100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

60% van de wereldbevolking nog niet online te vinden

Maandag 20 oktober 2014 0 minuten en 43 seconden leestijd

60% van de wereldbevolking nog niet online te vinden

Consultancybureau McKinsey heeft dit in een nieuw rapport, Oflline and falling behind: Barriers to internet adoptation, becijferd. Van deze groep komt 3.2 miljard mensen uit twintig verschillende landen.

Een groot gedeelte van 4.4 ‘offline’ mensen bestaat uit plattelandsbewoners, analfabeten en vrouwen. Onder de twintig landen vallen ook veel landen waar de internetpenetratie sterk toeneemt zoals India. Hier neemt het aantal internetgebruikers hard toe, maar zijn er nog altijd meer dan 1 miljard mensen offline. Hetzelfde geldt voor China met 736 miljoen mensen zonder internet, Brazilië met 97 miljoen mensen en Rusland en de Verenigde Staten met ongeveer 50 miljoen.

Het rapport geeft aan dat het voor mensen die aan de “verkeerde” kant van de kloof staan steeds lastiger wordt om toe te treden. Ze lopen het risico om verder achterop te raken en kunnen moeilijk aanhaken. Verder laat het onderzoek zien dat de totale online populatie de afgelopen tien jaar gestegen is van 1.8 miljard naar 2.7 miljard. Bijna de helft van de nieuwkomers komt uit China, Verenigde Staten, India, Brazilië of Rusland.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.