100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032
Je bevindt je hier:

Internetsnelheid Gouda testen

Heb jij het idee dat je met jouw internet abonnement niet de beloofde snelheid ontvangt? Dit is zeker mogelijk als je nog DSL internet hebt, al komt dat in Gouda bijna niet meer voor. Gelukkig kun je dit testen door middel van onze speedtest. Hiermee kun je zien welke snelheid er daadwerkelijk mogelijk is op jouw adres. Daarnaast kun je ook zien welke snelheden andere internet providers op jouw adres in Gouda aanbieden. Doe de internet speedtest

Kies het abonnement dat bij je past

Bijna overal in Gouda zijn meerdere glasvezel aanbieders beschikbaar, waardoor je een keuze uit veel abonnementen hebt. Met zo een groot aanbod is het natuurlijk lastig om het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Om deze keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt zodat je kunt kijken welke internetsnelheid bij jouw verbruik past. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller internet Gouda

De internetsnelheid die je op jouw adres in leiden daadwerkelijk ontvangt is afhankelijk van meerdere factoren. Het internet wordt steeds belangrijker en we kunnen ons geen leven zonder internet meer voorstellen. Het is belangrijk dat je internet snel en betrouwbaar is. Om optimaal gebruik te maken van je internet hebben wij een checklist voor je samengesteld. Bekijk de checklist snel internet

Budget Alles-in-1 Caiway DELTA KPN Odido Online.nl Youfone Ziggo

Gouda: Internet thuis vergelijken

Woon je in Gouda of ga je verhuizen naar Gouda en ben je op zoek naar de beste provider voor jouw adres? Dan ben je bij ProviderCheck.nl aan het juiste adres. Wij vertellen je aan de hand van jouw postcode wat de beste deals voor internet thuis zijn in jouw (nieuwe) woning. Laat je gegevens vrijblijvend achter en verzeker jezelf van de beste internet aanbieding in Gouda!

Providers Gouda

Ook in Gouda kun je kiezen uit verschillende verbindingen voor jouw internet abonnement. De belangrijkste zijn glasvezel en kabel internet (exclusief via Ziggo). Beide kunnen enorm hoge downloadsnelheden behalen, maar alleen glasvezel internet haalt ook een hoge uploadsnelheid. Bij glasvezel is deze namelijk gelijk aan de downloadsnelheid, waar dit bij kabel altijd significant lager is. Dit verschil merk je vooral bij videobellen, gamen of wanneer je vaak grote bestanden moet versturen en/of uploaden.

Waar je voorheen ook gebruik kon maken van DSL in Gouda (internet via de telefoonlijn), is dit in deze gemeente inmiddels vrijwel volledig uitgefaseerd. Het DSL-netwerk wordt namelijk vervangen door glasvezel. Zodra glasvezel op jouw adres leverbaar is, is het niet meer mogelijk om DSL-internet af te sluiten. Dit omdat alle DSL-providers ook glasvezel internet leveren, maar deze nieuwe verbinding veel sneller en stabieler is.

Glasvezel Gouda

Wil je verzekerd zijn van het snelste en meest betrouwbare internetnetwerk? Dan is het verstandig om te kiezen voor glasvezel internet. In Gouda hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken of dit op jouw adres wel beschikbaar is, maar liefst 99% van de huishoudens in de gemeente Gouda is namelijk aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dat is op dit moment (medio 2023) een veel hoger percentage dan alle omliggende gemeente. Als inwoners van Gouda heb je dus geluk!

Je kunt in Gouda voor meerdere glasvezel providers kiezen, waaronder KPN internet en Odido Thuis. Hierdoor kun je dus eenvoudig glasvezel vergelijken voor de beste prijs en voorwaarden.

Wonen in Gouda

De gemeente Gouda heeft ruim 75.000 inwoners, logisch dus dat een goede internetverbinding noodzakelijk is. Deze gemeente in het Groene Hart ligt tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag in, maar de huizenprijzen liggen hier doorgaans veel lager, waardoor het een populaire locatie is om te wonen. Het is bovendien een stad met relatief jonge inwoners, ongeveer 25% haalt de 20 jaar oud niet.

Gouda kent nog een prachtige historische binnenstad en was een van de eerste steden in Nederland met stadsrechten. Het is nog steeds vooral bekend om haar kazen (Goudse kaas). Inwoners van Gouda (Gouwenaren), worden daarom historisch ook wel gekscherend kaaskoppen genoemd. Het is echter ook bekend om onder andere stroopwafels en het kenmerkende Goudse plateel (aardewerk).

Bij fijn wonen hoort anno 2023 ook een stabiel, snel en toch betaalbaar internet abonnement. Bij ProviderCheck.nl is dat onze specialiteit en helpen we je hier graag bij.