100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Verhuizen Internet en TV? Onze tips & tricks

Donderdag 13 Juni 2019
Laatste update: Vrijdag 15 Mei 2020 5 minuten en 26 seconden leestijd

Verhuizen Internet en TV? Onze tips & tricks

Zijn alle muren geschilderd en staan de verhuisdozen al ingepakt? Ben je klaar voor de verhuizing naar je nieuwe woning? Voordat het zover is zijn er heel wat praktische zaken die geregeld moeten worden. Eén daarvan is de internetverbinding op je nieuwe adres. Na al die verhuisdrukte ben je vast toe aan een avond languit op de bank naar Netflix kijken. Je wilt dan niet tot de ontdekking komen dat er nog geen internetverbinding is. 

Levert jouw provider op je nieuwe adres? Doe de postcodecheck!

Is jouw verhuisdatum bekend? Of ben je je nog aan het oriënteren op de woningmarkt? Doe altijd eerst even een postcodecheck:

Door het doen van de postcodecheck ontdek je binnen een minuut of je huidige internetprovider ook leverbaar is op je nieuwe adres. Maar dat niet alleen, je ziet ook welke internetsnelheid op dit adres haalbaar is en wat andere internetproviders je kunnen bieden.

Een verhuizing is een mooi moment om te internet vergelijken. Door nu te kiezen voor een andere internetprovider kun je flink gaan besparen op je tv en internet. En dan krijg je van ons ook nog eens minimaal €10,- extra korting. 

Regel de verhuizing van je internet op tijd!

Wil je na een dag verhuizen op de bank neerploffen en naar je favoriete serie kijken? Zorg dan dat je tijdig je internet en tv-pakket op je nieuwe adres regelt. Wij raden aan dit minimaal vier weken voor je verhuizing te regelen.

Levert jouw internetprovider ook op je nieuwe adres? Dan kun je je huidige internetpakket meeverhuizen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van je provider of regel het online in de ‘mijn omgeving’. Let op! Sommige providers berekenen extra kosten bij een verhuizing. Wanneer dit zo is zou je er ook voor kunnen kiezen het abonnement stop te zetten en op je nieuwe adres opnieuw aan te vragen. Grote kans dat je dan ook nog eens gebruik kunt maken van een welkomstaanbieding.

Of je je huidige internetprovider nu meeverhuist of kiest voor een andere aanbieder, zorg er altijd voor dat je dit ruim voor je verhuisdatum regelt. De meeste internetproviders hebben een levertijd van twee tot vier weken.

Wanneer je je huidige abonnement opzegt is er in de meeste gevallen een opzegtermijn van één maand. Wanneer je nog in een contractperiode van één of twee jaar zit kun je niet zomaar opzeggen. Neem in dat geval altijd contact op met de klantenservice van je provider. Zit je nog in de contractperiode en levert de provider op je nieuwe adres dan kun je het pakket meeverhuizen. Leveren zij niet of stap je liever over naar een andere provider dan kan je huidige internetprovider een boete rekenen over de nog openstaande maanden.

Hulp bij overstappen

Met een verhuizing heb je al genoeg te regelen, fijn als het verhuizen van je internet je dan niet te veel tijd kost. Wanneer je overstapt naar een andere internetprovider regelt deze in de meeste gevallen (gratis) jouw overstap. Zodoende zit je zowel op je oude als nieuwe adres niet zonder internet. Dit geldt overigens ook wanneer je je huidige internetpakket meeverhuisd.

Wanneer je naast internet en tv ook gebruik maakt van vaste telefonie is het fijn als je je huidige telefoonnummer kunt behouden. Ook dat regelen de meeste internetproviders (gratis) voor je door middel van nummerbehoud.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Ok, het is dus best verstandig om voor je verhuizing te internet vergelijken. Misschien is je gezinssituatie bijvoorbeeld veranderd en kun je een snellere internetverbinding gebruiken. Er zijn heel wat opties, maar welke snelheid past nu bij jouw internetgebruik?

  • Tot 20 Mbit/s -> Woon je alleen of maak je niet zoveel gebruik van het internet? Dan is een internetsnelheid tot 20 Mbit/s voldoende voor jou. Je kunt met deze snelheid nog steeds prima Netflix in HD streamen en muziek afspelen via Spotify.
  • 40 tot 50 Mbit/s -> Deze snelheid is geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld op meerdere apparaten tegelijk Netflix willen streamen. Ook is het pauzeren en opnemen van programma via interactieve tv en tegelijkertijd online gamen geen probleem.
  • 80 tot 100 Mbit/s -> Een ideale snelheid voor grotere gezinnen. Download je vaak en wil je tegelijkertijd online gamen zonder haperingen? Dan is dit de snelheid voor jou. Met meerdere apparaten tegelijk Netflix streamen, downloaden en naar interactieve tv kijken is geen probleem.
  • Hoger dan 150 Mbit/s -> Hou jij van snelheid? Kies dan voor een internetsnelheid van 150 Mbit/s of hoger. Downloaden in de hoogste 4K resolutie, video’s streamen, online gamen en dat ook nog eens tegelijkertijd is met deze snelheid allemaal mogelijk.


Wist je dat je tegenwoordig zelfs kunt kiezen voor internetsnelheden van 500 Mbit/s tot 1 Gbit? Echt nodig heb je dat in de meeste gevallen niet. Wij raden voor de gemiddelde internetgebruiker een internetabonnement van 50 Mbit/s aan.

Goed om te weten is dat je niet altijd de internetsnelheid behaalt die je provider je belooft. De daadwerkelijke snelheid is bijvoorbeeld afhankelijk van de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Je leest hier meer over in ons bericht Waarom is mijn internet traag?

Verhuis je naar een nieuwgebouwde woning?

Over het algemeen regelt de projectontwikkelaar of aannemer in je nieuwe woning de aansluitingen voor de telefoonlijn en televisiekabel. Maar gebeurt dat niet dan is het belangrijk om dit zelf tijdig te regelen, bij voorkeur zo’n twee tot drie maanden voor je verhuisdatum. Je kunt dit aanvragen via mijnaansluiting.nl. Door dit tijdig te regelen bespaar je veel geld, er worden namelijk kosten berekend als dit later nog aangelegd moet worden.

Er zijn verschillende vormen van internet zoals kabel internet en DSL-internet. In nieuwbouwwijken wordt tegenwoordig vooral glasvezel internet aangelegd. Deze internetverbinding biedt jou snel en stabiel internet.

Valt er nog meer te regelen?

Internet en tv op je nieuwe adres is natuurlijk belangrijk en wil je niet zonder zitten dan is het van belang om dit tijdig te regelen. Maar er is nog veel meer. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet kun je gebruik maken van de handige Checklist planner van Vereniging eigen huis.

Wij wensen je veel succes bij je verhuizing en alvast veel geluk in je nieuwe woning.
Heb je voor die tijd vragen over je overstap of hulp nodig om een keuze te maken voor een nieuw internetpakket? Wij helpen je graag! Je kunt ons bellen of een e-mail sturen. Ook beantwoorden wij al je vragen via Facebook en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking