100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Netflix

Specialiteit: Netflix heeft haar eigen content, de Netfllix Originals.  Daarnaast maakt ze ook Limited Series, dit zijn boekverfilmingen (scripts waarbij een boek als basis is gebruikt) of een historisch en/of waargebeurd verhaal. Naast haar eigen content heeft Netflix ook een breed aanbod van films en series van over de hele wereld, waar ze licenties voor koopt.
Informatie: Je kijkt Netflix via je Smartphone, pc, laptop, Playstation, Xbox, SmartTV of Streaming Mediaplayer.

Ben jij ook zo’n fan van films en series? Dan ken je Netflix misschien al. Netflix is namelijk hét platform waar je onbeperkt series en films kunt kijken. Je kunt deze bekijken zonder reclames, waarbij jij je eigen thuisbioscoop kunt inrichten! Je geniet van films en series van elk genre, van comedy tot horror, van actie tot voor het hele gezin. Daarnaast kun je ook je eigen lijst samenstellen. Wanneer je en film of serie graag later wilt kijken kun je hem toevoegen aan jouw lijst. Zo heb je altijd wat te kijken. Ook biedt Netflix haar eigen Netflix Originals. Dit zijn films, documentaires en series die exclusief te zien zijn op Netflix. Denk hierbij aan titels als Lucifer, La Casa de Papel en Ferry.

Tip! Wist je dat Netflix ook speciaal profielen voor kids heeft? Hier kijken kids hun favoriete films en programma’s in een omgeving speciaal voor hen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat ze verkeerde programma’s zien. Gratis bij je lidmaatschap!

Pluspunten
 • Je kunt Netflix kijken op de momenten dat het jou uit komt.
 • Netflix is reclame vrij.
 • Er is een groot aanbod van series, documentaires en films.
 • Netflix heeft de optie om films of series te downloaden. Op deze manier kun je ze later kijken wanneer je ergens bent zonder internetverbinding.
 • Netflix onthoudt wat je aan het kijken bent. Zo hoef je alleen op ‘verder kijken’ te klikken wanneer je Netflix weer opstart.
Minpunten
 • Ondanks het enorme aanbod zijn er soms series en films die Netflix niet heeft. Dit komt door de licenties.
 • Ook door de licenties kunnen er soms series en films verdwijnen die jij nog aan het kijken was of die op je lijst stonden om te kijken.
 • Het kan soms even duren voordat een seizoen ook beschikbaar komt op Netflix, terwijl het al wel uit is.
 • Het aanbod van Netflix is afhankelijk van je locatie. Als je op vakantie bent zie je andere films en series die je kunt kijken. Ook is het mogelijk dat de serie die je thuis kijkt even niet beschikbaar is.

Previews

Netflix 1
Netflix 2
Netflix 3
Netflix 4
Netflix 5
Netflix Top 3
 • No Hard Feelings (2023)

  No Hard Feelings (2023)

  Een barkeeper heeft de nodige tegenslag en gaat een bijzondere uitdaging aan als een rijk echtpaar haar inhuurt om hun wereldvreemde zoon te versieren.

 • Lift (2024)

  Lift (2024)

  Wanneer Interpol een professionele dief inschakelt om 500 miljoen dollar aan goud te stelen, kunnen ze wel wat turbulentie verwachten.

 • Fool me Once (2024)

  Fool me Once (2024)

  Enkele dagen na de begrafenis van haar man denkt Maya Stern hem in levende lijve te zien. Rechercheur Kierce moet erachter zien te komen of ze liegt- of zelf voorgelogen wordt.

Wat is Netflix?

Netflix is ideaal voor wanneer jij een echte serie en film liefhebber bent. Met deze streamingdienst kun jij urenlang genieten van Netflix Orginals, maar ook van echte filmklassiekers. Je kunt onbeperkt series, films en meer kijken, waar je maar wilt. Daarnaast kan iedereen zijn eigen profiel aanmaken waar bijgehouden wordt wat je aan het kijken bent, wat je opnieuw kunt kijken en wat voor jou leuk is.

Netflix biedt een gepersonaliseerde dienst in abonnementsvorm die leden toegang biedt tot series en films. Deze series en films worden via internet gestreamd naar bepaalde tv’s, computers of andere apparaten met een internetverbinding. Je kijkt geheel zonder reclame. De Netflix content kan per regio verschillen en kan in de loop der tijd veranderen. Je ziet allerlei bekroonde Netflix Originals (eigen Netflix releases), series, films, documentaires en nog veel meer. Hoe meer je kijkt des te beter wordt Netflix in het aanbevelen van films en series die aansluiten bij jouw smaak.

Nu komt natuurlijk de vraag naar voren, waar werd Netflix opgericht? Netflix is een Video on demand systeem die in 1998 online is gekomen door twee vrienden in Californië. Op de eerste dag waren er 925 video’s te huren, slechts vier jaar later had Netflix al notering op de beurs. Het was al zeer snel de grootste speler op de markt in de Verenigde Staten en in sinds 2010 besloot Netflix de landgrenzen te verlaten. Sinds 2012 is Netflix de Europese markt aan het veroveren en sinds 2013 bestaat ook Netflix Nederland.

Het is natuurlijk ideaal om onbeperkt naar series en films te kijken zonder reclame, maar is Netflix gratis? Het antwoord op deze vraag is helaas nee. Er zitten kosten aan Netflix verbonden. Je neemt een abonnement op Netflix. Dit abonnement betaal je maandelijks en kun je dus ook maandelijks opzeggen. Wij vertellen je zo meer over het Netflix abonnement. 
 

Wat biedt Netflix?

Netflix is heel erg populair. Netflix heeft nu al meer dan 200 miljoen betalende abonnees en dit aantal groeit elke dag. Netflix biedt haar gebruikers heel veel. Ten eerste de Netflix app. Je kunt de Netflix app downloaden. Wanneer je de app gedownload hebt kun je inloggen in jouw account. Als je nog geen account hebt kunt je deze eerst aanmaken. Wanneer je ingelogd bent kun je in deze app alle films en series kijken wanneer en waar jij maar wilt.

Het aanbod van Netflix is heel erg groot. Het Netflix aanbod bestaat uit een totaal van ongeveer 50.000 films en series. Binnen dit aanbod vallen ook haar eigen Netflix series en Netflix films. Dit zijn films en series die geproduceerd zijn door Netflix, genoemd ‘Netflix Originals’.

Wanneer je op de homepagina van Netflix bent zie je al meteen een groot deel van het aanbod. Je hebt ook de mogelijkheid om een keuze te maken tussen series, films, nieuw en populair en mijn lijst. Onder het kopje ‘nieuw en populair’ vind je het aanbod dat net nieuw op Netflix staat of dat de komende weken nieuw op Netflix komt. Je ziet films en series onder de kopjes ‘het wachten waard’, ‘Nieuw op Netflix’, ‘Vanaf deze week’ en ‘Vanaf volgende week’. Je bent dus altijd op de hoogte van de nieuwe films op Netflix.

Netflix heeft overal rekening mee gehouden. Wil jij bijvoorbeeld films en series onderweg kijken wanneer je geen internet hebt? Dit is geen probleem! Dan kun je gebruik maken van de functie Netflix Download. Wat je graag wilt zien kun je downloaden, zo kun je zelfs wanneer je offline bent nog genieten van je favoriete serie.

Kijk je een Film op Netflix maar kun je hem nog niet afkijken? Dit is geen probleem door de functie verder kijken. Wanneer jij Netflix weer opstart kun je op verder kijken klikken en speelt de film verder vanaf het punt dat je gestopt bent.

Wij zetten een aantal Netflix tips voor jou op een rijtje. Deze tips hebben allemaal in de top 10 van de dag in Nederland gestaan:

 • Lupin (serie): Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te werken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.
 • Workin’ Moms (serie): Het zwangerschapsverlof is voorbij. Deze vier moeders moeten weer aan de slag op werk en tegelijk het hoofd bieden aan hun kinderen, bazen, liefde en het leven.
 • Lucifer (serie): De duivel is het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles op aarde. Hij opent een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur.
 • Sweet Tooth (serie): Een lief jongetje dat half mens en half hert is zoekt in een post apocalyptische wereld samen met zijn beschermer naar een nieuw begin.
 • De wensdraak (film): Din is vastbesloten om zijn jeugdvriendinnetje terug te vinden. Hij ontmoet een draak die wensen kan vervullen.
 • The Flash (serie): Dit is een superheldenserie waar een forensisch expert uit een coma ontwaakt. Hij blijkt verbazingwekkende nieuwe krachten te hebben die hij inzet om de stad te beschermen.
 • Startup (serie): Een poging om geld wit te wassen brengt ondernemers in contact met een corrupte FBI-agent en een criminele bende in Miami.
 • Katla (serie): De met ijs bedekte vulkaan Katla barst uit. Dit zorgt voor opschudding in een nabijgelegen gemeenschap wanneer mysteries opduiken uit het ijs.
 • Paw Patrol (serie): Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.
 • Company of Heroes (film): Tijdens de Tweede Wereldoorlog trekt een groep geallieerde soldaten erop uit om het tij te keren.
   

Hoe werkt Netflix?

Netflix is heel makkelijk te gebruiken. Op de laptop of pc kun je surfen naar netflix.com. Je kunt ook de Netflix app downloaden op bijvoorbeeld je spelcomputer of Smartphone. Heb je al een Netflix account? Dan kun je inloggen. Heb je nog geen Netflix account? Dan moet je een Netflix account aanmaken. De stappen voor het aanmaken van een account werken voor zich.

Ben je eenmaal ingelogd? Dan kun je kijken tussen alle films en series. Ook heb je de mogelijkheid om te zoeken per genre of om gebruik te maken van de zoekfunctie. Heb je gevonden wat je wilt kijken? Dan klik je dit aan en gaat Netflix afspelen.

Heb je een SmartTV? Dan kun je via de app op je tv naar Netflix kijken. Heb jij de app op je telefoon gedownload? Dan kun je de films en series streamen door bijvoorbeeld de Google Chromecast. Je kunt dan door middel van de Chromecast naar Netflix kijken.

Er zijn ook een aantal internetproviders die Netflix aanbieden via het tv kastje dat je ook ontvangt wanneer je tv afneemt. Met KPN Netflix kun je bijvoorbeeld gewoon via het menu naar Netflix gaan en inloggen met jouw account. Ziggo heeft dit bijvoorbeeld ook op de Mediabox. Op de Ziggo Mediabox kun je de Netflix app openen. Wat kost Netflix dan bij Ziggo? Ook wanneer je de app via de Ziggo Mediabox opent betaal je de normale abonnementskosten voor Netflix.
 

Welke Netflix abonnement kun je kiezen?

Je hebt bij Netflix de keuze tussen 3 abonnementen. Met elk Netflix abonnement kun je de Netflix app downloaden. Wanneer je een abonnement hebt wordt je per maand gefactureerd, je betaald de Netflix kosten dus maandelijks. Je kunt je abonnement altijd wijzigen of opzeggen. Wat kost Netflix nu eigenlijk? Netflix biedt de volgende abonnementen aan:

 • Basic voor €8,99 per maand. Hier kun je op 1 scherm tegelijkertijd kijken, je kunt downloads opslaan op maar 1 device, je kijkt overal onbeperkte series en films en je kunt kijken op je laptop, tv, telefoon en tablet.
 • Standaard voor €13,99 per maand. Hier kun je op 2 schermen tegelijkertijd kijken, je kunt downloads opslaan op 2 devices, je kijkt overal onbeperkte series en films,  je kunt kijken op je laptop, tv, telefoon en tablet en er zijn films en series in HD beschikbaar.
 • Premium voor €18,99 per maand. Hier kun je op 4 schermen tegelijkertijd kijken, je kunt downloads opslaan op 4 devices, je kijkt overal onbeperkte series en films,  je kunt kijken op je laptop, tv, telefoon en tablet en er zijn films en series in HD en Ultra HD beschikbaar.
   

Is Netflix geschikt voor kinderen?

Om een Netflix abonnement af te sluiten moet je minimaal 18 jaar zijn. Minderjarigen mogen alleen gebruik maken van de dienst onder toezicht van volwassenen. Netflix heeft ook een speciaal ‘Netflix kids’ account. Dit account maakt altijd deel uit van je lidmaatschap. Door middel van ‘Netflix kids’ kunnen ouders erop vertrouwen dat hun kinderen gezinsvriendelijke series en films kijken in hun eigen omgeving.

Deze kinderprofielen bevatten ouderlijk toezicht met een pincode. Je kunt als ouder zijnde een leeftijdsclassificatie instellen voor content die kinderen mogen kijken en je kunt specifieke titels blokkeren.

Netflix is dus zeker geschikt voor kinderen.

Welke apparaten ondersteunen Netflix?

 • PC’s en laptops van LG, Sony en Toshiba
 • Smartphones en tablets van Android, Apple en Windows Phone
 • Blu-rayspelers van LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony en Toshiba
 • Settopboxen van KPN, Telfort, XS4ALL en Ziggo
 • Gameconsoles: PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, box Series Xis
 • SmartTV’s van Grunding, Hisense, LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Toshiba en Vestel
 • Streaming Mediaplayers: Apple TV, Chromecast, Portal from Facebook, LG

Klantenservice Netflix

Heb jij een inhoudelijke vraag over Netflix? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Netflix zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Netflix zelf. Wij hebben het nummer voor jou gevonden. Netflix is telefonisch bereikbaar via 0800 022 964 7