100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wat is Google Stadia?

Vrijdag 22 november 2019 1 minuut en 57 seconden leestijd
Laatste update: Dinsdag 26 mei 2020

Wat is Google Stadia?

Nog heel even geduld en dan kan je gebruik maken van de nieuwe Cloud gaming-dienst van Google. Google wil dat gamen voor iedereen toegankelijk wordt en komt daarom met deze nieuwe gamestreamingsdienst. Wat is het precies en wat kost het?

Begrijpelijk dat je nog wat vraagtekens hebt bij deze nieuwe gamestreamingdienst. Wij vertellen je graag meer over wat het precies is.

Wat is Google Stadia precies?

Anders dan een PS4 of een XBOX, heb je geen fysieke console meer nodig onder je tv. Het is een platform van Google die via de Cloud beschikbaar is. Het is een platform waar ontwikkelaars games kunnen maken, gamers kunnen gamen en video’s kunnen worden bekeken. Zo kunnen op afstand de leukste games worden ontwikkeld, games worden overal toegankelijk worden gemaakt en het kijken van games via Youtube. En wil je na het zien van deze video gelijk een game spelen? Dat kan eenvoudig door de ‘Play Now-knop’.

Als je een game wilt spelen, dan maak je verbinding met de server van deze game. Je ontvangt dan een livestream van je gekozen game. Je kan dus eenvoudig je favoriete games spelen en dat ook nog eens via je smartphone, laptop of Chromecast.

Wat heb je nodig om Google Stadia te gebruiken?

Elke apparaat dat Youtube ondersteund, bied je de mogelijkheid om de streamingsdienst te gebruiken. Via je laptop, smartphone of tablet kan je de Stadia-app gebruiken. Als je op je TV wil kijken, heb je een Chromecast nodig. Ook moet je een Stadia-controller kopen van Google. Deze worden los verkocht voor 69 euro en zijn beschikbaar in het wit, zwart en mint. Via de Wifi maakt deze verbinding met de servers van Google.

Wat kost Google Stadia?

Het streamen van de games is gratis. Deze games zal je wel eenmalig moeten kopen. Via de gratis variant kan je games streamen in een maximale resolutie van 1080p en is het geluid in stereo.

Je kan ook Pro-lid worden van Google Stadia. Je betaalt dan 10 euro per maand. Hierdoor kan je games spelen in een hogere resolutie namelijk, 4K met 60 frames per seconde. Als Pro-lid krijg je wel gratis toegang tot de games. De inhoud is nog onbekend maar Google laat wel weten dat het gaat om maandelijks ongeveer één game.

Gamers die direct al weten dat ze de dienst af willen nemen, kunnen kiezen voor het Founder’s Edition-pakket. Voor 129 euro krijg je een exclusieve donkerblauwe controller en drie maanden Pro-toegang. Ook een Google Chromecast Ultra is inclusief en je kunt als gebruiker als eerste een Stadia-accountnaam kiezen.

 

 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.