100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Canal Digitaal schakelt deel van smartcards uit

Woensdag 2 Juni 2021 2 minuten en 59 seconden leestijd

Canal Digitaal schakelt deel van smartcards uit

In de loop van 2022 gaat Canal Digitaal het gebruik van de smartcard deels aan banden leggen, maar onder bepaalde voorwaarden blijft hij wel bestaan. Ben jij abonnee van Canal Digitaal en gebruik jij een smartcard om de gecodeerde zenders te bekijken? Per 2022 wordt er een wijziging in de codering doorgevoerd. Wat houdt dit voor jou in?

Met de wijziging die wordt doorgevoerd in de codering van de gecodeerde zenders wordt de Smartcard deels aan banden gelegd. Dit betekent dat de smartcard niet meer in alle satellietontvangers gebruikt kan worden. Het gaat hier niet om alle satellietontvangers, maar om satellietontvangers met een multicas (MCAS) interne kaartlezer. Deze kaartlezers zijn niet gecertificeerd door Canal Digitaal en de eigenaar van het coderingssysteem dat Canal Digitaal gebruikt.

Welke wijzigingen wordend doorgevoerd?

Canal Digitaal gaat op termijn afstappen van de verouderde en onveilige CAK Mediaguard codering. Dit doet ze omdat deze codering al een lange tijd niet voldoet. Canal Digital heeft al een nieuwe codering, maar heeft deze oude codering altijd actief gehouden. Wanneer deze uitgeschakeld wordt zullen de oude CAM-Modules niet meer werken.

Deze afschakeling heeft gevolgen voor de klanten, maar Canal Digitaal doet het met zorg en neemt er de tijd voor. Ze voert de wijzigingen pas door als ze weet dat de impact geminimaliseerd is.

Wat is een smartcard?

Een smartcard heb je nodig om via Canal Digitaal te genieten van digitale tv en radio (DAB). Je kunt de volgende smartcards registeren bij Canal Digitaal:
- Oranje en grijze smartcards (Mediaguard3). Dit is een CI-Module zonder abonnement.
- De geïntegreerde smartcards in de CI+-module (M7 CAM-701). Dit is een CI+-module met geïntegreerde Smartcard.

Je moet een smartcard altijd registreren voor het eerste gebruik. Binnen 60 minuten na afronding van de registratie kun jij genieten van digitale tv en radio. Na registratie krijgt je smartcard een activatiesignaal wanneer je apparatuur op de juiste manier geïnstalleerd is.

Je smartcard ontvangt elke maand automatisch nieuwe kijkrechten. Wanneer je je smartcard al even niet gebruikt hebt kan het zijn dat de rechten ververst dienen te worden. Het is meestal genoeg om in te schakelen op NPO1 en even een half uurtje niet te zappen.

Hoe kun je een smartcard blijven gebruiken?

Je kunt na de wijziging alleen nog een smartcard blijven gebruiken wanneer deze origineel van Canal Digitaal is. Canal Digitaal gaat actief gebruik maken van de extra coderingsbeveiligingen die de CI+ techniek in huis heeft.

Wie is Canal Digitaal?

Canal Digitaal is een aanbieder van digitale radio en tv via de satelliet. Ze is de derde aanbieder va televisie in Nederland en heeft al meer dan 15 jaar het grootste aanbod aan zenders in Nederland.

Canal Digitaal biedt haarscherp beeld via de satelliet. Je ontvang via een schotel bij jouw huis het tv-signaal van ten minste twee satellieten in de ruimte. Doordat je via de satelliet het signaal rechtstreeks ontvangt is de beeldkwaliteit hoog en ontvang je veel zenders. Met satelliet tv kun je overal tv kijken. Je kunt het aanschaffen voor thuis omdat je bijvoorbeeld extra zenders wilt ontvangen, maar je kunt het bijvoorbeeld ook aanschaffen voor een vakantiehuisje of een caravan.

Wanneer jij tv wilt kijken via Canal Digitaal heb je een tv pakket nodig, een schotelantenne en een ontvanger met een geïntegreerde smartcard of CI+ module. Canal Digitaal biedt ook complete sets aan.

Wil jij ook internet? Dit is in combinatie met Canal Digitaal te bestellen bij andere partijen. Wanneer je internet hebt kun jij via Canal Digitaal ook gebruik maken van interactieve tv. Hiermee kun je programma’s opnemen, vanaf het begin terugkijken en live pauzeren.  Naast interactieve tv heeft Canal Digitaal ook haar eigen streamingdienst, namelijk Canal+. Hiermee kun je urenlang genieten van series en films. Je vindt series van Canal+ maar ook van BBC en StarzPlay.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking