100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Hoe stream je Disney Plus naar je televisie?

Donderdag 04 maart 2021 4 minuten en 1 seconde leestijd

Hoe stream je Disney Plus naar je televisie?

Hoe krijg ik Disney Plus op tv?

Je kunt op meerdere manieren Disney+ op je tv krijgen. Heb jij een smart tv? Dan heb je waarschijnlijk de mogelijkheid om de Disney Plus app te downloaden op je tv. Als je deze gedownload hebt dan hoef je alleen in te loggen bij Disney+ en kun je je favoriete films en series via een groot scherm bekijken.

Heb je geen smart televisie? Dan kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een Google Chromecast of een Apple TV. Je kunt deze mediaboxen eenvoudig met je tv verbinden om zo een ‘domme’ tv toch smart functionaliteiten te geven. Wanneer je de mediabox met je tv verbonden hebt moet je de Disney Plus app downloaden op je telefoon, tablet of computer. Vervolgens kun je dit apparaat verbinden met de Chromecast of Apple TV en kun je in de Disney Plus app kiezen voor afspelen via de Chromecast of de Apple TV (via Airplay). Je film of serie verschijnt nu op het grote beeld.

Om via Disney+ films en series zonder haperingen te kijken, is het wel belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt, maar hoe sluit je die af? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Hierdoor zie jij welke internetproviders leveren op jouw adres. Je kunt ook kiezen tussen het internet-pakket dat het beste bij jou past. Zo heb je de keuze tussen ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ en ‘alles-in-1’. Om Disney Plus te kunnen kijken heb je geen televisie abonnement nodig, enkel (snel) internet is voldoende.

Wat is Disney+?

De Disney+ streaming service is een streamingdienst met de beste verhalen van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en sinds kort ook Star. Er is voor ieder wat wils. Ook zie je op deze streamingdienst niet eerder vertoonde films, series en shorts. Het unieke aan Disney+ is dat je vrijwel alle films en series die erop staan verder nergens kunt bekijken, tenzij je de DVD koopt natuurlijk. Ben je benieuwd wat onze favoriete Disney Plus films, series en documentaires zijn? Lees dan ons bericht: Onze top 10 beste Disney+ films en series. Het Disney Plus aanbod bestaat dus uit:

  • Disney: The Walt Disney Company is een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Ze is een marktleidende producent van animatiefilms. Disney staat onder andere bekend voor haar films zoals De Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest, The Lion King en Mulan. Alle films van Disney zijn te zien op Disney+, inclusief recente live-action remakes.
  • Pixar: Pixar is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in het maken van animatiefilms met behulp van computeranimatie. Dit was ook het bedrijf dat voor het eerst een volledige 3D animatiefilm maakte. Kijk Pixar films via Disney Plus, met onder andere Cars, Monsters en Co en Toy Story;
  • Marvel: Marvel is de overkoepelende term voor een groeiend aantal live-action-verfilmingen van strips van Marvel Comics. Marvel is ook te zien op Disney+ met films zoals Captain America, Ant-Man en Avengers.
  • Star Wars: Er zijn inmiddels al 11 Star wars films uit. Je kunt alle delen bekijken via Disney+;
  • National Geographic: National Geographic vertelt de belangrijkste verhalen uit de wereld van wetenschap, technologie, geschiedenis, reizen, natuur en nog veel meer!;
  • Star: Hier zie je films en series die gemaakt worden door de dochtermaatschappijen van Disney, zoals ABC, 20th Century Studios en Searchlight Pictures. Voorbeelden zijn de Kingsman films, Deadpool en de populaire sitcom Modern Family.

Disney+ heeft nu ook extra opties om het kijken voor jou leuker te maken. Je kunt bijvoorbeeld door middel van GroupWatch samen met maximaal 6 vrienden op afstand video’s pauzeren, terugspoelen en reageren. Ook kun je films en series downloaden zodat je ze overal kunt kijken.

Met Disney+ kun je als ouder een ouderlijk toezicht instellen, zodat je jonge kinderen bijvoorbeeld geen gewelddadige films kunnen zien. Je kunt op maximaal 4 verschillende apparaten tegelijk streamen, hierdoor kun je het account makkelijk met je gezin delen.

Wat kost Disney+?

Er zijn twee abonnementen die je af kunt sluiten bij Disney+. Je hebt namelijk een maand- en een jaarabonnement. Dit is iets duurder geworden, €2 per maand, sinds de toevoeging van Star. Voor het maandabonnement betaal je €8,99 per maand. Dit abonnement is dan ook maandelijks opzegbaar. Voor het jaarabonnement betaal je €89,90 per jaar. Je kunt in dit jaar dan ook niet opzeggen. Als dit jaar voorbij is kun je wel maandelijks opzeggen.

Disney+ bij je abonnement voor internet en tv is helaas niet mogelijk. Je moet echt een apart abonnement afsluiten bij Disney+.

Wil je ook een Disney Plus account? Maak dan hier snel een account aan en geniet van haar uitgebreide aanbod!