100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Disney+

Specialiteit: Films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star.
Informatie: Je kijkt naar het Disney+ aanbod op je smartphone, tablet, computer, gameconsole of op je tv via AppleTV, Google Chromecast of via de Disney Plus app op je smart tv.

Herinner jij je nog de eerste Disney film die je hebt gezien? Je had je Disney-collectie vroeger misschien wel op VHS. Gelukkig kun je al je Disney favorieten nu steeds weer opnieuw terug kijken met Disney Plus. En natuurlijk bestaat het Disney+ aanbod uit nog veel meer. Want je kijkt niet alleen naar je favoriete Disney films, maar ook naar films, series en documentaires van Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star. Op Disney Plus zie je films en series die je als kind al bekeek, maar er is ook genoeg nieuws te zien. En dan biedt Disney Plus ook nog haar eigen Originals, die je alleen via het platform kunt bekijken.

Tip! Wist je dat je flink kunt besparen als je kiest voor een Disney Plus abonnement voor een jaar? Je betaalt dan €109,90 en bespaart daarmee meer dan 15%, oftewel je kijkt 2 maanden gratis. Wil je extra voordelig gebruik maken van Disney+? Klik dan nu op de ‘Bestellen’ button en maak gebruik van die deal!

Pluspunten
 • Je kunt op vier schermen tegelijkertijd gebruik maken van Disney Plus
 • Organiseer een virtuele filmavond met GroupWatch met max 6 anderen. Let op! Alle deelnemers hebben een Disney Plus abonnement nodig
 • Download elke serie of film en kijk overal
 • Disney Plus biedt gebruiksvriendelijke instellingen voor ouderlijk toezicht
 • Je bekijkt steeds meer titels in 4K UHD en Dolby Atmos op compatibele apparaten
Minpunten
 • Nieuwe afleveringen van series worden vaak per week toegevoegd
 • Disney Plus biedt geen gratis proefperiode
 • Voor het Star aanbod betaal je €2,- extra per maand (nu inclusief)

Previews

Disney+ 1
Disney+ 2
Disney+ 3
Disney+ 4
Disney+ 5
Disney+ Top 3
 • Elemental (film)

  Elemental (film)

  In een stad waar vuur-, water-, land- en luchtbewoners samenleven, staan een vurige jonge vrouw en een go-with-the-flow-man op het punt iets elementairs te ontdekken: hoeveel ze eigenlijk gemeen hebben.

 • Loki (serie)

  Loki (serie)

  Loki vervolgt zijn rol van de God van het Onheil in de serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

 • Knight and Day (film)

  Knight and Day (film)

  Een meisje uit een klein stadje hoopt dat ze de man van haar dromen ontmoet. Ze komt er vervolgens achter dat deze mysterieuze vreemdeling een voortvluchtige spion is.

Wat is Disney Plus

In september 2019 was Nederland één van de eerste landen waar gebruik gemaakt kon worden van de streamingdienst Disney Plus. Eerst nog als gratis dienst met een beperkt aanbod zodat er getest kon worden. Op 12 november 2019 volgde de officiële release en was, na thuishaven Amerika, Nederland het eerste land waar je een Disney Plus abonnement af kon sluiten.

Wist je dat Nederland ook een van de eerste landen was waar Discovery Plus werd gelanceerd? Dat komt omdat de kwaliteit van het internet in Nederland heel erg goed is en streamingdiensten er daarom graag voor kiezen om hun nieuwe product als eerste in ons land uit te rollen.

Toen Disney Plus net werd gelanceerd was het aanbod nog wat beperkt, maar inmiddels kun je met het hele gezin terecht bij deze streamingdienst met een uitgebreid aanbod. Ze bieden de beste films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en de documentaires van National Geographic. In 2021 is Star toegevoegd aan het aanbod van Disney Plus.

Wat biedt Disney Plus?

Je kijkt met het hele gezin naar de mooiste films en series op Disney Plus op tv dankzij het complete aanbod. Wij hebben voor je op een rij gezet wat je kunt verwachten:

Disney:

Wie is er niet opgegroeid met de films van Disney? Je ziet alle Disney klassiekers als 'The Lion King', 'De kleine zeemeermin' en 'Belle en het Beest', maar ook de nieuwste releases als 'Raya en de laatste draak', 'Cruella' en 'Us Again'. En het zijn niet alleen films, je kunt bij Disney ook terecht voor musicals als 'High School Musical: The Series', 'Frozen Fever' en 'Camp Rock'.

Om het Disney+ aanbod nog aantrekkelijker te maken kun je naar een groot aantal Disney Originals kijken als 'The Proud Family Movie', 'Wizards of Waverly Place' of 'Sharpay’s Fabulous Adventure'.

Wist je dat je met een Disney abonnement ook een groot aanbod aan documentaires kunt bekijken? Wij zijn fan van 'Monkey Kingdom', 'Een dag bij Disney' en 'Frank and Ollie' waarin je ziet hoe de animaties met potlood door de beste animators ooit van Disney werden getekend. En als we het dan toch hebben over de oudjes, dan kunnen we je de vintage collectie van Disney ook aanraden. Zie in 'Stoomboot Willie' de eerste avonturen van Mickey Mouse en wat dacht je van de 'Drie kleine biggetjes' of 'Het lelijke eendje'?

Pixar:

Wij houden van Pixar, wat een voorbeeld van hoe je films maakt die leuk zijn voor groot en klein. Wie kent de Pixar klassiekers als 'Toy Story', 'The Incredibles' en 'Finding Nemo' niet? Van Toy Story, maar ook van die andere bekende Pixar film Cars zijn inmiddels heel wat nieuwe delen verschenen, maar ook spin-offs met je favoriete karakters. Denk maar aan 'Toy Story Toon Hawaiian Vacation', 'Partysaur Rex', 'Tijdreiziger Takel' en 'Monstertruck Takel'.

Wist je dat al heel wat Pixar films in de loop der jaren een Academy Award hebben gewonnen? Winnaars zijn onder andere 'Soul', 'Coco', 'Binnenstebuiten', 'Brave', 'Ratatouille', 'Monsters en Co' en nog veel meer.

Er is natuurlijk weinig relaxter dan languit op de bank een film kijken, maar soms heb je daar gewoon even geen tijd voor. Daar heeft Pixar een oplossing voor, namelijk shorts! Dat zijn korte films, die maar een paar minuten duren. Kijk bijvoorbeeld naar 'Jack valt aan', 'Dug’s special mission' of '22 vs Earth'.

Marvel:

Dankzij de films en series van Marvel kun je, als je wilt, iedere dag opnieuw kijken naar jouw helden. Zo is er de nieuwste Marvel serie Loki, die je misschien nog kent uit films als 'The Avengers', 'Thor' en 'Legends'. Een andere serie uit de stal van Marvel is WandaVision.

De inhoud van Marvel is onderverdeeld in verschillende werelden:

 1. Marvel Cinematic Universe: met onder andere The Falcon and the Winter Soldier, Captain Marvel en Black Panther.
 2. Fase Een van Marvel Cinematic Universe: bestaande uit onder andere Iron Man, Captain America en Avengers.
 3. Fase Twee van Marvel Cinematic Universe: met onder andere Guardians of the Galaxy, Ant-man en Captain America the Winter Soldier
 4. Fase Drie en Vier van Marvel Cinematic Universe: bestaande uit onder andere Doctor Strange, Thor Ragnaror en Avangers Infinity War.

Naast het bovenstaande aanbod kun je ook kijken naar een groot aanbod aan Marvel Legacy films als 'Deadpool', 'X-Men' en 'Fantastic 4'. Dan biedt Marvel je ook nog eens haar eigen live-action series en -specials als 'Assembled', 'Expending the Universe' en 'Agents of S.H.I.E.L.D'. En last but not least biedt Marvel je nog een flink animatie aanbod met onder andere 'Spiderman', 'The Incredible Hulk' en 'Silver Surfer'.

Star Wars:

Fans van Star Wars kunnen hun hart ophalen met een abonnement op Disney Plus, want je vindt hier al je favoriete Star Wars films en series. Het aanbod aan series is groot, denk aan Disney Plus Original – 'The Mandalorian', 'Star Wars Biome's en voor de jongste fans 'Star Wars Avonturen van de Bouwmeesters'.

En dan zijn er natuurlijk de Star Wars films. Je ziet op Disney Plus de oudjes als 'A New Hope (1977)', 'The Empire Strikes Back (1980)' en 'Return of the Jedi (1983)'. Maar natuurlijk is er ook nieuw aanbod, denk aan 'The Force Awakens (2015)', 'The Last Jedi (2017)' en 'The Rise of Skywalker (2019)'.

Het meest bekende personage uit de Star Wars films is toch wel Darth “Luke I’m Your Father” Vader. Wist je dat de achternaam van Darth verwijst naar het Nederlandse ‘vader’? Een verwijzing omdat hij de vader van Luke Skywalker blijkt. Natuurlijk kan Darth Vader niet missen op Disney Plus. Kijk naar films en series als 'Rogue One', 'Star Wars Rebels' en 'The New Yoda Cronicles Escape from the Jedi Temple'.

National Geographic:

Hou je niet alleen van entertainment, maar steek je er ook graag iets van op? Dan zijn de series, films en documentaires van National Geographic ideaal voor jou. Het aanbod is groot! Want wat denk je van series als 'Car S.O.S.', 'Kingdom of the Mummies' en 'Great Migrations'? En mag er wel wat actie bij komen kijken? Dan raden we je 'Scrapyard Supercar', 'Ice Road Rescue' en 'Miracle Landing on the Hudson' aan.

Is geschiedenis meer jouw ding? Dan is 'Finding Atlantis', 'The Last Secrets of Nasca' of 'The Lost Tomb of Alexander the Great' interessant om te bekijken. Ook biedt National Geographic je een flink aanbod met de Tweede Wereldoorlog als onderwerp. Wij raden je aan om 'Ultimate Survival WWII', 'Apocalypse The Second World War' en 'Hitler’s Last Year' te bekijken.

Ook als dierenvriend kun je terecht bij Disney Plus met programma’s als 'The Incredible Dr. Pol', 'Wild Sri Lanka' en 'Sharks of Lost Island'. En zoek jij het buiten de aarde? Kijk dan naar 'Apollo Mission to the Moon', 'The Real Right Stuff' of 'Expedition Mars'.

Star:

Disney Plus blijft uitbreiden, sinds 2021 kun je ook kijken naar de films, series en documentaires van Star. Een flink deel van het Disney Plus aanbod is gericht op kinderen, maar Star richt zich vooral op volwassenen. Met series als 'War of The Worlds', 'How I met your mother', 'Black.ish' en '9-9-1 Lone Star'. En wat dacht je van deze animaties voor volwassenen: 'The Simpsons', 'Bob’s Burgers' en 'Family Guy'?

Ook op film gebied heeft Star genoeg te bieden, denk aan 'Paper Towns', 'Kingsman The Golden Circle', 'The Best Exotic Marigold hotel', 'I,Robot' en 'Water for Elephants'. Ook de klassiekers als '9 to 5', 'Revenge of the Nerds 2' en 'Good Morning Vietnam' zie je op Disney+.

Zijn musicals meer jouw ding? Dan zit je met Star ook goed, kijk naar klassiekers als 'The Sound of Music', 'Ja Zuster Nee Zuster' en 'Sister Act'. Maar ook naar 'The Greatest Showman', 'Moulin Rouge!' en 'The Rocker'.

Speciaal voor de Disney Plus abonnees in Nederland heeft Star ook veel Nederlandse films en series toegevoegd, denk aan films als 'De Heineken ontvoering', 'Taped', 'Dolfje Weerwolfje' en 'Süskind'. En series als 'De worsten van Babel on tour', 'Holland natuur in de Delta' en 'Miljuschka’s food trucks'.

En dan zijn er ook nog de Star Originals die speciaal voor het platform zijn gemaakt. Ga zitten voor onder andere 'Helstrom', 'Big Sky' en 'Solar Opposites'.

Disney Plus VIP

Disney Plus biedt nu ook een VIP-toegang. Daarmee kun je de nieuwste bioscoopfilms comfortabel vanaf je eigen bank bekijken voordat die voor alle andere Disney+ abonnees beschikbaar komen. Je betaalt eenmalig €21,99 voor deze dienst. Daarna kun je zo vaak kijken als je wilt zolang je een Disney Plus abonnement hebt.

Met VIP-toegang kijk je de nieuwste Disney films op tv, zo’n drie maanden eerder dan de andere abonnees, tegelijkertijd met de release in de bioscoop.

Hoe werkt Disney Plus?

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van Disney+. Bekijk het aanbod op je smartphone, tablet, computer, gameconsole of op je tv via AppleTV, Google Chromecast of via de Disney Plus app op je Smart tv.

Wat kost Disney Plus?

Is Disney Plus de streamingdienst voor jou? Helaas is het niet mogelijk om Disney Plus gratis uit te testen. Gelukkig kun je de dienst wel uitproberen. Kies in dat geval voor een maand abonnement. Daar betaal je €10,99 voor. Valt de inhoud toch wat tegen dan zeg je je abonnement na die maand gewoon weer op.

Ben je, zoals wij verwachten 😊 enthousiast over het Disney+ aanbod? Bespaar dan flink op de Disney Plus prijs door te kiezen voor een jaarabonnement. Je betaalt daarvoor €109,90 wat betekent dat je 2 maanden gratis kijkt, dat is een besparing van meer dan 15%.

Voor dat bedrag kun je met vier verschillende schermen tegelijkertijd gebruik maken van Disney+. Je maakt makkelijk voor iedereen in het gezin een eigen profiel aan. Met zo’n aanbod worden de Disney Plus kosten op jaarbasis wel heel voordelig.

Welke apparaten ondersteunen Disney Plus en wat zijn de systeemvereisten?

Je kunt het aanbod van Disney Plus afspelen op verschillende mobiele apparaten, desktopbrowsers, spelconsoles, settopboxen en smart-tv’s. Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.

Ondersteunde apparaten:

Android-telefoon en -tablet – vanaf OS 5.0 (De app van Disney Plus download je gratis)
Apple iPhone en iPad – vanaf iOS/iPadOS 12.0 (De app van Disney Plus download je gratis)

Smart-tv’s of connected devices (maak gebruik van de vooraf geïnstalleerde Disney Plus app of download die gratis)

 • LG WebOS Smart-tv’s
 • Samsung Tizen Smart-tv’s
 • Android tv-apparaten
 • Chromebook
 • Chromecast
 • Apple AirPlay

Settopboxen en spelconsoles (kijk via de gratis te downloaden Discovery Plus app)

 • Apple TV (vanaf 4e generatie)
 • Sony Playstation 4
 • Sony Playstation 5
 • Roku
 • Xbox One
 • Xbox Series S
 • Xbox Series X

PC/Mac aanbevolen browsers:

 • Windows
  - Chrome 73+ vanaf Windows 7
  - Edge vanaf Windows 10
  - Firefox 68+ vanaf Windows 7
 • MacOS
  - Safari 11+ vanaf MacOS 10.12 (Sierra)
  - Chrome 73+ vanaf MacOS 10.10
  - Firefox 68+ vanaf MacOS 10.9

Let op! Disney+ wordt niet ondersteund in de volgende browsers:

 • Mobiele browsers; Installeer de Android- of iOS-app op je smartphone of tablet.
 • Browsers op gameconsoles, Smart-tv’s en andere apparaten worden niet ondersteund.
 • Browsers die draaien op het Linux-besturingssysteem.

Klantenservice Disney+

Heb jij een inhoudelijke vraag over Disney+? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Disney+ zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Disney+ zelf. Wij hebben het nummer voor jou gevonden. Disney+ is telefonisch bereikbaar via 0031 208 08 28 72