Wat is iCloud?

Woensdag 29 Juli 2020 2 minuten en 15 seconden leestijd

Wat is iCloud?

iCloud is beter bekend als de gratis opslagdienst van Apple. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen? In dit bericht vertellen wij je er alles over.

Meer over iCloud

Je weet nu dat iCloud een opslagdienst is van Apple maar wat kan je er nu mee? Met iCloud kan je bestanden opslaan en bekijken in de ‘cloud’. Daarnaast kan je foto’s, contactpersonen en/of notities beheren. Apple stelt een ruimte beschikbaar in hun datacenter waarbij veilig al je data op kan worden opgeslagen. Mensen met een Mac, iPhone en/of iPad kunnen gebruik maken van iCloud. Ook mensen met een Windows-pc kunnen een speciale software installeren of via het internet iCloud openen.

Wat kan je allemaal met iCloud?

ICloud heeft veel functies. Het is daarom handig dat je weet wat je er precies mee kan. Wij zetten de functies voor je op een rij.

• Foto’s – je kan met ICloud op elk moment foto’s en video’s bewaren, bekijken, doorzoeken en delen. Zo staan ze veilig opgeslagen en heb je altijd toegang tot je foto’s en video’s.
  • Drive – de ICloud Drive zorgt ervoor dat je op elk moment al je bestanden kan bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld bestanden vanaf je laptop openen op je telefoon.
  • Synchroniseren van je mail, contacten en notities op verschillende apparaten. Verander je een contact op je telefoon? Dan is deze wijziging ook te zien op je Macbook.
  • Reservekopie – een reservekopie maakt automatisch een back-up van je iPad, iPhone of Mac.
  • Sleutelhanger – de sleutelhanger zorgt ervoor dat je wachtwoorden en gegevens kan opslaan.
  • ‘Zoek mijn …’ – nooit meer je Apple-apparaten kwijtraken met deze app. Door de app te downloaden zie je waar je IPhone, IPad of Mac is.  Ben je deze kwijt? Dan zie je eenvoudig waar je apparaat zich op dat moment bevindt.
  • Delen met gezin – aankopen kan je eenvoudig delen met je vrienden en familie.

Wat heb je nodig?

Gelukkig heb je niet al te veel nodig om gebruik te maken van iCloud. Je hebt een werkende internetverbinding en een Apple ID nodig. Gebruikers van Apple hebben vaak al een Apple ID voor het installeren van hun Apple-apparaten aangemaakt, ook als je bijvoorbeeld enkel een Apple TV hebt.

Opslagruimte

Standaard heb je bij iCloud 5 GB aan opslagruimte gratis. Het kan natuurlijk zijn dat je hier te weinig aan hebt. Je kan er dan voor kiezen om extra opslagruimte bij te kopen. Door meer opslagruimte bij te kopen kan je meer foto’s, video’s en bestanden opslaan. iCloud geeft je een melding wanneer je opslag bijna vol zit.