Vragen? 088 3232 032

Wat is Wifi 7?

Vrijdag 7 Juni 2024 1 minuut en 54 seconden leestijd

Wat is Wifi 7?

De technische benaming van wifi 7u is IEEE 802.11be, maar het is ook bekend als Extremely High Througput (EHT). Zie je een van deze termen, dan heb je dus te maken met wifi 7. Nu is wifi 7 natuurlijk makkelijker te onthouden dan bijvoorbeeld IEEE 802.11ax. wifi 7 is het nieuw wifi-standaard en beschikbaar sinds 2024.

Wat zijn de voordelen van Wifi 7?

Wifi 7 heeft verschillende voordelen, wij zetten ze voor jou op een rij:

• Wifi 7 is vijf keer zo snel als wifi 6
  • De netwerkcapaciteit is groot. Dit betekent dat je veel apparaten zonder problemen met het draadloos internet kunt verbinden
  • Je hebt razendsnel en stabiel internet op al je apparaten

Hoeveel apparaten op Wifi 7?

De hoeveelheid apparaten die aangesloten kunnen worden is afhankelijk van onder andere de snelheid van de router en de capaciteit van het netwerk. Onder normale omstandigheden kan de wifi 7 16 apparaten tegelijk verbinden.

Wat is het verschil tussen Wifi 6 en Wifi 7?

Bij wifi 7 wordt er net als bij wifi 6 de technologie MU-MIMO gebruikt. Dit staat voor Multi-User Multiple Input Multiple Output. Dit houdt simpelweg in dat de wifi 7 met meerdere apparaten tegelijk kan communiceren in plaats van 1 tegelijk. Het verschil zit er vooral in dat dit bij wifi 6 8x8 was en bij wifi 7 nu 16x16.

Voordelen van wifi 7 ten opzichte van wifi 6 zijn:

• Dankzij de MU-MIMO technologie kunnen er meer apparaten op een wifi 7 netwerk dan bij een wifi 6 netwerk worden aangesloten.
  • Wifi 7 heeft een hogere maximale snelheid dan wifi 7, namelijk 46 Gbps. Bij wifi 6 is dit maar 9.6 Gbps.
  • Wifi 7 is efficiënter dan Wifi 6, het verbruikt minder energie en is stabieler.

Kan elk apparaat op wifi 7?

Om gebruik te kunnen maken van wifi 7, moet apparatuur hebben dat geschikt is voor wifi 7. Denk bijvoorbeeld aan een modem, router, laptops en telefoons. De kosten van deze apparaten zijn erg hoog.

Hoe weet ik of mijn apparaat wifi 7 ondersteunt?

Weet je niet precies of je telefoon of laptop wifi 7 ondersteunt, ga dan naar d website van de fabrikant van je apparatuur en zoek de specificaties op. Zoek naar een term als ‘wifi standaarden’ of ‘wifi technologieën’. Zodra je hier wifi 7 of 802.11be ziet staan, dan weet je dat wifi 7 ondersteund is.

Wanneer komt wifi 7 beschikbaar?

Het is nog niet duidelijk wanneer wifi 7 standaard wordt voor de huidige markt.