De voor- en nadelen van wifi repeaters

Donderdag 12 Augustus 2021 3 minuten en 27 seconden leestijd

De voor- en nadelen van wifi repeaters

Heb jij een slechte wifi verbinding in huis? Dit is natuurlijk heel erg vervelend. Vooral wanneer je bijvoorbeeld thuis moet werken of lekker een avondje op de bank Netflix wilt kijken. Er is hier wel een oplossing voor, namelijk een wifi repeater.

Wat is een wifi repeater?

Met een wifi repeater kun je je wifi signaal versterken. Het draadloze internetsignaal, oftewel wifi signaal, wordt door je router verstuurt. De router heeft een ingebouwd access point en dit access point stuurt signalen door naar je tablet, laptop of smartphone. Zij sturen daar in reactie een signaal op terug waardoor er een internetverbinding ontstaat. Omdat het om een draadloze verbinding gaat kan dit snel verstoord worden.

Er zijn meerdere factoren die ervoor kunnen zorgen dat je wifi verbinding slechter is. Dit zijn o.a. de afstand tot de router, dikke muren en vloeren of andere apparaten die een storende factoor kunnen zijn voor de verbinding. Heb jij bijvoorbeeld in de woonkamer heel goed internet maar op zolder of in de tuin niet meer? Hier kunnen alle bovenstaande factoren een rol in spelen. Een wifi repeater zou een hele goede oplossing kunnen zijn.

Een wifi repeater zorgt ervoor dat je overal in je woning een sterk wifi signaal ontvangt. De repeater pikt het signaal van de router op en herhaalt dit. Dit betekent dat hetzelfde signaal nog een keer uitgezonden wordt. De locatie waar de je de wifi repeater plaatst is wel erg belangrijk. Je plaatst de repeater op een plek waar de ontvangst nog voldoende is.

Wat zijn de voordelen van een wifi repeater?

Een wifi repeater heeft veel voordelen:

• Je vergroot namelijk het bereik van je verbinding zodat je op meerdere plekken gebruik kunt maken van het draadloze internet.
  • Wanneer je op meerdere plekken in huis een slechtere wifi verbinding hebt kun je ook meerdere wifi-repeaters in huis neerzetten. Zo hoef je geen keuze te maken op welke plek je beter wifi wilt ontvangen.
  • Met een wifi repeater met netwerkaansluiting kun je apparaten op het bedrade netwerk aansluiten voor een stabielere internetverbinding. Dit is heel handig voor wanneer je bijvoorbeeld thuis werkt.
  • Een wifi repeater is een goedkope en eenvoudige oplossing voor een betere internetverbinding. Je kunt de repeater heel gemakkelijk zelf instellen.

Wat zijn de nadelen van een wifi repeater?

Naast alle voordelen zitten er ook een aantal nadelen verbonden aan een wifi repeater.

• De internetsnelheid die de repeater uitzendt is afhankelijk van meerdere factoren, waarvan de belangrijkste factor de oorspronkelijke snelheid van jouw router is. De repeater kan nooit sneller zijn dan deze.
  • Met een wifi-repeater creëer je een extra wifi netwerk. Dit betekent dat het netwerk zijn eigen naam en wachtwoord heeft. Je moet dit netwerk op alle apparaten instellen. Wanneer jij van de ene naar de andere kamer loopt kan het zijn dat bijvoorbeeld je telefoon even zonder internet zit omdat je telefoon over moet schakelen naar het netwerk van de router of eventueel van een andere repeater.
  • Een wifi repeater kan maar één ding tegelijk, namelijk ontvangen of verzenden. De repeater kan dus niet tegelijkertijd versterken en doorsturen, waardoor het internet ook iets trager kan worden.

Heb jij nog geen internetverbinding?

Je kunt bij ons de gratis PostcodeCheck doen om te kijken welke internetproviders er internet op jouw adres leveren, welke internetsnelheid haalbaar is op jouw adres en welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres.

Je kunt het internetabonnement kiezen dat het beste bij je past. Er zijn drie soorten internet, namelijk DSL internet, Glasvezelinternet en Kabelinternet. Daarnaast zijn er meerdere internetsnelheden. Let op, je kunt nooit een internetsnelheid ontvangen die hoger is dan de maximaal mogelijke internetsnelheid op jouw adres. Je hebt de keuze uit meerdere abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet & bellen’, ‘internet & tv’ en ‘alles-in-1’.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.