100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

KPN of Ziggo voor internet thuis?

Donderdag 18 Februari 2021
Laatste update: Dinsdag 23 Mei 2023 6 minuten en 41 seconden leestijd

KPN of Ziggo voor internet thuis?

KPN en Ziggo zijn twee grote spelers in de markt voor internet en tv. Maar wat zijn de voordelen van KPN en wat zijn de voordelen van Ziggo? KPN vs Ziggo, wat zijn de grote verschillen?

Vergelijk direct de beste aanbiedingen van KPN en Ziggo

Wie is KPN?

KPN is een populaire internet en tv provider in Nederland. KPN gelooft dat technologie het antwoord is op de vragen van vandaag en morgen. Wat KPN erg belangrijk vindt zijn:

 • Het netwerk: Zowel privé als zakelijk met alles en iedereen verbonden via internet. Dankzij het betrouwbare netwerk van KPN zorgen zij voor een snelle, veilige en verbinding voor de toekomst.
 • Innovatie: De oplossingen van KPN zijn innovatief en helpen Nederland verder. Dit doen ze door bijvoorbeeld minder energie te verbruiken en efficiënter te werken. Dagelijks bekijkt KPN welke nieuwe rol het kan spelen bij maatschappelijke thema’s van vandaag en morgen.
 • De samenleving: KPN brengt mensen met elkaar in verbinding. Ze richt zich onder meer op initiatieven binnen sport en kunst & cultuur die Nederlanders met elkaar verbinden.
 • Veiligheid: We zijn met zijn alleen steeds meer online te vinden. Het is daarom dus belangrijk dat je data veilig is. KPN is er iedere dag opnieuw mee bezig om hun netwerk zo veilig mogelijk te maken.
 • Duurzaamheid: KPN wil met haar netwerk en medewerkers vooruitgang boeken voor mens en milieu. Het bedrijf is dan ook uitgeroepen tot een van de duurzaamste telecom bedrijven van Nederland.

Wil je naar KPN overstappen? Dankzij de overstap service van KPN hoef je niet zelf je huidige internet provider op te zeggen.

KPN biedt naast internet & tv ook mobiel aan, waarbij combivoordeel (KPN Hussel) toegepast kan worden.

Wat zijn de voordelen van KPN?

 • Het modem van KPN, de KPN Box 12, is gemaakt van gerecycled plastic;
 • KPN levert zowel glasvezel internet als DSL-internet. Bij KPN glasvezel is tot 1000 Mbit/s mogelijk. Bij DSL ligt dit lager met maximaal 200 Mbit/s;
 • Het KPN-glasvezelnetwerk wordt steeds groter en is super betrouwbaar. Ook andere providers zoals T-Mobile, Youfone en Budget Thuis maken daarom gebruik van het KPN Netwerk;
 • Betere wifi in huis? Daar heeft KPN SuperWifi voor. Met dit mesh-systeem creëer je overal in huis een betrouwbaar en snel wifi-netwerk;
 • Met KPN TV vind je alles op één plek. Je zapt van Prime Video, naar ESPN, naar YouTube tot natuurlijk televisie programma’s;
 • Je kunt bij KPN interactieve tv live pauzeren, tv opnemen en makkelijk terugkijken;
 • Dankzij de iTV app kijk je overal waar je maar wilt. Je geniet op elk type apparaat van je favoriete films, series en programma’s;
 • Bij tv via KPN krijg je maar liefst 65 zenders. Dit kun je uitbreiden met extra zenderpakketten, zoals ESPN en Ziggo Sport;
 • KPN biedt combivoordeel. Heb je al een mobiel abonnement bij KPN? Dan krijg je korting op internet en tv thuis;
 • Je kunt je abonnement maandelijks aanpassen, ook naar beneden wanneer je dit wil;
 • KPN levert meestal binnen 7 dagen.

Bekijk KPN-aanbiedingen (altijd up-to-date)

Wie is Ziggo?

Ziggo is die andere grote speler en levert internet via de kabel. Op het gebied van kabel internet heeft Ziggo bijna een monopolie in Nederland. Het heeft hier alleen in Zeeland serieuze concurrentie te duchten van Delta.

Ziggo vindt innovatie en service erg belangrijk. Zo heeft Ziggo bijvoorbeeld de WifiSpots geïntroduceerd. Het heeft een eigen sportzender, Ziggo Sport, en is de exclusieve aanbieder van HBO-series in Nederland. Naast haar eigen streamingdienst HBO Max natuurlijk.

De klantenservice van Ziggo is 7 dagen per week bereikbaar. Overstappen naar Ziggo is ook hier goed geregeld en eenvoudig via de overstap service. Bij een Ziggo abonnement ontvang je een wifi-modem en gratis beveiliging van je wifi. Bovendien krijg je gratis popcorn voor je eerste film!

Ziggo biedt naast internet & tv ook mobiel aan via dochters Vodafone en Hollandsnieuwe, waarbij combivoordeel mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van Ziggo?

 • Ziggo levert kabel internet met een downloadsnelheid tot 1000 mbit/s;
 • Met de Mediabox van Ziggo krijg je toegang tot o.a. Netflix, YouTube en Videoland, ook zonder smart tv. Je hebt natuurlijk wel een aanvullend abonnement nodig voor deze diensten;
 • Heb je de Mediabox Next? Dan kun je de afstandsbediening bedienen via je stem;
 • Ziggo heeft haar eigen sportzender, namelijk Ziggo Sport, die bestaat uit 6 gratis kanalen. Ziggo Sport kijk je bij andere providers alleen tegen extra kosten;
 • Er is een groot tv aanbod. Het basis zenderpakket van Ziggo bestaat uit 80 zenders, inclusief Ziggo Sport Totaal. Daarnaast zijn er extra zenderpakketten verkrijgbaar;
 • HBO bekijk je in Nederland alleen via Ziggo, buiten de HBO Max dienst;
 • Met de Ziggo GO app kijk je overal wat en wanneer je wilt. Je installeert hem eenvoudig op je telefoon of tablet. Het werkt zelfs via Chromecast;
 • Ziggo levert meestal binnen 3 tot 5 werkdagen;
 • Met Ziggo interactieve tv kun je programma’s live pauzeren, terugkijken, vanaf het begin afspelen en ‘opnemen’;
 • Ziggo biedt combivoordeel. Heb je een mobiel abonnement bij Vodafone of Hollandsnieuwe? Dan krijg je extra korting.

Bekijk Ziggo-aanbiedingen (altijd up-to-date)

Ziggo vs KPN, wat zijn de verschillen?

Het grootste verschil tussen KPN en Ziggo is het soort internet. KPN biedt DSL en glasvezel internet aan voor thuis. Bij Ziggo ontvang je altijd internet en tv via de kabel (COAX) in huis.

Bij zowel glasvezel als kabel is een downloadsnelheid tot 1000 Mbit/s (1Gb/s) mogelijk. Dit is wel afhankelijk van je locatie. Bij glasvezel is de uploadsnelheid echter gelijk aan de downloadsnelheid, terwijl deze bij kabel internet lager is. Zo is de uploadsnelheid bij Ziggo maximaal 75 Mbit/s en bij KPN dus 1000 Mbit/s.

DSL-internet is internet over de telefoonlijn. De snelheid is afhankelijk van de afstand tot de telefooncentrale, maar meestal lager dan glasvezel en kabel. Hoe groter de afstand, hoe minder de kwaliteit van je internet. Ook is de downloadsnelheid hier hoger dan de uploadsnelheid.

Is er bij jou glasvezel beschikbaar? Dan zal KPN automatisch leveren via glasvezel en niet meer via DSL. Dit is ook van toepassing als je al een abonnement had voordat dit aangelegd werd. Dit doen ze vanwege de snelheid en stabiliteit van het glasvezelnetwerk ten opzichte van DSL.

Verder zijn Ziggo en KPN erg aan elkaar gewaagd. Ze bieden beide interactieve tv met veel zenders in het basispakket. Ook hebben beide providers een app waarmee je altijd en overal tv kunt kijken. Zowel KPN als Ziggo kan binnen een week leveren en heeft een overstap service en installatie garantie.

Wil je overstappen van Ziggo naar KPN? Of wil je juist overstappen van KPN naar Ziggo? Dit is beide geen probleem. Met de overstap service zullen beide providers ervoor zorgen dat je huidige abonnement opgezegd wordt.

KPN of Ziggo, welke provider moet ik kiezen?

Of je nu voor Ziggo of KPN kiest, beide providers leveren een betrouwbare en snelle verbinding.

De kwestie KPN vs Ziggo is met name afhankelijk van het type verbinding en geldige aanbiedingen. Bovendien is niet op elk adres Ziggo én KPN beschikbaar, waardoor je niet altijd keus hebt. Gebruik onze gratis postcodecheck om te ontdekken welke provider op jouw adres levert en welke verbinding mogelijk is. We laten je dan ook direct de beste aanbiedingen zien.

Zowel Ziggo als KPN levert meerdere soorten internet abonnementen. Je hebt hierbij de keuze uit: alleen internet, internet en tv, internet en bellen en alles-in-1. Bij laatstgenoemde ontvang je internet, tv én bellen in één pakket.

Leveren Ziggo en KPN beide op jouw adres? Dan is het aan jou om de keuze te maken. We raden je dan aan om te kiezen voor de snelste verbinding voor de beste prijs.

Vergelijk internetpakketten

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking