100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is overstapservice?

Donderdag 26 Augustus 2021 3 minuten en 19 seconden leestijd

Wat is overstapservice?

Je kunt tegenwoordig heel makkelijk overstappen. Dit komt onder andere door een vergelijkingssite zoals ProviderCheck te gebruiken, maar ook door de overstapservice. De overstapservice maakt het overstappen jou een stukje makkelijker. Deze service houdt in dat je nieuwe internetprovider je huidige abonnement opzegt en je nieuwe abonnement in laat gaan. Op de dag dat je oude abonnement afloopt, gaat je nieuwe abonnement in en zit je dus niet zonder internet of tv! Hierdoor heb je geen dubbele kosten, hoef je je oude abonnement zelf niet op te zeggen en scheelt het jou werk. Het overstappen wordt door de overstapservice voor jou een zorg minder!

Waar je wel rekening mee moet houden is het opzegtermijn van je contract bij je huidige provider. Heb jij een maand opzegtermijn? Dan gaat je nieuwe contract ook daadwerkelijk op de dag dat je opzegtermijn voorbij is in. Ook moet je rekening houden met de looptijd van je contract. Had je een contract voor een jaar afgesloten en zijn er pas 6 maanden voorbij? Dan kan je huidige contract nog niet kosteloos opgezegd worden en moet je nog even 6 maanden wachten.

Waarom zou je overstappen?

Je kunt heel veel redenen hebben om over te stappen. Heb je al een internetabonnement en ga je verhuizen dan is het handig om te kijken of je huidige internetprovider wel leverbaar is op het nieuwe adres. Is dit niet zo dan zou je kunnen overstappen.

Je kunt ook overstappen wanneer je bijvoorbeeld niet tevreden met je huidige internetprovider of wanneer je een ander soort internet wilt. Heb jij altijd kabelinternet gehad maar is er recent glasvezelinternet aangelegd en zou je dit willen? Dan zou je kunnen overstappen. Heb jij nog geen internet en kun je dus niet overstappen? Uiteraard ontvang je ook de voordelen van de internetproviders als nieuwe klant.

Wanneer je een contract afsluit bij een internetprovider zit je hier meestal 1 jaar aan vast. Wanneer dit jaar voorbij is heb je de optie om over te stappen. Als je tevreden bent met je huidige provider hoef je dit niet te doen, maar vaak zitten er wel voordelen aan overstappen. Er kunnen namelijk hele goede acties voorbij komen waardoor je weer een voordeliger abonnement af zou kunnen sluiten. Het kan geen kwaad om de acties in de gaten te houden wanneer je maandelijks op kunt zeggen.

Overstappen hoe doe je dat?

Het overstappen is heel makkelijk. Wij leggen het stap voor stap uit!

  1. Controleer eerst of je al vrij bent om je huidige abonnement op te zeggen.
  2. Doe via ProviderCheck de gratis postcodecheck en kies voor het abonnement dat het beste bij je past.

  1. Meld je aan bij de nieuwe provider van je keuze. In het bestelproces kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van de overstapservice.
  2. Je nieuwe provider zegt je huidige abonnement automatisch op per de ingangsdatum van je nieuwe abonnement.
  3. Op de overstapdatum installeer je het nieuwe modem die je hebt ontvangen en kun je gebruik maken van het internet van je nieuwe internetprovider! Je komt niet zonder internet te zitten en je betaald niet dubbel.

Welke internetproviders bieden overstapservice?

Wanneer je via ProviderCheck overstapt hoef je je geen zorgen te maken over het overstappen. Alle internetproviders die je op onze site kunt vergelijken bieden deze overstapservice.

Er zijn wel situaties waarbij je geen gebruik kunt maken van de overstapservice. De uitzonderingen zijn:

  • Wanneer jouw huidige internetprovider de overstapservice niet aanbiedt;
  • Wanneer je gaat verhuizen en de nieuwe aansluiting niet op hetzelfde adres komt;
  • Wanneer je bepaalde diensten bij je huidige internetprovider wilt houden.

Vind je jezelf in een van de bovenstaande situaties? Dan kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking