100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Gaat ESPN veranderen?

Dinsdag 27 Juli 2021 3 minuten en 20 seconden leestijd

Gaat ESPN veranderen?

Begin 2021 is FOX Sport veranderd in ESPN. Dit betekende een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk, maar wel dezelfde content. Dit zijn 6 zenders, maar het gerucht gaat dat deze teruggedraaid worden naar 4 zenders. Wat houdt dat in?

Begin 2021 is FOX Sport veranderd in ESPN. Dit betekende een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk, maar wel dezelfde content. Dit zijn 6 zenders, maar het gerucht gaat dat deze teruggedraaid worden naar 4 zenders. Wat houdt dat in?

Ziggo hint al op wijzigingen in de abonnementsstructuur van ESPN. Per 1 augustus breng ESPN het aantal kanalen terug van 6 naar 4. Dit heeft onder andere te maken met de uitzendrechten van de Bundesliga. De uitzendrechten van de Bundesliga zijn gekocht door de Nordic Entertainment Group. Zij zullen de Bundesliga gaan uitzenden via Viaplay. Viaplay komt in Q1 2022 ook beschikbaar in Nederland.

Wie is ESPN?

ESPN is het live voetbalkanaal van Nederland. Via deze kanalen kun je alle belangrijke voetbalwedstrijden live volgen en je kunt genieten van de voor- en nabeschouwingen. Naast voetbal zijn ook andere internationale sporten zien, zoals tennis, ijshockey en motorsport.

Door de wijziging van 6 naar 4 kanalen zal er een aantrekkelijkere programmering komen, met op ieder kanaal meer livesport. Het abonnement bestond uit Eredivisievoetbal, uitgebreid met internationale sporten. Het Internationale abonnement zal dan wegvallen.

Wat houdt dit in voor je ESPN abonnement?

De abonnementsstructuur van ESPN zal veranderen. De programmering zal worden ingevuld op basis van ESPN en ESPN Compleet. Op ESPN zal een selectie van het beste op nationaal en internationaal sportgebied uitgezonden worden, met uiteraard veel voetbal. Deze zender zit al bij veel internetproviders in het basispakket. ESPN Compleet zal uit vier zenders bestaan, met elke dag nationaal en internationaal topsport.

Op dit moment kunnen klanten bij Ziggo bijvoorbeeld het ESPN Eredivisie en het ESPN Internationaal abonnement met elkaar combineren. Ziggo heeft dus geen ESPN Compleet pakket. Hoe de internetproviders deze veranderingen gaan doorvoeren is nog niet helemaal duidelijk.

Je kunt ESPN niet los afsluiten als streamingabonnement. Je kunt het echt alleen als een extra zender pakket afsluiten wanneer je ook tv afneemt bij een provider.

Heb je nog geen internet en tv?

Wil je graag naar ESPN kijken maar heb je nog geen internet en tv? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Wanneer jij deze postcodecheck doet zie jij meteen welke internetproviders er internet en tv op jouw adres leveren en welke snelheid ze kunnen halen. Voor tv kun je kiezen tussen een ‘internet en tv’ pakket of een ‘alles-in-1’ pakket. Voordat je een keuze maakt voor provider kun je het beste even kijken welke ESPN zenders je precies wilt hebben en bij welke providers dit bijvoorbeeld in een zenderpakket zit. Dit verschilt per provider en de kosten kunnen ook verschillen.

ESPN zit bij een aantal internetproviders al in het basispakket. De zender ESPN zit momenteel in het basispakket bij KPN, Online, Solcon, T-Mobile, XS4ALL en Youfone. Voor Budget Alles-in-1, Caiway, Delta en Ziggo moet je een apart abonnement afsluiten voor deze zender.  ESPN 2 en ESPN 3 zitten bij Online al standaard in het zenderpakket, bij de overige providers zitten deze zenders in een aanvullend pakket. Alle andere ESPN Zenders zitten bij geen van de internet aanbieders in het basis pakket.

Wat houdt een extra zenderpakket in?

Heb jij al internet en tv maar heb je alleen het basispakket? Dan kun je ervoor kiezen om een extra zenderpakket aan te schaffen. Een extra zenderpakket is een aanvulling op je al bestaande pakket. Per provider verschilt het aanbod in basiszenders en in extra zenderpakketten. Zo heb je bijvoorbeeld het extra zenderpakket voor ESPN, maar je hebt bij veel providers ook een extra zenderpakket voor kinderen of bijvoorbeeld een Duits of Turks pakket. 

Deze zenderpakketten zijn bij de meeste internetproviders maandelijks aan en uit te zetten. Wil jij een keer zenders uitproberen? Dan kun je dit gerust bijvoorbeeld 2 maanden doen. De kosten verschillen per pakket en per provider.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij veel uitleg en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking