100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Altijd en overal internet via het mobiele netwerk
Onbeperkt 4G dataverkeer
Ook te gebruiken op de camping
Snelheden tot wel 100mbit/s
4G voor thuis

Je kent 4G internet waarschijnlijk vooral van het gebruik met je smartphone. Maar wist je dat je ook je laptop, pc en server kunt verbinden via het snelle 4G-netwerk? Hierdoor kunnen adressen waar geen goede internetverbinding is alsnog gebruik maken van een snelle internetverbinding. Thuis 4G is daarmee vooral interessant voor het buitengebied.

Om Thuis een 4G internetverbinding te maken heb je een 4G router nodig. Deze router is praktisch gelijk aan het bekende DSL-modem. Verschil is dat deze is voorzien van een simkaart die zorgt voor een stabiele 4G verbinding. De 4G-router haalt het signaal in huis waarna die wordt omgezet in een Wifi-signaal.

In het verleden kon je nog maar beperkt gebruik maken van internet via 4G. Tegenwoordig stream je onbeperkt je favoriete Netflix series en speel je online games via het 4G netwerk. Providers Odido en KPN bieden 4G internet voor thuis aan.

Bij Odido kies je voor 4G voor thuis in combinatie met een router. Je kunt deze ook zelf regelen. 4G internet van Odido is ook ideaal voor op de camping of een ander vakantieadres.

KPN biedt 4G internet voor klanten die maximaal 30 Mbit/s kunnen ontvangen op hun adres. Je kiest dan voor Hussel Internet 50Mb van KPN. Daarbij ontvang je gratis Sneller Internet Buitengebied, oftewel 4G internet voor thuis (4G buitengebied). Je kunt dit ook combineren met een tv en/of bellen pakket van KPN.

4g-poppetje
Odido 4G: Unlimited voor thuis

Het goedkoopste internet met 4G voor thuis vind je bij Odido. Bij Odido 4G internet voor thuis ontvang je jouw internetsignaal over haar mobiele 4G netwerk. Odido biedt Unlimited 4G voor thuis via Sim Only of via een Odido 4G-router. Met 4G voor Thuis Extra ontvang je een internetsnelheid tot liefst 100 Mbit/s.

Wil je in aanmerking komen voor 4G internet van Odido? Dan kan dat alleen als:

Jouw postcode in een gebied ligt waar Odido voldoende capaciteit heeft op het 4G netwerk. Dit kan op verschillende plekken in Nederland variëren.

De meeste buitengebieden liggen in het oosten van het land. Hier vind je dan ook de meeste 4G-masten. Odido heeft het grootste landelijk dekkend 4G netwerk en van alle providers de meeste 4G-masten. Het Odido 4G-netwerk is dan ook het meest bekroonde netwerk van Nederland.

Odido 4G: Unlimited voor thuis
KPN 4G: Sneller Internet Buitengebied

Sneller Internet Buitengebied van KPN is alleen als aanvulling op je vaste ADSL-internetverbinding te krijgen. Als je vaste internetverbinding tekort schiet, neemt 4G het over. 4G thuis van KPN komt dus niet in de plaats van een vaste internetverbinding. Dat is bij T-Mobile dus wel het geval.

Wil je in aanmerking komen voor 4G internet van KPN, dan kan dat alleen wanneer:
  • De komende zes maanden je internetverbinding niet meer dan 30 Mbit/s downloadsnelheid bereikt.
  • Je postcode in een gebied ligt waar KPN voldoende capaciteit heeft op het 4G netwerk.
  • KPN verwacht voldoende 4G dekking te kunnen leveren op jouw adres binnenshuis.
KPN 4G: Sneller Internet Buitengebied
3 Tips voor het kiezen van het beste 4G thuis abonnement
Tip
1. Kiezen tussen Odido en KPN 4G abonnement

Wat zijn de verschillen tussen Odido 4G voor thuis en KPN Sneller Internet Buitengebied? Het grote voordeel van Odido 4G is dat je het als los abonnement kunt afsluiten. Bij KPN moet je Sneller Internet Buitengebied verplicht combineren met een vast internet abonnement van KPN.

Odido stelt minder eisen dan KPN om klant te worden. Hierdoor kan iedereen die binnen het dekkingsgebied van Odido valt 4G mobiel internet afnemen.

Een ander verschil is dat je bij Odido eenmalig €144,- voor de mobiele router betaalt. Kies je voor het Thuis Extra Snel abonnement kost de router eenmalig zelfs €240,-. Bij KPN krijg je de router gratis in bruikleen gedurende de gehele periode dat het abonnement loopt.

De internetsnelheid van KPN en Odido ligt dicht bij elkaar. KPN levert een gemiddelde snelheid van 30 Mbit/s. Odido belooft een snelheid van 25 Mbit/s.

Nieuw van Odido is echter het 4G voor Thuis Extra Snel abonnement. Daarmee kun je een internetsnelheid van wel 100 Mbit/s ontvangen. Hierbij installeert een Odido monteur een 4G-buitenrouter. Dit zorgt voor een sterkere verbinding.

Tip
2. Wie heeft het goedkoopste 4G voor thuis abonnement?

Het goedkoopste 4G internet voor thuis is Sim Only Unlimited van Odido voor €35 per maand. Het goedkoopste 4G voor thuis abonnement van KPN kost elke maand €42,50. Beide zijn niet maandelijks opzegbaar, maar hebben een minimale contractduur van één of twee jaar.

Heb je al een 4G-router dan komt Odido 4G voor thuis als voordeligste uit de bus. Heb je die niet, dan moet je er bij Odido eentje kopen. Afhankelijk van de contractduur betaal je hier een vast extra bedrag per maand voor.

Bij een 2-jarig abonnement betaal je hiervoor maandelijks €5 en is dit dus alsnog goedkoper dan KPN. Na deze periode is de router van jou. Bij KPN krijg je de router gratis in bruikleen gedurende de looptijd van het abonnement.

Tip
3. Wat als 4G voor thuis toch niet voor mij geschikt is?

Is een 4G abonnement voor thuis toch niet wat je zoekt? Klik dan hieronder op de button om naar onze postcodecheck te gaan. Daarmee ontdek je of er DSL, kabel of glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Ook zie je de internetsnelheden van anderen bij jouw in de buurt (anoniem!).

We laten je zien welke internetverbinding er mogelijk zijn. Ook tonen we je direct het goedkoopste en snelste abonnement. Ga vervolgens naar onze internet vergelijker. Zo zie je alle mogelijkheden en de beste aanbiedingen voor vast internet thuis.

Laatste internet vergelijken nieuws