100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Premier League Darts kijken? Lees hier hoe

Woensdag 22 Februari 2023 6 minuten en 42 seconden leestijd

Premier League Darts kijken? Lees hier hoe

De Premier League Darts is gestart in 2005 en vindt jaarlijks plaats. Alleen de edities van 2020 en 2021 werden iets anders gespeeld vanwege de corona epidemie. In deze competitie zie je de top van het darten en dat wil je natuurlijk niet missen. Gelukkig kun je via Viaplay deze competitie live volgen. Je kijkt niet alleen naar de Premier League Darts, maar je kunt ook naar alle andere wedstrijden van het PDC kijken. Zo kun je onder andere naar de World Matchplay Darts en naar het WK Darts kijken.

Hoe kan ik Darten live kijken?

In het verleden kon je live darts op tv kijken via de tv zender RTL7. Helaas is dit niet meer mogelijk omdat de streamingdienst Viaplay de uitzendrechten van darts heeft gekocht. Je kunt dus niet meer genieten van darts op tv, maar je kunt wel via de streamingdienst Viaplay naar het darten kijken. Alle Darts PDC (Professional Darts Corporation) toernooien worden live uitgezonden en het is ook mogelijk om de wedstrijden terug te kijken of terug te spoelen.

Je kunt al een Viaplay abonnement afsluiten voor maar €15,99 per maand. Als je kiest voor een jaarabonnement krijg je van Viaplay een flinke korting van wel 34% en betaal je maar €10,49 per maand.

Maar hoe kun je via Viaplay naar de Premier League Darts kijken? Dit kan via het web of via de Viaplay app. Deze app is beschikbaar op je smartphone, tablet, op sommige smart tv’s en op sommige gameconsoles. Je hebt wel een account met abonnement nodig om iets te kijken via deze streamingdienst. Zodra je een account hebt kun je genieten van je favoriete wedstrijden.

Daarnaast biedt Viaplay topseries, heel veel films en hun eigen Originals. Kijk je je favoriete darts wedstrijden liever op een groot scherm? Dat kan door darts te streamen met bijvoorbeeld een Google Chromecast of een Apple TV.

Bekijk via Viaplay

Je kunt gelukkig nog wel iets van het darten zien direct op je televisie, namelijk het WK Darts. Dit kan via de tv-zender Viaplay Xtra. Deze zender is voorheen alleen opengezet voor de races in de Formule 1 weekenden, maar is met het afgelopen WK Darts ook opengezet voor de dartsport. Dit is geen gratis zender, om deze zender te kunnen bekijken moet je geabonneerd zijn op Viaplay via jouw tv-provider. Dit kan niet bij elke provider, maar wel bij Ziggo, KPN, Caiway en Delta.

Naast dat je alle grote wedstrijden kunt kijken via Viaplay en van het WK kunt genieten via ViaplayXtra, heeft darts ook een eigen streamingdienst. Dit is PDC tv. PDC tv is een speciale service vanuit de PDC waarbij liefhebbers van de dartsport tegen betaling toegang krijgen tot exclusieve content, samenvattingen en interviews.

Wat is het schema van Darts PDC?

De Premier League Darts is onderdeel van de PDC Darts. Naast de Premier League Darts zijn er nog 13 wedstrijden die onder het Darts PDC vallen. Ben je benieuwd naar deze toernooien en wanneer ze plaats vinden? Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

 • UK Qualifying school                     9-15 januari                      Milton Keynes, Engeland
 • European Qualifying School        9-15 januari                       Kalkar, Duitsland
 • Darts Masters                                 27-29 januari                    Milton Keynes, Engeland
 • Premier League Darts                   2 februari-25 mei            Belfast, Ierland
 • UK Open                                           3-5 maart                           Minehead, Engeland
 • Belgian Darts Open                       5-7 mei                               Wieze, België
 • World Cup of Darts                       15-18 juni                          Frankfurt, Duitsland
 • World Matchplay                           15-23 juli                            Blackpool, Engeland
 • World Series of Darts Finals        15-17 september             Amsterdam, Nederland
 • World Grand Prix                           2-8 oktober                       Leicester, Engeland
 • European Darts Championship   26-29 oktober                  Dortmund, Duitsland
 • Grand Slam of Darts                      11-19 november              Wolverhampton, Engeland
 • Players Championship Finals      24-26 november              Minehead, Engeland

Als laatste toernooi in 2023 vindt het PDC WK Darts plaats. Dit toernooi begint op 15 december 2023 en eindigt op 3 januari 2024. Dit is hét darttoernooi van het jaar, waar alleen de beste darters van de wereld in actie komen. Sinds 2007 vindt dit toernooi plaats in het Alexandra Palace in Londen.      

Wat is de Premier League Darts?

De Premier League Darts is een jaarlijkse competitie met 17 speelrondes. De deelnemers zijn de top 4 van de PDC Order of Merit, aangevuld met vijf spelers die door de PDC aangewezen worden. Tijdens de eerste fase week wordt er een challenger uitgenodigd die niet meespeelt voor het klassement. In deze fase spelen alle deelnemers eenmaal tegen elkaar. De twee deelnemers die op de onderste twee plaatsen staan worden geëlimineerd, de overgebleven spelers gaan naar de tweede fase.

In de tweede fase spelen ze gedurende zes weken nogmaals allemaal één keer tegen elkaar. De top 4 van de eindranglijst plaatst zich voor de slotavond. Tijdens deze avond zijn er twee halve finales, waarin de nummer 1 tegen de nummer 4 speelt en de nummer 2 tegen de nummer 3 speelt. De winnaars van de halve finale spelen de finale, waarin een ‘first to 11 legs’ bepaalt wie de winnaar wordt. In 2022 was Michael van Gerwen de kampioen, van 2016 tot en met 2019 mocht hij zichzelf ook kampioen noemen. In 2020 was het Glen Durrant en in 2021 was het Jonny Clayton. Zal Michael van Gerwen dit jaar weer kampioen worden?

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking