100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar kan ik internet afsluiten zonder jaarcontract/op maandcontract

Vrijdag 16 April 2021 3 minuten en 2 seconden leestijd

Waar kan ik internet afsluiten zonder jaarcontract/op maandcontract

Het is gebruikelijk om voor je internet een 1-jarig of een 2-jarig abonnement af te sluiten. Wil je graag maandelijks opzegbaar internet? Omdat je bijvoorbeeld in een verhuizing zit en ergens tijdelijk woont? Er zijn een paar internetproviders waarbij je dit kunt afsluiten.

Bij welke provider is het internet maandelijks opzegbaar?

Van de internetproviders die wij op onze site vermelden is KPN de enigste provider waarbij je een maandcontract af kunt sluiten. Je kunt in de bestelprocedure kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract. Let op, wanneer je voor een maandelijks opzegbaar abonnement kiest vervalt de korting die je krijgt op internet en tv. Wanneer je voor een eenjarig abonnement kiest wordt je abonnement na een jaar automatisch verlengt. Vanaf dan is je abonnement ook maandelijks opzegbaar.

Er is nog een ander alternatief, namelijk Ziggo. Je kunt bij Ziggo geen maandcontract afsluiten, maar Ziggo is wel maandelijks opzegbaar. Wanneer jij in de bestelprocedure zit kun je hier niet voor kiezen. Je sluit altijd een abonnement af voor onbepaalde tijd. Wel kun je deze maandelijks opzeggen. Let op, soms geldt er een minimum looptijd, bijvoorbeeld bij een actie met korting.

Wil jij dus graag een maandcontract voor internet? Dan ben je bij Ziggo of KPN op het goede adres. Lees wel goed de voorwaarden door. Bij KPN vervalt de korting en bij Ziggo geldt het niet altijd wanneer je gebruik maakt van een kortingsactie. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.  

Ben je benieuwd of Ziggo en KPN leverbaar zijn op jouw adres? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om hier achter te komen.

Kan ik ook wifi zonder abonnement afsluiten?  

Wanneer jij thuis internet wilt hebben adviseren wij om een abonnement af te sluiten bij een internetprovider. Er zijn wel een aantal manieren om wifi zonder abonnement af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van internet via een Dongel of door middel van een Mifi router.

Voor internet via een dongel heb je alleen een dongel en een simkaart nodig. Een dongel is een USB-modem die je in het apparaat stopt waarmee je wilt internetten. Je kunt de dongel en simkaart bijvoorbeeld via een internetprovider kopen. Je maakt dan gebruik van hun draadloze internetnetwerk, het 3G of 4G netwerk.

Een Mifi router is een router waar een simkaart in gaat. Daarna kun je via de wifi je laptop, smartphone en tablet gebruiken. Door middel van de simkaart kan de Mifi router verbinding maken met het netwerk van jouw provider, je gaat dus net als bij de dongel online via het 3G of 4G netwerk. Je hebt alleen een simkaart en Mifi router nodig.

Wanneer je voor internet via een dongel of voor een Mifi router kiest, is het internet wel een stuk duurder. Je betaald voor de losse Gb’s. Het is een goede oplossing voor wanneer je internet voor onderweg wilt hebben. Wanneer je thuis internet wilt hebben adviseren wij dus om gewoon een internet abonnement af te sluiten.

Wil je graag internet afsluiten?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je bij KPN en Ziggo een internetabonnement maandelijks opzeggen. Je moet hier wel rekening houden met de acties, die kunnen vervallen of er gelden andere voorwaarden. Bij de andere internetproviders kun je een contract afsluiten voor 1 jaar, bij sommige zelfs voor 2 jaar. Wanneer je bij ons de gratis postcodecheck doet zie je welke internetproviders er beschikbaar zijn op jouw adres. Ook zie je welke internetabonnementen zij aanbieden. Je hebt de keuze tussen ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ of ‘alles-in-1’.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking