100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Over Discovery+

Specialiteit: Series en programma’s van Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Discovery Science, HGTV, Food Network, Motortrend en natuurdocumentaires van de BBC. Binnenkort kun je ook kijken naar programma’s van Eurosport 1 en Eurosport 2.
Informatie: Je kijkt Discovery Plus op je smartphone, tablet, laptop, pc of op je tv, via Google Chromecast, Apple Airplay of via de Discovery Plus app op je smart tv.

Kijk jij ook zo graag naar real-life entertainment en kun je een goede documentaire wel waarderen? Dan kende je de streamingdienst Dplay misschien al. In januari 2021 heeft Discovery Plus die dienst vervangen en  zit je daar nu goed voor al je favoriete programma’s. Met series en documentaires over echte mensen en hun leven. Of je nu van food, crime, medical, science & tech of family houdt, Discovery Plus heeft voor ieder wat wils, met volledige seizoenen van jouw favoriete series. Je kunt daarnaast met Discovery+ je favoriete programma terugkijken (tot wel 30 dagen) of alvast vooruitkijken. En dan zijn we er nog niet; Discovery Plus biedt namelijk ook verschillende Discovery+ Originals die je alleen via het platform kunt bekijken. Dat zijn onder andere Jaimie: In The Vaes Lane, Seks Tape en Fitness Diaries.

Tip! Wist je dat het extra voordelig is om een jaarabonnement op Discovery+ af te sluiten? Je krijgt

Pluspunten
 • Dankzij een proefperiode van 7 dagen kun je Discovery Plus eerst uitproberen voordat je een abonnement afsluit
 • Discovery+ biedt alles op het gebied van real-life, food, crime, family, science & tech en medical
 • Stream onbeperkt series en documentaires zonder reclame onderbrekingen (m.u.v. de livestreams)
 • Je kunt op drie schermen tegelijkertijd gebruik maken van Discovery Plus
 • Binnen de EU kun je via Discovery+ zowel live programma’s als video on-demand programma’s bekijken
Minpunten
 • Het is nog niet mogelijk om individuele profielen aan te maken voor verschillende gebruikers
 • Momenteel is er nog geen optie om series te downloaden en offline te bekijken
 • De Discovery Plus app is nog niet beschikbaar voor LG smart tv’s

Previews

Discovery+ 1
Discovery+ 2
Discovery+ 3
Discovery+ 4
Discovery+ 5
Discovery+ Top 3
 • Renovation Island (2021)

  Renovation Island (2021)

  Stel je voor: witte stranden, een hel blauwe zee, wuivende palmen oftewel het paradijs. Dit is de achtergrond van Renovation Island. In dit programma verhuizen Bryan en Sarah Baeumler met hun kinderen naar de Bahama’s om een vervallen beach resort op te knappen en daar hebben ze maar zes maanden de tijd voor. Natuurlijk gaat er van alles mis en hebben ze de eerste geplande opening al moeten uitstellen. Gaat het lukken om het resort te openen voordat zij door hun spaargeld heen zijn? Je ziet het in Renovation Island.

 • Pyjama Party: 90 Day Fiancé – Discovery+ Original (2021)

  Pyjama Party: 90 Day Fiancé – Discovery+ Original (2021)

  Ken je 90 Day Fiancé al? Het programma waarin Amerikanen hun buitenlandse geliefde over laten komen. Zij krijgen een visum voor 90 dagen en binnen die tijd moet het stel besluiten of zij elkaar eeuwige trouw gaan beloven. Naast dat ze blij zijn elkaar weer te zien lopen de stellen ook tegen de nodige problemen aan in die periode. Bekende koppels in Nederland zijn ook fan van dit programma. Goede reden voor een spin-off met onder andere Nienke Plas en haar schoonmoeder en schoonzus, Bobbi Eden & partner Mark en Louisa & Rowan. Zij geven vanuit hun eigen comfortabele bed of bank commentaar op de beelden van het nieuwe seizoen 90 Day Fiancé en jij mag meekijken.

 • Crikey! It’s the Irwins – Discovery+ Original (2021)

  Crikey! It’s the Irwins – Discovery+ Original (2021)

  Steve Irwin ‘The Crocodile Hunter’ overleed in 2006 tijdens de opnames van zijn show. Maar de liefde voor dieren heeft hij doorgegeven aan zijn vrouw Terri en kinderen Bindi en Robert. Zij hebben zijn werk in de Australia Zoo voortgezet en verzorgen daar dagelijks meer dan 1.200 dieren. Robert stapt zelfs in zijn vaders voetsporen tijdens de krokodillen show. Volg het wel en wee in de bekendste dierentuin van Australië en van de familie Irwin in Crikey! It’s the Irwins.

Wat is Discovery Plus?

Op 5 januari 2021 is de streamingdienst Discovery Plus gelanceerd. Daarmee vervangt Discovery+ de oude dienst Dplay. Dit komt omdat Dplay is overgenomen door Discovery Inc, een Amerikaanse onderneming die zich bezig houdt met media en entertainment. Het logo en uiterlijk van de streamingdienst is veranderd, maar de vertrouwde inhoud is hetzelfde gebleven.

En dat is fijn als je fan bent van real-life entertainment. Want bij Discovery Plus kun je terecht voor series en documentaires die gaan over het echte leven met thema’s als eten, criminaliteit, wetenschap & techniek, medisch en familie.

Wist je dat Nederland een van de eerste landen is waar Discovery+ is gelanceerd?
 

Wat biedt Discovery+?

Kies je voor Discovery+ dan kun je de beste series en documentaires van tv-zenders als Animal Planet, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV (Home & Garden TV), ID, Motortrend, TLC en natuurdocumentaires van de BBC bekijken. Binnenkort volgen ook Eurosport 1 en Eurosport 2. Op Discovery+ kijk je naar de volgende genres:

 • Real-life: Kijk naar real-life programma’s als 90 Day Fiancé, Ellettra Lamborghini, My 600 lb. life, Say Yes to the dress en Little people big word.
   
 • Food: Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen dankzij de programma’s van Food Network, denk daarbij aan Bizarre foods: Delicious destinations, Kids Baking Championship of BBQ Pit Wars.
   
 • Medisch: Schrik jij niet af van wat bloed en snijwerk? Ook dan is Discovery Plus de streamingdienst voor jou. Je kunt namelijk uren bingewatchen met programma’s als The bad skin clinic, Dr. Pimple Popper: pop up en My feet are killing me.
   
 • Avontuur: Ga op avontuur met documentaires als Aussie gold hunters, Finding Escobar’s Millions, Mythbusters of Ed Stafford: into the unknown. Leer meer over de tweede wereld oorlog met Hilter’s Most Wanted, Secret Nazi Bases of Auschwitz Untold: in colour. En dompel je onder in de wetenschap met programma’s als How the universe works, Nasa’s unexplained files of Silicon Valley: the untold story.
   
 • Crime: Is crime jouw ding? Ga er dan maar even voor zitten, de keuze is namelijk reuze op Discovery Plus. Je kunt onder andere kijken naar Joe Exotic: before he was king, Ellie Lust: bizarre zaken, The real story with Maria Elena Salina of Doomsday: the missing children.
   
 • Spiritualiteit: Ook voor je portie spiritualiteit kun je op Discovery+ terecht met programma’s als Long Island medium, Ghost adventures: serial killer spirits of Mysteries at the museum.
   
 • Huis en Tuin: Dankzij HGTV (Home & Garden TV) kijk je mee bij de mensen thuis met programma’s als Renovation Island, Property Brothers: Forever Home of Tiny house hunters.
   
 • Dieren: Ook dierenvrienden komen op Discovery Plus aan hun trekken. Bekijk hoe de dieren leven in The Zoo: San Diego, ga onderwater in Chasing Ocean Giants en griezel bij Monsters inside me.
   
 • Auto’s en Motoren: Zijn motors en mooie auto’s jouw ding? Kijk dan naar programma’s als Salvage Hunters: classic cars, Dirty mudder truckers of Bad Chad customs.
   
 • Discovery Plus Originals: Daarnaast maakt Discovery Plus speciaal voor jou eigen Discovery+ Originals. Die kun je alleen via het platform bekijken. Denk aan programma’s als Jaimie: In The Vaes Lane, Fitness Diaries en Seks Tape.

   

Hoe werkt Discovery Plus?

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van Discovery Plus. Kijk op je smartphone, tablet, laptop, pc of op je tv, via je Google Chromecast, Apple TV of via de Discovery Plus app op je smart tv. Let op! Er voor je LG smart tv momenteel nog geen app beschikbaar is. Hier wordt aan gewerkt.

Momenteel heb je nog een internetverbinding nodig om gebruik te maken van Discovery+. Het is nog niet mogelijk, zoals je misschien bij andere streamingdiensten gewend bent, je favoriete serie te downloaden en later offline te bekijken. Er wordt wel hard gewerkt aan deze optie en ze hopen dit snel toe te kunnen voegen. Daarnaast is het nodig om je te registreren. Je hebt zowel voor het bekijken van programma’s als de livestream een account nodig.

Ben je klant van Ziggo? Dan is er nog een manier om gebruik te maken van Discovery+. Wist je namelijk dat de app van Discovery Plus door Ziggo is toegevoegd aan de mediabox tv app stores? Daarmee heb je nog makkelijker toegang tot deze ‘home of real-life entertainment’.

Klanten van KPN moeten voorlopig nog gebruik maken van de eerder genoemde manieren om programma’s via de streamingdienst te bekijken. De app van Discovery Plus is namelijk nog niet beschikbaar op het KPN platform. Als dat in de toekomst veranderd, lees je dat hier natuurlijk terug. 

Wist je dat je ook in het buitenland gebruik kunt maken van de diensten van Discovery+? Binnen de Europese Unie kun je zowel live programma’s als video on-demand programma’s streamen via je web, mobiel en tablet app. Buiten de EU wordt het gebruik van de streamingdienst geblokkeerd.
Let op! Je kunt je abonnement alleen in Nederland registreren met Nederlandse bankgegevens.
 

Wat kost Discovery Plus?

Ben je enthousiast over Discovery Plus? Kies dan nu voor een gratis proefperiode van 7 dagen op de streamingdienst. Kun je het streamen van jouw favoriete programma’s daarna niet meer missen? Dan kun je een abonnement afsluiten.

Kies je voor een maandabonnement dan betaal je €3,99. Je kunt er ook voor kiezen om direct voor een heel jaar een abonnement af te sluiten en daar zit ook nog eens een voordeel aan. Je betaalt in dat geval nu namelijk voor maar 10 maanden in plaats van voor 12! Daarmee kom je op een jaarbedrag van €39,99.

Voor dit bedrag kun je met drie mensen tegelijkertijd gebruik maken van de streamingdienst. Je kunt dus op drie schermen tegelijkertijd kijken. Goed om te weten is dat het momenteel nog niet mogelijk is om individuele profielen aan te maken.
 

Welke apparaten ondersteunen Discovery Plus en wat zijn de systeemvereisten?

Allereerst raadt Discovery+ je een minimale internetsnelheid aan van ten minste 2.5 Mbps en voor het kijken van Live sport minimaal 6.5 Mbps. Wij raden je een minimale internetsnelheid van 20Mb aan, zodat je zonder haperingen van je favoriete programma’s kunt genieten.

Ondersteunde apparaten:

Om optimaal te genieten van Discovery+ moet je ten minste over een van de volgende devices en besturingssystemen beschikken:

iPhone / iPad / AppleTV4:
- iPhone 5 met iOS 11 of hoger
- iPad2 met iOS 11 of hoger
- tvOS met tvOS 10 of hoger

Android en Android TV:
- Androidtelefoons en tablets met 7.0 (Nougat) en hoger

Discovery+ raad je aan om automatische app-updates in te schakelen zodat je altijd de beste ervaring hebt.
Je vindt de apps hier: Apple App Store of Google Play store.
https://apps.apple.com/gb/app/questod/id1385600730
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.discovery.dplay

Smart TV en Connected Devices
- Samsung TV met Tizen 2.4 (2016) of hoger
- Android TV met Android 7 of hoger

Chromecast
- Je kunt je Chromecast inschakelen vanuit de iOS- en Android-apps van Discovery+.
- Minimum vereiste is een Chromecast Generation 2.

PC/Mac – aanbevolen browsers
- Windows <10
     - Chrome 51+
     - Firefox 41+
- Windows 10
     - Edge 16+
     - Chrome 51+
     - Firefox 41+
- MacOS >10.10
     - Chrome 51+
     - Firefox 41+
     - Safari 11+ (Let op! Livestreams kunnen niet via Safari worden bekeken)
- Linux > 4.4
     - Chrome 51+
     - Firefox 41+