100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Over Viaplay

Specialiteit: Bij Viaplay kijk je naar een uitgebreid sport aanbod, zoals Formule 1, Darts en voetbal. Daarnaast kun je ook kijken naar Viaplay Originals.

Informatie: Je kijkt altijd en overal naar je favoriete sportprogramma’s door middel van de Viaplay app!

Tip! Ben jij een echte formule 1 fan? Dan raden wij zeker aan om Viaplay aan te schaffen. Zij hebben alle F1 rechten namelijk overgenomen van Ziggo!

Pluspunten
 • Ruim aanbod aan sport, zoals Formule 1, Darts en de Bundesliga.
 • Viaplay Originals
 • Er wordt geïnvesteerd in Nederlandse originals
 • Je kunt altijd en overal kijken door middel van de app
 • Viaplay heeft een aanbod voor kinderen
 • Via Ziggo & KPN kun je korting krijgen
 • Viaplay wordt ondersteund door een breed scala aan platforms, zoals Smart TV’s, IOS en Android.
Minpunten
 • Het aanbod van originals is nog niet zo heel erg groot
 • Viaplay is in nog niet zo veel landen beschikbaar
 • De prijs van Viaplay ligt iets hoger dan andere streamingdiensten

Previews

Viaplay 1
Viaplay 2
Viaplay 3
Viaplay 4
Viaplay 5
Viaplay Top 3
 • Celebrity MasterChef Nederland

  Celebrity MasterChef Nederland

  Tien bekende Nederlanders duiken de legendarische masterchef studio in. De jury bestaat uit Soenil Bahadoer (chef), Angelique Schmeinck (Meesterkok) en Joël Broekeart (culinaer recensent).

 • Below Deck Mediterranean

  Below Deck Mediterranean

  In Below Deck volgen we de bemanning van een luxejacht. De bekwaamheid en het geduld van kapitein Sandy en haar bemanning wordt flink op de proef gesteld door de gasten aan boord van het jacht.

 • Verstappen – Master of the track

  Verstappen – Master of the track

  Max verstappen doet elk circuit aan op de Formule 1 kalender. Hij bekijk elk circuit van Midden-Oosten, Europa, Azië en Amerika.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een premium online streamingdienst van de NENT Group. Deze streamingdienst is inmiddels al in diverse landen actief, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Estland, Letland en Litouwen. Viaplay is per maart 2022 ook beschikbaar in Nederland. Op Viaplay Nederland kun je genieten van onder andere Formule 1, de Bundesliga, Darts en de Premier League.

NENT Viaplay heeft naast sport nog meer in haar aanbod, namelijk ook Viaplay Originals en ze wilt ook Nederlandse Originals gaan produceren.

De NENT Group, staat voor Nordic Entertainment Group. Dit bedrijf vermaakt al miljoenen mensen in de hele Scandinavische regio met haar streamingdiensten. Naast Viaplay heeft ze namelijk ook de streamingservice Viafree, Premium tv kanalen en radio.

Wat is de geschiedenis van Viaplay en de NENT Group?

Het hoofdkantoor van Viaplay, streamingdienst van de Nordic Entertainment Group, is gevestigd in Zweden. Viaplay werd in mei 2007 gelanceerd door de ‘Modern Times Group’. Destijds heette het nog ‘Viasat On Demand’. In 2011 werd deze dienst hernoemd tot ‘Viaplay’. In 2016 werd de eerste Viaplay Original gelanceerd en in 2020 kon heel Scandinavië genieten van deze streamingdienst.

Sinds 2020 is de NENT Group ook de markt aan het uitbreiden, met als doel Polen, de VS en de Baltische Staten. In maart 2022 kwam Viaplay ook naar Nederland, met exclusieve rechten op Formule 1, Darts en de Bundesliga.

De NENT Group opereert vanaf 1 juli 2018 als afzonderlijke organisatie. De NENT Group maakte deel uit van ‘Modern Time Group MTG AB’. Dit is een toonaangevende digitale entertainmentgroep. De NENT Group heeft een portfolio van platformen en merken van wereldklasse, met een uniek content systeem.

Inmiddels opereert de NENT Group al in meer dan 9 landen, met meer dan 50 merken en meer dan 50 originele producties. Naast Viaplay heeft de NENT Group nog meer merken, namelijk:
- Viafree: Gratis Scandinavische video-on-demand service.
- Vsport, serie & film
- TV
- Radio
- Studio’s

Wat is het aanbod van Viaplay?

Zodra Viaplay in Nederland is kun je een Viaplay abonnement aanschaffen. Je kunt een Viaplay Nederland abonnement aanschaffen via de Viaplay site, of via de Viaplay app. Je kunt deze app gratis downloaden via de Google Play store of de App store. Deze app zal ook op meerdere smart tv’s beschikbaar komen. Zodra jij een abonnement afsluit kun je genieten van alle content, zoals Viaplay F1 en Viaplay sport, maar ook van andere Viaplay originals of programma’s, zoals Ex on the beach Viaplay.

Het aanbod van Viaplay zal heel variërend zijn en is ook veel gericht op sport. Zo heeft Viaplay de rechten overgekocht van een aantal sporten, zoals de Formule 1, Darts, de Bundesliga en de Premier League. Daarnaast gaat Viaplay ook haar eigen Originals uitbrengen, waaronder ook Nederlandse Originals.

Voor kinderen is Viaplay ook de ideale streamingdienst. Zij kunnen kijken naar programma’s zoals Peppa Pig en My Little Pony.

Wat gaat Viaplay kosten per maand?

De Viaplay Nederland kosten zullen €15,99 per maand gaan bedragen. Voor deze prijs kun jij altijd genieten van de content die constant aangevuld wordt, van alle Formule 1 wedstrijden en live uitzendingen en van allerlei andere sporten. 

Ben jij klant bij Ziggo of KPN? Ziggo en KPN hebben een samenwerking met Viaplay, waardoor je via deze providers minder betaalt voor een Viaplay abonnement.  De Viaplay kosten zijn voor deze huishoudens die bij Ziggo of KPN klant zijn €13,99. Dit is €2,- goedoper dan wanneer je een abonnement direct bij Viaplay afsluit. 

Hoe kijk je naar Viaplay?

Je kunt naar Viaplay kijken door de website of door de viaplay app. Als jij de app van Viaplay download op bijvoorbeeld je smartphone of tablet, kun je een account aanmaken en inloggen. Hier kun je aanklikken wat je wilt kijken en dit zal zich af gaan spelen. Er zullen ook veel Smart TV’s zijn die de Viaplay app ondersteunen. Je kunt de app dan op je Smart TV downloaden.

Heb jij geen Smart TV maar wil je wel graag op groot scherm kijken? Dan kun je je telefoon verbinden met bijvoorbeeld een Google Chromecast of een Apple TV. Viaplay ondersteunt beide apparaten. Op deze manier kun jij je favoriete programma of film via je telefoon/tablet af laten spelen op je televisiescherm. Zo kun je altijd genieten van groot scherm!

Kijk je liever via de website naar Viaplay? Je kunt via je laptop of computer naar de site van Viaplay surfen. Hier kun je ook inloggen en kijken naar bijvoorbeeld de Formule 1. Heb jij geen Smart TV, Google Chromecast of Apple TV? Dan zou je eventueel je laptop nog op de ouderwetse manier kunnen verbinden met je televisiescherm door middel van een HDMI kabel. Zo kun je ook op een groot scherm kijken.

Met een Viaplay abonnement kun je twee verschillende streams tegelijk afspelen op hetzelfde account. Je kunt dus Formule 1 kijken terwijl iemand anders bijvoorbeeld een serie kijkt. Je kunt maximaal 5 apparaten koppelen aan een Viaplay account. Je hebt ook de mogelijkheid om content te downloaden en later terug te kijken. Dit kan alleen op mobiele apparaten, zoals een smartphone of tablet. Viaplay heeft deze rechten niet voor alle films en series, dus sommige titels kunnen niet gedownload worden.

Het is voor live sport evenementen op de meeste apparaten mogelijk om terug te spoelen. Dit kan tot maximaal 4 uur. Heb je een wedstrijd gemist? Je kunt sportwedstrijden tot maximaal 48 uur terug kijken op Viaplay. Deze 48 uur start op het moment dat de live uitzending begint.

Op welke apparaten kun je Viaplay kijken?

Je kunt Viaplay kijken op een pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, gameconsole of Smart TV. Uiteraard wordt de Google Chromecast, Apple TV en Airplay ook ondersteunt. Heb jij een Gameconsole? Viaplay wordt ondersteunt op de Xbox One, Playstation 4 en Playstation 5.

Klantenservice Viaplay

Heb jij een inhoudelijke vraag over Viaplay? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Viaplay zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Viaplay zelf. Wij hebben het nummer voor jou gevonden. Viaplay is telefonisch bereikbaar via 0800 0419