van je Sneller Internet Buitengebied 4G abonnement.

Tip
3. Wat als 4G voor thuis toch niet voor mij geschikt is?

Is 4G voor thuis toch niet wat je zoekt en wil je weten of ADSL, kabel of glasvezel op jouw adres te verkrijgen is?

Klik dan hieronder op de button om naar onze postcodecheck te gaan. Je krijgt dan niet alleen een overzicht van de mogelijke internetverbindingen, maar krijgt ook te zien wat op jouw adres het goedkoopste internet is. Je kunt hieronder ook direct naar onze internet vergelijker gaan om een overzicht te krijgen van alle huidige internetabonnementen op de markt.

Laatste internet nieuws
Ziggo zet zinnen op uitzendrechten MotoGP
Maandag 14 juni 2021 Ziggo zet zinnen op uitzendrechten MotoGP

Ziggo heeft haar zinnen gezet op de uitzendrechten van MotoGP. MotoGP is een racesport en zou het gat kunnen dichten wat de Formule 1 achterlaat. Vanaf maart 2022 heeft Ziggo namelijk geen rechten meer op de Formule 1. Deze rechten zijn overgenomen door Nordic Entertainment Group. Tot het einde van dit seizoen is MotoGP in Nederland nog te zien bij Eurosport.

Overzicht; Internet prijsverhoging 2021
Maandag 14 juni 2021 Overzicht; Internet prijsverhoging 2021

Per 1 juli vindt er bij een aantal internetproviders een prijsverhoging plaats. Dit zijn Ziggo, KPN, XS4ALL, Delta, Online.nl & Solcon. Ben jij klant bij een van deze internetproviders? Dan heb jij een brief ontvangen over de prijsverhoging. Ben je benieuwd wat de prijsverhoging voor jou betekent? Lees dan snel verder!

Het EK begint - Wanneer speelt Nederland?
Dinsdag 08 juni 2021 Het EK begint - Wanneer speelt Nederland?

Het Ek gaat aankomend weekend van start. Eigenlijk zou het toernooi gehouden worden in 2020, maar wegens omstandigheden is het verplaatst naar 2021. Het Europees Kampioenschap voetbal in 2021 wordt ook wel Euro 2020 genoemd. Het is de zestiende editie van dit vierjaarlijkse toernooi. Ben jij ook benieuwd wanneer het EK plaats vindt en waar je het kunt het kijken?