100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is on demand?

Vrijdag 27 Augustus 2021 3 minuten en 21 seconden leestijd

Wat is on demand?

Het is niet meer nodig om thuis te wachten op je favoriete programma’s. Dankzij de ontwikkelingen kun jij programma’s kijken waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Ook het aanbod van programma’s, films en series die jij kunt kijken is veel uitgebreider. Dit komt door onder andere de opkomst van streamingdiensten zoals Netflix en Videoland. Maar wat is Video on Demand precies?

Video on Demand betekent eigenlijk dat jij de touwtjes in handen hebt. Jij bepaald waar je naar wilt kijken. Voorheen was je afhankelijk van de programmering van de televisiezenders. Dit is dankzij On Demand niet meer nodig. Jij hoeft je niet meer aan te passen aan de televisie, maar de televisie past zich als het ware aan aan jou. Veel internetproviders bieden interactieve televisie aan, dit is ook On Demand. Je kunt namelijk programma’s live pauzeren, terugkijken of opnemen. Met Video on Demand kun je online tv kijken.

Hoe kijk je online tv?

Je kunt Online tv kijken met de video on demand diensten zoals Videoland, Amazon Prime en Discovery Plus. Je kunt via deze streamingdiensten films, series en televisieprogramma’s kijken waar en wanneer je wilt. Je kunt deze diensten zien als een moderne videotheek. Vroeger ging je naar de videotheek om een dvd uit te zoeken die je wilde kijken. Nu start je een streamingdienst op en kun je kiezen welke film of serie je wilt kijken. Op de meeste diensten heb je wel een abonnement nodig.

De meeste streamingdiensten zijn beschikbaar op zowel je computer, telefoon, het web en je smart TV. Daarnaast hebben vrijwel alle aanbieders ook ondersteuning voor Smart televisies, de Google Chromecast en de Apple TV. Zo kun je het beeld streamen naar je televisie zodat je naar je film op groot scherm kunt kijken.

Heb jij televisie thuis dan kijk je ook online tv. Je kunt geen televisie kijken zonder internet. Het live pauzeren, terugkijken en opnemen is daarom ook video on demand.

Wat zijn de voordelen van Video on demand?

VOD heeft veel voordelen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Je hebt heel veel keuzemogelijkheden doordat er veel aanbieders zijn. Je bent niet meer afhankelijk van wat er op de televisiezenders te zien is.
  • Je hoeft de deur niet meer uit om de serie of film te kijken die jij wilt zien. Je hoeft namelijk niet meer naar winkels of naar de videotheek, maar het gaat allemaal via je telefoon, tablet, laptop of televisie.
  • Je bent niet afhankelijk van de tijd. Wil jij graag een programma zien maar ben jij niet thuis? Dan kun je dit programma opnemen of terugkijken.
  • VOD is veilig. Je hoeft geen rekening meer te houden met virussen e.d. waar je met downloaden wel altijd goed op moest letten.
  • Je kijkt en luistert in hoge kwaliteit naar video en audio.

Heb je internet nodig voor on demand?

Om on demand te kijken heb je internet nodig. Zoals eerder genoemd kun je alle streamingdiensten online bekijken en gaat zelfs televisie kijken via het internet. Wanneer jij geen internet hebt kun je dus ook geen tv kijken en kun je ook niet kijken naar streamingdiensten. Er zijn wel streamingsdiensten die het mogelijk maken dat je een film of serie kunt downloaden. Wanneer je dit gedaan hebt kun je deze later wel bekijken als je in een situatie bent waar je geen internet hebt.

Wanneer je nog geen internetverbinding hebt kun je via ProviderCheck de gratis postcodecheck doen. Na het doen van deze postcodecheck zie jij welke internetproviders er beschikbaar zijn op jouw adres, welke abonnementen zij leveren en welke internetsnelheid er haalbaar is op jouw adres.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking