100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Videoland

Specialiteit: Videoland maakt haar eigen content. Denk hierbij aan documentaires, series en programma’s. Dit zijn programma’s en series die exclusief voor Videoland geproduceerd zijn. Daarnaast heeft Videoland een groot aanbod aan series en films uit het binnen- en buitenland. Ook heeft ze een specifiek aanbod voor kinderen.
Informatie: Je kijkt videoland via het internet, tablets, smartphones, smart TV’s, setupboxen Gameconsoles.

Videoland is dé online dienst met het grootste en meest gevarieerde aanbod series en films in Nederland. Je kijkt titels uit het binnen- en buitenland, en in elk Genre. Van actie tot komedie van horror tot kids. Voor ieder is er wat wils. Ook raak je nooit uitgekeken omdat het aanbod wekelijks wordt aangevuld met nieuwe titels. Daarnaast biedt Videoland haar eigen content. Dit zijn programma’s en series die exclusief voor Videoland geproduceerd zijn door RTL. Je ziet deze programma’s en series dan ook exclusief op Videoland. Denk hierbij aan titels zoals ‘Mocro Maffia’, ‘Temptation Island’, ‘Zwarte Tulp’ en ‘Kees en Co’.

Tip! Wist je dat je ook programma’s van RTL terug kunt kijken die ook op tv zijn geweest? Denk hierbij aan ‘Married at first sight’ of ‘GTST’. Ook kun je Live tv kijken! Je kunt RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 kijken.

Pluspunten
 • Exclusief aanbod van televisieprogramma’s van RTL.
 • Je kunt afleveringen van RTL series vaak eerder kijken op Videoland dan op tv.
 • Bekroonde originals documentaires en series.
 • Groot aanbod van Nederlandse films en series.
 • Je kunt afleveringen en films downloaden.
 • Je kunt kijkprofielen aanmaken.
 • Groot aanbod voor kids.
 • Je kunt verder kijken waar je gebleven bent.
 • Je kunt een eigen kijklijst maken.
Minpunten
 • Er valt nog winst te halen wat betreft het internationale film- en serie aanbod.
 • Minder compatibel op sommige apparaten.
 • Aanbod meer gericht op entertainment in plaats van op kwalitatieve inhoud.
 • Videoland heeft iets vaker te maken met errors.

Previews

Videoland 1
Videoland 2
Videoland 3
Videoland 4
Videoland 5
Videoland Top 3
 • Máxima (2024)

  Máxima (2024)

  Máxima is een Nederlandse serie over het leven van Máxima Zorreguieta voordat ze koningin werd. De serie gaat over haar leven in Argentinië en New York tot aan haar ontmoeting met Willem-Alexander.

 • The Handmaid’s Tale (2022)

  The Handmaid’s Tale (2022)

  Een op religie gebaseerde autocratie heeft het grootste deel van de VS overgenomen en het land Gilead hernoemd. Vrouwen zijn hier niet belangrijk en iedereen die probeert te ontsnappen wordt gestraft. Veel vrouwen worden gevangen genomen in gezinnen en veroordeeld als dienstmaagd. Ze baren kinderen voor kinderloze overheidsfunctionarissen. Het 5e seizoen is nu te zien.

 • All the money in the world (2017)

  All the money in the world (2017)

  Wanneer in de zomer van 1973 oliemagnaat J.P. Getty's kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, wordt er 17 miljoen dollar aan losgeld geëist. De miljardair weiger echter ook maar één cent te betalen.

Wat is Videoland?

Videoland is een Online videodienst met een groot en gevarieerd aanbod in series en films. Het is een Nederlandse dienst, met titels uit binnen- en buitenland. Het aanbod is enorm en er is voor ieder wat wils. Zo kijk je naar komedie, drama, horror en films voor kids. Daarnaast wordt het aanbod wekelijks aangevuld met nieuwe titels. Zo raak je nooit uitgekeken.

Van 1984 tot en met 2010 bestond Videoland al, maar dan als een Nederlandse winkelketen van videotheken. De eerste vestiging was geopend in 1984 in Noord-Brabant. In 2004 werd de 200ste vestiging geopend. Door de opkomst van video-on-demand diensten zoals Netflix kwam Videoland onder druk te staan. In 2010 ging Videoland dan ook als winkel failliet. De Franchiseketen werd overgenomen door ‘Moving Pictures Holding’ en richtte een nieuwe onderneming op die bestond uit Videoland en MovieMAX. Sinds 2010 was er een video-on-demand dienst beschikbaar onder de naam ‘Videoland on Demand’ en ‘MovieMAX on Demand’. Je kon eerst per film betalen, in 2015 begon het abonnementen model. In 2013 nam het mediabedrijf ‘RTL Nederland’ de digitale tak van Videoland over. Sinds 2014 kunnen programma’s van RTL vooruit worden bekeken via Videoland, nog voordat ze uitgezonden worden. Sinds 2015 produceert RTL programma’s die exclusief te zien zijn op Videoland. Het eerste programma dat exclusief geproduceerd werd door Videoland was de serie ‘Zwarte Tulp’. Sinds 2021 kun je ook live televisie kijken via Videoland.

Je kunt naar Videoland kijken op je Smart TV, laptop, pc, smartphone, tablet, Google Chromecast en Apple tv. Je kijkt zonder reclames. Je kunt dus rustig een hele avond films of series kijken zonder onderbroken te worden. De programma’s van RTL kijk je zonder reclames, dit kan natuurlijk niet wanneer je deze programma’s live via de televisie kijkt. Je kunt op Videoland de zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 ook live kijken.

Het is natuurlijk ideaal om onbeperkt naar je favoriete programma’s, films en series te kijken, maar is  Videoland gratis? Het antwoord op deze vraag is helaas nee. Er zitten kosten aan Videoland verbonden, je moet namelijk een abonnement nemen. Je leest verder in deze tekst meer over het Videoland abonnement en de Videoland kosten.
 

Wat biedt Videoland?

Videoland biedt films, series en programma’s in elk genre. Zo is er voor ieder wat wils. Je kijkt op Videoland naar meer dan 2000 films en series, waaronder bijna 1000 titels internationaal zijn en bijna 300 titels voor kinderen zijn. Dit aanbod wordt wekelijks aangevuld. Het volledige aanbod kun je hier bekijken

Wanneer je Videoland in komt kun je een profiel keuze maken. Je kunt per gebruiker je eigen profiel hebben. Op deze manier kun je bijhouden wat je aan het kijken bent en kun je een lijst maken met titels die je nog wilt zien. Wanneer je je profiel hebt gekozen kom je op de homepagina. Je kunt hier scrollen door series en films, maar je kunt bovenin ook een keuze maken tussen Videoland series, Videoland films, Videoland kids of Videoland programma’s. Ook kun je hier een keuze maken tussen het genre wat je graag wilt zien. Wanneer je met je muis over het menu gaat zie je ook het kopje ‘nieuw’. Dit zijn alle series, films en programma’s nieuw op Videoland.

Ben je begonnen met het kijken van een film maar moet je stoppen terwijl hij nog niet is afgelopen? Dit is geen probleem. De volgende keer dat jij Videoland opstart kun je verder kijken waar je gebleven bent. Op je eigen profiel zie je ook altijd het kopje ‘verder kijken’. Wil je verder kijken op een plek waar je geen internet hebt? Je kunt ook films en series op Videoland downloaden. Dit kun je doen op mobiele apparaten met een plus of premium apparaat. Dit heet de download to go functie. Zo kun je Videoland Series en Videoland films downloaden zodat je ze op elk gewenst moment zonder internetverbinding kunt kijken. Voor het downloaden heb je wel een internetverbinding nodig.

Wij zetten een aantal Videoland Tips voor jou op een rijtje. Deze tips zijn allemaal ‘nu populair’ geweest bij Videoland:

 • Shirtje Ruilen (serie): In deze talkshow vertellen (oud-)profvoetballers bijzondere en nostalgische verhalen over de voetbalshirts die ze hebben geruild in hun carrière.
 • Like Monica (serie): Monica Geuze geeft een intiem kijkje in haar leven. Er verandert veel voor deze vlogster, presentatrice en actrice. Op zowel zakelijk gebied als privé.
 • Married at First Sight Australië (serie): In dit sociale experiment leren we 20 deelnemers kennen en zien we welke stellen de experts hebben gevormd. De eerste keer dat ze elkaar zien is voor het altaar.
 • The Bold Type (serie): Deze serie gaat over 3 millennials, beste vriendinnen, die werken bij het vrouwenmagazine Scarlet.
 • Villa Oranje (serie): Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Mark van Bommel en John Heitinga blikken terug, maar ook vooruit.
 • Tijd is geld (serie): We krijgen een inkijk in de gesloten wereld van de horloge handel. Voor horlogehandelaars is tijd letterlijk geld.
 • Younger (serie): In deze serie volgen we Liza, een alleenstaande moeder die er tijdens haar zoektocht naar werk achter komt dat het op haar leeftijd moeilijk is om weer aan de bak te komen. Door een make-over gaat ze proberen jonger door het leven te gaan.
 • Startup (serie): Izzy werkt aan de cryptomunt van de toekomst. Nog voor haar team geld verdient heeft krijgen ze te maken met hackers en louche investeerders.
 • Mocro Maffia (serie): Drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus maken de overstap van kleine criminaliteit naar het grote werk. In no time hebben ze de cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de groep uiteen.
 • Grey’s Anatomy (serie): We volgen coassistenten Meredith Grey en haar collega’s in het Seattle Grace Hospital. Ze leren dat ze goed moeten nadenken over elke beslissing en dat ze de enige zijn die elkaars tegenslagen en angsten begrijpen.
   

Hoe werkt Videoland?

Videoland is heel makkelijk te gebruiken. Je kunt gebruik maken van Videoland in je browser, maar je kunt ook de Videoland app downloaden. Je kunt de Videoland app downloaden op bijvoorbeeld je telefoon, tablet, Smart TV of Playstation. Heb je nog geen account? Dan moet je eerst Videoland aanmaken. Dit doe je door je aan te melden. Je moet hier je gegevens invullen. Heb je al deze stappen doorlopen dan heb je een account en kun je inloggen. Als nieuwe gebruiker krijg je een proefperiode van twee weken.

Heb jij de Videoland app gedownload op je telefoon maar wil je graag Videoland op tv bekijken? Dan kun je Videoland koppelen aan je Google Chromecast of Apple tv. Wanneer jij bijvoorbeeld een Google Chromecast hebt, moet je ervoor zorgen dat je telefoon en de Chromecast op hetzelfde netwerk zitten. Dan kun je door middel van de Videoland app ervoor kiezen dat je Videoland via de Chromecast wilt bekijken. Zo kijk je naar Videoland op tv en kun je genieten van een groot scherm.

Heb jij een internet en tv abonnement bij KPN dan kun je ook gebruik maken van Videoland KPN. Je kunt Videoland KPN aanzetten via MijnKPN of via het menu van je TV. Je kunt dit pakket maandelijks aan- en uit zetten en binnen 15 minuten is het pakket actief. Voor Videoland KPN betaal je €8,99 per maand.

Wanneer jij een internet en tv abonnement hebt bij Ziggo kun je gebruik maken van Videoland Ziggo. Je kunt naar Videoland Ziggo kijken via je Mediabox. Voor Videoland Ziggo moet je je aanmelden bij Videoland zelf. Daarna kun je de Videoland app downloaden via je Mediabox of je kunt naar kanaal 151 op je televisie zappen. Je logt in en je kunt naar Videoland op tv kijken. 
 

Welke abonnementen kun je kiezen bij Videoland?

Videoland biedt drie verschillende abonnementsvormen. Wat kost Videoland? Wij zetten de abonnementen voor jou op een rijtje. Bij alle abonnement ontvang je een proefperiode van 2 weken:

 • Basis abonnement Videoland: Je kunt naar series, films en documentaires kijken met reclame. Je kunt op één apparaat tegelijk kijken en je kunt geen series downloaden en offline kijken. Je betaalt maandelijks €4,99.
 • Plus abonnement Videoland: Je kijkt reclamevrij naar series, films en documentaires. Je kunt op twee apparaten tegelijkertijd kijken en je kunt gebruik maken van download to go. Je betaald maandelijks €7,99.
 • Premium abonnement Videoland: Je kijkt reclamevrij naar series, films en documentaires. Je kunt op vier apparaten tegelijkertijd kijken en je kunt gebruik maken van download to go. Je betaald maandelijks €9,99.

Heb jij een Videoland abonnement aanbieding ontvangen? Je kunt op de site jouw actiecode invullen. Het zou kunnen dat je na het invoeren van de actiecode op een betaalpagina terecht komt. Als dat zo is gaat er iets mis en kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice.
 

Welke apparaten ondersteunen Videoland?

Je kunt Videoland op de volgende apparaten bekijken:

Web:
Via je laptop/dekstop kun je naar Videoland kijken als je beschikt over Firefox, Microsoft Edge, Google Chrome of Safari.

Tablet:

 • iPad (iOS 12 of hoger) + Google Chromecast- en Airplay-ondersteuning
 • Android (5.0 of hoger) + Google Chromecast-ondersteuning

Smartphones:

 • iPhone (iOS 12 of hoger) + Google Chromecast- en Airplay-ondersteuning
 • Android (5.0 of hoger) + Google Chromecast-ondersteuning

Smart TV’s:

 • Samsung smart-tv's vanaf modeljaar 2014
 • Sony smart-tv met AndroidTV 8 of hoger
 • LG smart-tv's vanaf modeljaar 2014
 • Panasonic smart-tv's vanaf modeljaar 2017
 • Philips smart-tv's met AndroidTV 8 of hoger
 • Philips smart-tv's vanaf modeljaar 2014 (High End modellen)

Settopboxen & Gameconsoles:

 • Apple TV 3e, 4e & 5e generatie
 • Ziggo Horizon Mediabox/Mediabox Next ( kanaal 151/Ziggo App)
 • PlayStation 4

Klantenservice Videoland

Heb jij een inhoudelijke vraag over Videoland? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Videoland zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Videoland zelf. Wij hebben het nummer voor jou gevonden. Videoland is telefonisch bereikbaar via 06 144 592 77.