100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Wel wifi, maar geen internet, wat te doen?

Vrijdag 9 Juli 2021 4 minuten en 9 seconden leestijd

Wel wifi, maar geen internet, wat te doen?

Een veelvoorkomend probleem met wifi is dat er wel een internetverbinding wordt weergegeven, maar dat deze niet werkt. Tegenwoordig zitten we bijna altijd op het internet, denk maar aan wat je allemaal met je smartphone over het internet doet. Het kan dus heel frustrerend zijn als het internet het niet doet. Je hebt dus wel wifi, maar geen internet, wat kun je hier aan doen?

Wij gaan jou helpen om ervoor te zorgen dat je weer internet krijgt via wifi. Veel van de problemen zijn redelijk makkelijk op te lossen. Wij bespreken de oorzaken en de oplossingen met je.

Wat zijn de oorzaken van wel wifi geen internet?

Het is soms lastig om de oorzaak van het probleem te vinden. Je hebt er vaak ook zelf geen invloed op. Wij zetten een oorzaken voor jou op een rijtje:

  • Overbelasting van het openbaar netwerk of voorwaarden van het openbaar netwerk: Een van de oorzaken dat je wifi niet zou kunnen werken is dat je je op een openbaar netwerk bevindt. Denk bijvoorbeeld aan wifi in de trein of op de camping. Het zou kunnen dat er zoveel mensen gebruik maken van het netwerk dat het overbelast is geraakt. Een ander probleem is dat er vaak voorwaarden zijn die je moet accepteren voordat je gebruik kunt maken van het netwerk. Wanneer je deze niet geaccepteerd hebt krijg je ook geen wifi.
  • Storing bij de Provider: Wanneer er een algemene storing plaats vindt bij een provider komt het vaak voor dat er wel wordt aangegeven dat er een internetverbinding is, maar dat deze niet werkt. Je kunt naar de website van je provider gaan om te kijken of er een storing is. Ook kun je kijken bij je modem welke lichtjes branden. Branden niet de juiste lichtjes? Dan is er waarschijnlijk een storing.
  • Verouderde software op je apparaat: Heb je op maar een apparaat geen wifi? Dan is het mogelijk dat dat komt door een verouderde systeemsoftware. Kijk dan of je een update kunt doen.
  • Slecht functionerende modem: Je modem zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van het internet. Als er een storing in het modem zit, heb je dus geen wifi. Wanneer je denkt dat het aan je modem ligt kun je deze eerst resetten. Heb je het probleem nog steeds? Dan moet je even contact opnemen met de klantenservice.
  • Te veel ander apparatuur: Wanneer jouw modem te dicht bij andere apparatuur geplaatst is zou het kunnen dat het modem geen ademruimte heeft.

Wanneer je de oorzaak hebt gevonden waarom jij geen internet hebt is het ook makkelijker om het probleem op te lossen. Er zijn ook een aantal handelingen die je kunt uitvoeren wanneer je geen internetverbinding hebt, die leggen wij hieronder uit.

Geen wifi, wel internet, wat kan ik doen?

Hierboven heb je de oorzaken al gelezen. Naast oorzaken zijn er ook handelingen die je kunt uitvoeren om je wifi weer aan de praat te krijgen. Deze zetten wij ook voor jou op een rijtje:

  • Je kunt de apparaten herstarten of resetten. Heb je geen wifi op je telefoon? Probeer dan je telefoon opnieuw op te starten. Je kunt ook je router/modem opnieuw opstarten.
  • Controleer of je met het juiste netwerk verbonden bent.
  • Vul je draadloze wachtwoord opnieuw in.
  • Gebruik je een wifi hotspot in bijvoorbeeld een hotel? Open dan de browser. Er moet een automatische hotspot webpagina in beeld komen.
  • Kom je er echt niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice van jouw internetprovider.

Heb jij bijvoorbeeld in je woonkamer wifi met een sterkte internetverbinding en op zolder wifi zonder internetverbinding? Dan kan dit komen omdat het wifi signaal te zwak is. In dit geval kun je je wifi verbeteren.

Wifi verbeteren, hoe doe ik dat?

Er zijn veel omgevingsfactoren in huis die ervoor kunnen zorgen dat het wifi signaal zwakker wordt naar mate je verder van de router af gaat staan. Dit kunnen bijvoorbeeld andere bluetooth apparaten, de oven of een dikke muur zijn. Om ervoor te zorgen dat je in heel je huis een goede wifi verbinding met goed internet hebt kun je gebruik maken van wifi versterkers.

Een wifi versterker plaats je halverwege de router en de plek waar je goede wifi wilt hebben. Deze versterker pikt het signaal van de router op en dupliceert dit. Dit houdt dus in dat je op de plek waar je internet wilt hebben net zo een sterke verbinding ontvangt als de verbinding tussen de versterker en de router.

Heb je nog geen internetprovider?

Wanneer jij nog geen internetprovider hebt kun je bij ons de gratis postcodecheck doen.

Na het doen van deze postcodecheck zie jij welke internetproviders er internet op jouw adres leveren. Ook zie je alle mogelijke abonnementen op jouw adres. Deze check maakt het vergelijken van internet voor jou makkelijker. Je kunt kiezen tussen meerdere internetabonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’, ‘alles-in-1’.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking