100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe werkt een internetcontract overnemen?

Donderdag 17 Februari 2022 3 minuten en 13 seconden leestijd

Hoe werkt een internetcontract overnemen?

Er zijn heel veel situaties waarbij je ervoor kunt kiezen om een internetcontract over te nemen. Denk hierbij aan een scheiding, samenwonen of een verhuizing. Maar hoe werkt deze overname? En is het bij alle internetproviders hetzelfde? Wij hebben het voor jou uitgezocht.

Hoe kunt je een internetcontract overnemen?

Bij een contractovername wisselt je abonnement van eigenaar. Je kunt je abonnement over laten nemen door een ander persoon of door een bedrijf. Over het algemeen werkt het overzetten van jouw internetcontract op een nieuwe naam heel erg makkelijk. Hou er wel rekening mee dat beide partijen er achter moeten staan.

Bij de meeste internetproviders kun je dit gewoon doen door middel van een formulier. Dit formulier kun je vaak vinden op de site van jouw provider. Let op, er kunnen kosten in rekening gebracht worden voor een contractovername. Deze kosten liggen meestal rond de 25 euro.

Wij hebben per provider op een rijtje gezet hoe de contractovername werkt.

Contractovername Budget-alles-in-1

Zit jij bij Budget Alles-in-1 en wil je een contractovername? Neem dan even contact op met de klantenservice. Zij kunnen je verder helpen.

Contractovername Caiway en contractovername Delta

Bij Caiway en Delta kun je de contractovername zelf regelen. Dit kan alleen als het modem of de smartcard op het huidige adres hetzelfde blijft met hetzelfde abonnement. Ook mag het abonnement niet geblokkeerd zijn vanwege een betalingsachterstand. Op de site van Caiway of Delta kun je het contractovername formulier downloaden. Deze kun je ingevuld terugsturen per email.

Contractovername KPN

Bij KPN kun je een contract altijd overzetten op de naam van iemand anders. Dit wordt een contractovername genoemd. Bij KPN kun je op hun site een formulier invullen. Binnen 5 stappen ben je door het formulier heen en is de overname geregeld.  

Contractovername Online.nl

Op de website van Online.nl kun je een contractovername formulier vinden. Hier vul je de gegevens van de huidige en de nieuwe contractant in. Je kunt het formulier inclusief een kopie van het identiteitsbewijs van beide partijen toesturen via de mail of via de post.

Contractovername T-Mobile

Bij T-Mobile kun je een digitaal formulier invullen voor een contractovername. Tijdens het invullen van dit formulier wordt er gevraagd om diverse documenten te uploaden. De contractovername bestaat uit 5 stappen, bij stap 2 wordt er om een mobiel nummer gevraagd van de persoon die het contract overneemt. Dit wordt gevraagd zodat er een controle sms met een verificatiecode gestuurd kan worden.

Contractovername Youfone

Het is bij Youfone ook mogelijk kom je abonnement op een andere naam te zetten. Daarvoor heeft Youfone wel een aantal gegevens nodig, namelijk een kop ID van de nieuwe contracthouder, een kopie bankpas van de nieuwe contracthouder, een akkoord van de eventuele kosten, een verklaring tot contractovername en de nieuwe contactgegevens. Je kunt deze informatie naar support@youfone.nl mailen en zij gaan alles regelen.

Contractovername Ziggo

Bij Ziggo kun je een ‘Ziggo wijzigingsformulier’ downloaden. Deze kun je digitaal invullen of uitprinten. Is het abonnement van jou? Dan vul je alle velden onder ‘Uw gegevens’ in. Neem je het abonnement over? Dan vul je alle velden onder ‘Ik wil mijn contract laten overnemen door’ in. Voor beide personen moet er een kopie van een geldig legitimatiebewijs toegevoegd worden en het moet ondertekend worden. Het formulier met de kopieën kun je opsturen naar Ziggo. Zij regelen de overname binnen 5 dagen. Is er een betalingsachterstand? Dan kan het contract niet overgenomen worden.

Ben je benieuwd welke internetprovider leverbaar is op jouw adres? Doe dan onze gratis postcodecheck.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking