100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Kies voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Woensdag 6 Maart 2024 3 minuten en 3 seconden leestijd

Kies voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Flexibiliteit zonder verplichtingen

Het grootste voordeel van een mobiel contract dat maandelijks opzegbaar is, is natuurlijk dat dit je een bepaalde flexibiliteit biedt. In tegenstelling tot langlopende contracten, waarbij je doorgaans voor een periode van één of twee jaar vastzit aan hetzelfde abonnement, kun je een maandelijks opzegbaar contract op elk gewenst moment beëindigen. Hierbij zit je niet vast aan langdurige betalingsverplichtingen. Hierdoor kun je van provider wisselen of het type abonnement aanpassen wanneer je maar wilt. Dit is vooral handig wanneer je verwacht dat je behoeften of financiële situatie snel kunnen veranderen.

Geen boete bij annulering contract

Heb je een langlopend contract afgesloten bij je provider en wil je het abonnement toch eerder dan de einddatum beëindigen? Dan is de kans groot dat je een zogeheten ‘ontslagvergoeding’ of ‘annuleringsboete’ moet betalen om het contract vroegtijdig te kunnen annuleren. Vaak moet je hierbij een X aantal maanden van je contract eenmalig afkopen. Dit kan behoorlijke kosten met zich meebrengen en het moeilijker maken om te switchen naar een andere provider, bijvoorbeeld wanneer je toch niet helemaal tevreden bent over de service, het bereik of de voorwaarden.

Met een maandelijks opzegbaar contract vermijd je dit risico doordat je op elk gewenst moment kunt overstappen, met een uitlooptijd van een maand. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over boetes.

Gemakkelijk overstappen

Een maandelijks opzegbaar contract geeft je de kans om over te stappen naar een andere providers als je een beter aanbod tegenkomt of bijvoorbeeld ook binnenkort over wil stappen naar een nieuwe internet en tv-provider en combinatiekorting wilt pakken. Omdat je niet gebonden bent aan een langlopend contract profiteer je direct van nieuwe aanbiedingen en promoties van providers wanneer deze zich aandoen. Daardoor kun je jezelf altijd verzekeren van de beste deal zonder vast te zitten aan een bepaalde provider.

Nadelen maandelijks opzegbaar contract

Natuurlijk is het niet alleen maar hosanna met een maandelijks opzegbaar contract, anders zou iedereen hiervoor kiezen. Wat zijn dan de nadelen hiervan?

  • Hogere kosten: De prijs per maand van een maandelijks opzegbaar contract is doorgaans wat hoger dan die van een langlopend contract. De voordelen voor jou van een maandelijks opzegbaar contract zijn immers nadelen voor de provider en ze binden je liever voor lange tijd. Providers kunnen daarom een hoger tarief rekenen voor contracten zonder langdurige verbintenis, omdat ze minder zekerheid hebben hiermee. Wanneer je niet van plan bent het contract snel weer op te zeggen of te switchen is een langdurig contract daarmee op lange termijn goedkoper.
  • Minder aanbiedingen: Providers binden liever klanten voor een langere termijn. Daarom zijn de aanbiedingen bij een langdurig contract vaak aantrekkelijker en komen ze ook vaker voor. Ondanks dat je regelmatig een nieuwe aanbieding kunt selecteren zijn de aanbiedingen doorgaans wel financieel minder interessant dan bijvoorbeeld een zomeraanbieding, lentekorting of Black Friday deal voor een 2-jarig contract.
  • Minder stabiliteit: Wanneer je regelmatig wisselt van provider zul je ontdekken dat wellicht de ene provider een betere klantenservice of bereik heeft dan de ander. Hierdoor heb je minder consistentie en weet je wellicht niet altijd waar je aan toe bent. Wel kun je natuurlijk snel weer switchen.

Welke providers bieden een maandelijkse opzegbare sim only?

In Nederland zijn er verschillende aanbieders die een maandelijks opzegbare sim only aanbieden. Dat zijn op dit moment (maart 2024) de volgende:

Bij de grote providers Odido en Vodafone is het niet mogelijk een sim only te kiezen die maandelijks opzegbaar is. Echter zijn respectievelijk Ben en Hollandsnieuwe dochterondernemingen van hen op hetzelfde netwerk waarbij dit wel mogelijk is.

Direct sim only abonnementen vergelijken.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking