100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

4G-abonnement als vervanger van vast internet in huis

Zondag 31 Maart 2013 1 minuut en 17 seconden leestijd

4G-abonnement als vervanger van vast internet in huis

KPN onderzoekt of het mogelijk wordt om internet abonnementen met 4g aan te bieden voor thuisinternet. Dit zou vooral moeten gebeuren in buitengebieden, waar geen koper- of glasvezelkabels liggen.

Nu zijn deze mensen vooral aangewezen op 3g of satellietinternet. Om te kijken of en hoe internet abonnementen voor "vast internet" in huis via 4g zouden kunnen werken kijkt KPN naar de Duitse markt. "Bij de Duitse frequentieveiling was het een harde voorwaarde dat internet providers eerst in plattelandsgebieden 4g zouden uitrollen, om breedbandgebruik in die gebieden te stimuleren", zegt 4g-projectmanager Erik Vercouteren tegen Tweakers. "Daarom is er op de Duitse markt al veel ervaring hiermee. Daar kunnen we van profiteren door te kijken wat wel en niet werkt."

Er zijn in Nederland naar schatting enkele honderdduizenden huishoudens zonder toegang tot snel internet via de kabel of glasvezel. Een 4g mast zou vanwege de lage frequentie waarop 4g werkt een zeer groot gebied in een keer van internet kunnen voorzien. De mogelijkheden hiervoor worden al jaren besproken om mensen in buitengebieden relatief goedkoop snel internet te kunnen geven.

Voorlopig is dit nog niet aan de orde en is KPN eerst bezig met de uitrol van 4g in de randstad. Het 4g-netwerk maakt het niet mogelijk dat iedereen thuis via 4g kan gaan internetten dat is een natuurkundige beperking. Als iedereen wil internetten, HDTV wil kijken en dat allemaal over datzelfde 4g netwerk dan zitten we met een gebrek aan capaciteit.

Dus woont u in een zogenoemd buitengebied doe dan de postcodecheck om te zien wat we u op dit moment kunnen aanbieden. Of bekijk het huidige 4G aanbod van T-mobile of KPN

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking