100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe stream je Disney Plus naar je televisie?

Donderdag 4 Maart 2021
Laatste update: Maandag 11 Januari 2021 5 minuten en 26 seconden leestijd

Hoe stream je Disney Plus naar je televisie?

Let op: voor Disney+ heb je een abonnement nodig. Heb je deze nog niet?

Sluit dan hier een jaarabonnement af met ruim 15% korting!

Disney+ streamen zonder smart tv

Je kunt natuurlijk simpelweg een laptop koppelen aan je televisie via een HDMI-kabel en Disney+ online op je laptop openen. Dan zit je echter altijd met een kabel te kijken. Heb je geen smart televisie en wil je toch draadloos kijken? Dan is de goedkoopste optie om een Google Chromecast gebruiken om tóch te kijken op je tv, Dit is een apparaatje van ongeveer €40 dat je eenvoudig met je tv verbindt om zo een ‘domme’ tv toch smart functionaliteiten te geven. Het enige dat je nodig hebt is een lege HDMI-poort in je televisie en een stopcontact, buiten het apparaatje zelf. Zodra je deze met je tv verbonden download je Disney Plus app op je telefoon, tablet of computer. Vervolgens kun je dit apparaat verbinden met de Chromecast en in de Disney Plus app kiezen voor afspelen via de Chromecast. Je film of serie verschijnt nu op het grote beeld. Deze techniek noemen we casten.

Bestel een Google Chromecast

Liever kijken zonder te casten via een ander apparaat? Kies dan voor de Google Chromecast met Google TV of download Disney+ direct op een Apple TV. Hierbij werkt de Google Chromecast met Google TV hetzelfde als een ‘gewone’ Chromecast, met als verschil dat je niet meer hoeft te casten, maar de app direct op de Chromecast installeert en deze bedient met een afstandsbediening. Deze is verkrijgbaar voor ongeveer €80. Een van onze bezoekers heeft de Chromecast met Google TV getest in combinatie met Ziggo, maar deze oplossing werkt ook voor Disney+. Lees meer over Chromecast met Google TV.

Bestel een Google Chromecast met Google TV

De Apple TV is vergelijkbaar met de Chromecast met Google TV. Echter is deze speciaal gemaakt voor een naadloze samenwerking met Apple apparaten, zoals je van Apple gewend bent. Met een Apple TV kun je zowel je iPhone, iPad of Macbook scherm casten op je televisie als apps installeren om te bedienen met een afstandsbediening. Bovendien kun je ook je iTunes-bibliotheek inladen en (nieuwe) films of series huren die niet via streamingdiensten beschikbaar zijn. Een Apple TV koop je vanaf ongeveer €160.

Bestel een Apple TV

Hoewel een Apple TV meer opslagcapaciteit biedt, is hij dus wel duurder dan een Chromecast met Google TV. Wil je meer weten over de verschillen tussen Chromecast en Apple TV? Ontdek dan ons artikel Chromecast vs Apple TV.

Internetsnelheid cruciaal voor kijkbeleving

Om via Disney+ films en series zonder haperingen te kijken, is het wel belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt. Zeker als je graag in 4K kijkt of met meerdere mensen tegelijk gebruikmaakt van het internet kan een te klein abonnement voor de nodige frustraties zorgen. We raden een downloadsnelheid van minimaal 50 Mbit/s aan voor streamen of 100 Mbit/s als je met meerdere mensen tegelijkertijd kijkt. Test gratis en anoniem je internetsnelheid via onze internet speedtest.

Je kunt bij ons ook de gratis postcodecheck doen. Hierdoor zie je welke internetproviders leveren op jouw adres, plus de verschillende pakketten. Zo heb je de keuze tussen ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ en ‘alles-in-1’. Om Disney Plus te kunnen kijken heb je geen televisie abonnement nodig, enkel (snel) internet is voldoende. Doe onze postcodecheck:

Wat is Disney+?

De Disney+ streaming service is een streamingdienst met de beste verhalen van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en sinds kort ook Star. Er is voor ieder wat wils. Ook zie je op deze streamingdienst niet eerder vertoonde films, series en shorts. Het unieke aan Disney+ is dat je vrijwel alle films en series die erop staan verder nergens kunt bekijken, tenzij je de DVD koopt natuurlijk. Het Disney Plus aanbod bestaat dus uit:

  • Disney: The Walt Disney Company is een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Het is marktleidende producent van animatiefilms. Disney staat onder andere bekend om films zoals De Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest, The Lion King en Mulan. Alle films van Disney zijn te zien op Disney+, inclusief recente live-action remakes.
  • Pixar: Pixar is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in het maken van animatiefilms met behulp van computeranimatie. Dit was ook het bedrijf dat voor het eerst een volledige 3D animatiefilm maakte. Kijk Pixar films via Disney Plus, met onder andere Cars, Monsters en Co en Toy Story;
  • Marvel: Marvel is de overkoepelende term voor een groeiend aantal live-action-verfilmingen van strips van Marvel Comics. Marvel is ook te zien op Disney+ met films zoals Captain America, Ant-Man en Avengers.
  • Star Wars: Er zijn inmiddels al 11 Star wars films uit. Je kunt alle delen bekijken via Disney+, inclusief gerelateerde series als The Mandalorian en Clone Wars. Een echte must dus voor Star Wars liefhebbers;
  • National Geographic: National Geographic vertelt de belangrijkste verhalen uit de wereld van wetenschap, technologie, geschiedenis, reizen, natuur en nog veel meer;
  • Star: Hier zie je films en series die gemaakt worden door de dochtermaatschappijen van Disney, zoals ABC, 20th Century Studios en Searchlight Pictures. Voorbeelden zijn de Kingsman films, Deadpool en de populaire sitcom Modern Family.

Disney+ heeft nu ook extra opties om het kijken voor jou leuker te maken. Je kunt bijvoorbeeld door middel van GroupWatch samen met maximaal 6 vrienden op afstand video’s pauzeren, terugspoelen en reageren. Ook kun je films en series downloaden zodat je ze overal kunt kijken, ook als je geen internet hebt.

Met Disney+ kun je als ouder een ouderlijk toezicht instellen, zodat je jonge kinderen bijvoorbeeld geen gewelddadige films kunnen zien. Je kunt op maximaal 4 verschillende apparaten tegelijk streamen, hierdoor kun je het account gemakkelijk met je gezin delen.

Wat kost Disney+?

Er zijn twee abonnementen die je af kunt sluiten bij Disney+. Je hebt namelijk een maand- en een jaarabonnement. Dit is iets duurder geworden, €2 per maand, sinds de toevoeging van Star. Voor het maandabonnement betaal je €8,99 per maand. Dit abonnement is dan ook maandelijks opzegbaar. Voor het jaarabonnement betaal je €89,90 per jaar en is vervolgens jaarlijks opzegbaar.

Disney+ bij je abonnement voor internet en tv is helaas niet mogelijk. Je moet echt een apart abonnement afsluiten bij Disney+.

Ook genieten van unieke series en films via Disney+? Maak dan hier een account aan en geniet van het uitgebreide aanbod!

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking