100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Alles over Missie 538!

Dinsdag 20 December 2022 3 minuten en 38 seconden leestijd

Alles over Missie 538!

Deze hele week komt radio 538 in actie voor het prinses Máxima Centrum. Missie 538 is een meerdaagse geldinzamelingsactie die jaarlijks halverwege december gehouden wordt. Jij kunt meekijken en meeluisteren, maar je kunt ook zelf meestrijden. Ben je benieuwd hoe?

Sinds 2020 organiseert radio 538 de geldinzamelingsactie ‘Missie 538’. De dj’s van deze zender zetten zich tijdens deze periode volop in voor een goed doel. Dit jaar is dat goede doel het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De radiozender staat deze week 24 uur per dag in het teken van geld ophalen, van 19 december tot en met 23 december. De uitzendingen worden gedaan vanuit een studio in het hoofdgebouw van Radio 538. Er komen diverse artiesten en bekende Nederlanders spreken en optreden. Je kunt Missie 538 volgen via de radiozender 538, maar dit kan ook via de tv zender TV 538 en elke middag om 13:43 uur op de tv zender SBS6.

Als 538 luisteraar kun jij meestrijden om de missie voor het Prinses Máxima Centrum te volbrengen. Ben je benieuwd hoe? Dit kan op meerdere manieren, namelijk:

  • Je kunt een plaat aanvragen. Niet de dj’s maar de luisteraars bepalen van 19 december tot en met 23 december wat er op de zender komt. In ruil voor een donatie van minimaal €5,- kun je je favoriete nummer aanvragen.
  • Je kunt anoniem doneren. Voor €1,- strijdt je al mee voor Missie 538.
  • Je kunt zelf een actie opzetten of een actie steunen. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van cupcakes, het organiseren van een pubquiz of het verkopen van spullen op een rommelmarkt. Je kunt je eigen actie starten om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. Ook kun je via de site doneren aan een actie van iemand anders. Wil je geen actie starten maar wel geld ophalen? Dan kun je alsnog een eigen actie aanmaken maar de pagina gebruiken als digitale collectebus. Je kunt de link delen met vrienden en familie en zo alsnog geld ophalen.

Samen met Vakantie Veilingen organiseert Missie 538 de Missie-538 veiling. Je kunt bieden op vette items zoals een ik hou van Holland pakket of een plunder en stemkoker van Expeditie Robinson. Op vakantieveilingen zie je een kopje met ‘Missie-538’ waar alle veilingen tussen staan. De opbrengst van deze veilingen gaat naar het Prinses Máxima Centrum.

Willen jouw kinderen zich ook graag inzetten voor Missie 538? Ze kunnen natuurlijk een eigen actie starten, maar ze kunnen ook de Missie 538 kleurplaat inkleuren. Als de kleurplaat ingekleurd is kan deze voor het raam gehangen worden zodat iedereen weet dat jullie Missie 538 steunen.

Om echt iedereen te laten weten dat Missie 538 weer bezig is kun je ook de flyer downloaden en uitprinten. Je kunt deze bijvoorbeeld bij je favoriete sportclub of in de kroeg leggen.

Wat is het Prinses Máxima Centrum?

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie werken ze elke dag gepassioneerd samen aan het verbeteren van de overlevingskansen van kinderen met kanker. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 600 kinderen kanker, waarvan één op de vier overlijdt. Het Prinses Máxima Centrum is een onderzoeksziekenhuis. Alle kinderen met kanker in Nederland worden hier behandeld. Het is het grootste kinderkankercentrum van Europa. Elke dag werken ruim 450 onderzoekers en 900 zorgprofessionals nauw samen met Nederlandse en internationale ziekenhuizen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing. Kinderen krijgen hiermee dus de allerbeste zorg.

De missie van het Prinses Máxima Centrum is om ieder kind met kanker te genezen, met een optimale kwaliteit van leven. Deze missie is nog steeds urgent, want de overlevingskans en levenskwaliteit van kinderen met kanker moet omhoog.

Door mee te doen met Missie 538 kun jij het Prinses Máxima Centrum helpen.

Wat is Radio 538?

Radio 538 is een commerciële Nederlandse radiozender dat uitzendt op frequentie 102FM. Je hoort onder andere de 538 Ochtendshow en de grootste hits van het moment in de 538 Top 50. Radio 538 richtte zich in het begin vooral op jongeren met slogans als ‘The station of a young generation’. Nu is de doelgroep veel uitgebreider. Radio 538 draait de grootste hits van dit moment. Van pop tot rock en van hiphop tot dance. Naast een radiozender heeft 538 ook een tv zender, TV 538. De radioprogramma’s zijn hierin live te zien, afgewisseld met videoclips en series.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen.   Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking