100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Clubhouse; De app die om praten draait!

Tuesday 9 March 2021 3 minuten en 49 seconden leestijd

Clubhouse; De app die om praten draait!

Clubhouse is een nieuw hip social medium. Dit is dé plek waar je in digitale kamers gesprekken kunt voeren. Alles draait hier om audio. Maar wat kun je precies met Clubhouse en wat maakt deze app nou zo bijzonder?

Waar Instagram, Facebook en Twitter zich focussen op het plaatsen van content en Youtube zich
focust op filmpjes, focust Clubhouse zich puur op het voeren van gesprekken. Je kunt dan ook geen berichten zien van anderen. Het gaat hierbij om echte interactie en het uitwisselen van informatie.

Het is een hele simpele app. De naam Clubhouse zegt het al, het is een digitaal ‘clubhuis’. Dit huis zit vol kamers waar gesprekken gevoerd kunnen worden. Sommige kamers zijn openbaar en sommige kamers zijn besloten. Wanneer de kamer openbaar is kan iedereen deze kamer betreden om mee te luisteren met het gesprek. Zo hebben gebruikers van de app bijvoorbeeld mee kunnen luisteren met een aantal bekende personen zoals Kevin Hart, Drake, Oprah Winfrey en Chris Rock.

Hoe werken de kamers?

Clubhouse is vooralsnog alleen beschikbaar voor IOS-toestellen. Wanneer je bent uitgenodigd kun je zelf een kamer (room) creëren, of je kunt deelnemen aan een bestaande kamer. De bestaande rooms worden getoond op basis van je netwerk en je interesses.

Wanneer je in de room zit kun je in eerste instantie niet spreken. Je kunt alleen preken wanneer jij zelf de room hebt gemaakt of wanneer de spreker jou de beurt geeft. Je kunt de beurt krijgen door je hand op te steken. Er kunnen maximaal 5000 leden in een room en de beheerder moet je toestemming geven.

De kamers zijn opgedeeld uit een podium en het publiek. Op het podium staan de sprekers die een verhaal vertellen of met elkaar in gesprek zijn. Wanneer jij in het publiek staat kun je je hand opsteken om iets te zeggen.

Omdat het een Voice-only app is wordt er ook geen gebruik gemaakt van camera. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over wat je aan hebt, waar je bent of over het maken van oogcontact. Hierdoor kun je dus gemakkelijk altijd en overal deel nemen aan gesprekken.

Hoe kan ik Clubhouse gebruiken?

Voordat jij gebruik kunt maken van Clubhouse moet jij uitgenodigd zijn. Wanneer jij deze uitnodiging accepteert kun jij je aanmelden. Het is dus een exclusieve club waar je niet zomaar binnen komt. Iedereen krijgt twee invites, maar naarmate je de app vaker gebruikt zullen dit er meer worden.

Om gebruik te maken van Clubhouse is het belangrijk dat jij een goede internetverbinding hebt. Je kunt via onze gratis postcodecheck kijken welke internetproviders internet op jouw adres leveren. Je hebt de keuze tussen meerdere abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet en tv’, ‘internet en bellen’ en ‘alles-in-1’.

Hoezo kan niet iedereen Clubhouse gebruiken?

Clubhouse wordt uiteindelijk voor iedereen beschikbaar. De rede dat dit nog niet zo is, is omdat ze er nog niet klaar voor zijn om zo veel mensen tegelijk gebruik te laten maken van de app. Hier hebben ze twee rede voor, ze willen namelijk langzaam groeien om ervoor te zorgen dat er niks kapot gaat, en ze zijn met een klein team waardoor ze nog niet klaar zijn met het bouwen van alle mogelijkheden.

Hoe is de privacy van Clubhouse?

Clubhouse vraagt om je contactenlijst met ze te delen. Hierdoor kun jij vrienden uitnodigen om ook lid te worden van Clubhouse. Dit gebeurt bij veel social media kanalen, maar Clubhouse lijkt er toch meer mee te doen. Wanneer je na een invite de app download krijgt iedereen in jouw omgeving die zijn of haar contactenlijst met clubhouse gedeeld heeft, waar jij in voor komt, automatisch een seintje dat jij je ook hebt aangemeld.

Daarnaast stimuleert Clubhouse jou ook om je account te koppelen met Instagram en Twitter. Dit doen ze ook met de rede om andere connecties te vinden. Hierdoor geef jij Clubhouse toegang tot al je accountinstellingen en profielinformatie.

Instagram introduceert Live rooms

Instagram heeft inmiddels ook Live Rooms geïntroduceerd. De Live Rooms van Instagram zijn wel heel anders dan de rooms in Clubhouse. Wanneer je een Live room in Instagram maakt kun jij maximaal 3 gasten uitnodigen. Daarnaast is het een livestream, wat betekent dat iedereen mee kan luisteren. Je kunt deze gesprekken dus niet Privé voeren. Er zijn wel een aantal overeenkomsten:

  • Beide platforms faciliteren groepsgesprekken over een bepaald onderwerp. Als host geef je je Room een titel, wanneer het mensen aanspreekt kunnen ze meekijken of luisteren;
  • Bij beide platformen bepaalt de host welke sprekers mogen ‘joinen’;
  • Beide platforms spreken dezelfde doelgroep aan.
     

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking