100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Premier League kijken? Lees hier hoe

Vrijdag 17 Februari 2023
Laatste update: Dinsdag 12 December 2023 4 minuten en 54 seconden leestijd

Premier League kijken? Lees hier hoe

Ben jij een echte voetbalfan en kijk je graag naar alle competities? Dan wil jij ongetwijfeld de Premier League ook niet missen. Deze hoogste Engelse voetbalcompetitie betstaat natuurlijk uit topwedstrijden. Maar hoe kun je meekijken met de Premier League? Wij leggen het uit!

Het eerst seizoen van de Premier League ging al in 1992 van start. Het is de hoogste Engelse voetbalcompetitie die er is. In deze competitie zie je de top van het Engelse voetbal, dat wil je natuurlijk niet missen. Vroeger keek je naar de Premier League op Ziggo Sport, maar dat kan helaas niet meer omdat Ziggo de rechten niet meer heeft. Hoe kun je dan wel naar dit Engelse voetbal op tv kijken? Je leest het in dit blog.

Hoe kan ik de Premier League op tv kijken?

De Premier League was tot vorig jaar te zien via Ziggo en op de BBC, maar sinds 2022 kun je via Viaplay de Premier League bekijken. Viaplay heeft namelijk de uitzendrechten van deze Engelse voetbalcompetitie gekocht. Hiermee kun je het Engels voetbal exclusief bekijken bij Viaplay. De speelrondes van de Premier League worden live uitgezonden en het is ook mogelijk om de wedstrijden terug te kijken of terug te spoelen.

Naast naar de Premier League kijken kun je bij Viaplay ook genieten van de Duitse Bundesliga, Darts en alle Formule 1 races. Het is niet alleen 'sport' dat je bij Viaplay kunt bekijken, zij bieden ook topseries uit binnen- en buitenland, films, series & films voor kinderen en hun eigen Originals.

Je kunt al een Viaplay abonnement afsluiten voor maar €15,99 per maand. Als je direct een abonnement afsluit voor een jaar krijg je een korting van wel 34% en betaal je slechts €10,49 per maand.

Maar hoe kun je via Viaplay naar de Premier League kijken? Dit kan via het web of via de Viaplay app. Deze app is beschikbaar op je smartphone, tablet, op sommige smart tv’s en op verschillende gameconsoles. Je hebt wel een account nodig om iets te kijken via deze streamingdienst. Maar zodra je een account hebt kun je genieten van de beste wedstrijden. Kijk je je favoriete wedstrijden uit deze Engelse voetbalcompetitie liever op een groot scherm? Dat kan door de wedstrijden te streamen met bijvoorbeeld een Google Chromecast of Apple TV naar je televisie.

Bekijk via Viaplay

Sommige providers bieden een Viaplay abonnement aan. Je kunt dan via je Provider een abonnement afsluiten. Dit kan bij Ziggo, Youfone, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway.

Met de app van Viaplay kun je altijd en overal genieten van je favoriete wedstrijden. Ga je op vakantie maar wil je de wedstrijd niet missen? Dan moet je even controleren of er in het land van bestemming rechten zijn om de wedstrijd te kijken. Het zou namelijk kunnen dat de uitzending geblokkeerd wordt omdat er in dat land geen recht is om de wedstrijden te bekijken. Als dit het geval is is er gelukkig wel een andere manier om alsnog naar de wedstrijden van de Premier League te kijken. Dit kan door middel van een VPN. Voordat je op reis gaat kun je dus het beste even checken of je in het land van bestemming wel kunt kijken naar de Premier League.

Wat is het programma van de Premier League?

In het seizoen 2022/2023 doen er 20 teams mee met de Premier League. Elk team speelt tussen augustus en mei in totaal 38 wedstrijden. Het seizoen loopt van augustus tot en met mei, wat betekent dat we, op het moment van schrijven, al halverwege zijn. Wij zetten de deelnemende teams voor jou op een rij:

 • Arsenal
 • Aston Villa
 • Bournemouth
 • Brentford
 • Brighton & Hove Albion
 • Burnley
 • Chelsea
 • Crystal Palace
 • Everton
 • Fulham
 • Liverpool
 • Luton Town
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Newcastle United
 • Nottingham Forest
 • Sheffield United
 • Tottenham Hotspur
 • West Ham United
 • Wolverhampton

Gratis Premier League kijken

Officieel kun je via Nederlandse tv-zenders niet gratis naar de Premier League kijken. Dit komt omdat Viaplay de exclusieve uitzendrechten van deze competitie heeft. Wereldwijd wordt er wel veel via illegale streams gekeken. We raden dit af omdat deze websites vaak vol zitten met virussen.

Als je een internet abonnement inclusief televisie hebt kun je wel gratis naar de samenvattingen kijken op de BBC. Dit kan alleen als de BBC in je tv-pakket zit. Bij de meeste internet providers zit deze zender in het basispakket, is dit bij jou niet het geval? Dan kun je kijken of deze zender in een extra zenderpakket zit. De extra zenderpakketten kun je bij de meeste providers maandelijks aan- of uitzetten.

Wat is de Premier League?

De Premier League is een Engelse voetbalcompetitie met het hoogste Engels voetbal. Het is een van de sterkste nationale competities ter wereld. Clubs kunnen zich certificeren door middel van de Engelse voetbalpiramide. Dit is een serie van competities die met elkaar te maken hebben. Het is een hiërarchisch profiel waarin clubs promoveren en degraderen van de ene naar de andere competitie. Bovenaan de piramide van het Engels voetbal staat de Premier League. Elk jaar degraderen er drie clubs. Na de Premier League is het EFL Championship het hoogst haalbare. De eerste drie clubs van het EFL Championship promoveren naar de Premier League. In totaal bestaat het voetbal in Engeland uit meer dan 140 leagues met meer dan 480 divisies. Gemiddeld zijn er ongeveer 15 clubs per klasse, dit zijn in totaal dus ongeveer 7.000 clubs.

De top van het voetbal in Engeland is dus de Premier League. Deze Engelse voetbalcompetitie betstaat uit 20 teams, die elk 38 wedstrijden spelen. De Premier League bestaat sinds 1992. Het eerste seizoen ging van start met 22 clubs. Een opvallend kenmerk van de Premier League zijn de grote vier. De clubs Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United eindigden tussen 2002 en 2009 altijd in de top vier. Na 2009 lukte het Tottenham Hotspur en Manchester City om door te dringen tot de top vier. De afgelopen twee jaar werd Manchester City kampioen, wie wordt de kampioen van het seizoen 2022/2023?

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking