100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Gratis films met de Pathé Thuis Adventskalender

Donderdag 2 December 2021 4 minuten en 55 seconden leestijd

Gratis films met de Pathé Thuis Adventskalender

We hebben goed nieuws voor film liefhebbers. Van 1 t/m 24 december krijg je van Pathé Thuis iedere dag een gratis film of filmtip, zij zijn namelijk gestart met hun adventskalender.

Wat is de Pathé Thuis Adventskalender?

Je kent de traditionele adventskalender vast wel, je hebt een bord met 24 vakjes waarvan je er iedere dag één mag openmaken, achter elk vakje zit iets lekkers en zo tel je af tot Kerst. Pathé Thuis pakt het iets anders aan, zij geven je iedere dag een film of filmtip cadeau en dat 24 dagen lang!

Welke films kan ik gratis via Pathé Thuis bekijken?

Het is niet voor niets een Adventskalender waar achter elk deurtje een verrassing zit, maar we kunnen wel alvast een tipje van de sluier optillen. Gisteren (1 december) kon je kijken naar de Nederlandse romantische komedie Casanova’s. Voor de komende dagen krijg je van Pathé Thuis een filmtip, namelijk:      

 • 2 december: Bridget Jones’s Diary – Sommige films kun je blijven kijken. Bridget Jones’s Diary is er daar één van. Kiest ze voor de avontuurlijke rokkenjager Daniel Cleaver of de saaiere, maar wel betrouwbare Mark Darcy?
   
 • 3 december: Frozen – De Disney film met de zusjes Elsa en Anne en hun vrienden Kristoff en sneeuwpop. Met natuurlijk de klassieker “Laat het gaan, laat het los”. Deze film is leuk voor jong en oud.
   
 • 4 december: Kiss Bang – In deze misdaad comedy is een dief op de vlucht voor de politie. Hij belandt per ongeluk bij een auditie voor een film en krijgt de rol. Hij gaat naar Hollywood en ontdekt ondertussen ook nog de waarheid achter de moord op zijn vroegere vriendin.

Hoe bestel je die gratis Pathé Thuis films?

Hou goed de social media kanalen van Pathé Thuis in de gaten, zij kondigen het namelijk op hun Facebook en Instagram pagina als zij een film cadeau geven en natuurlijk vind je daar ook de filmtips. Komt er een film voorbij die jij graag wilt zien? Of wil je ze gewoon allemaal bekijken? Dat kan op de volgende manier:

 • Log in op je Pathé Thuis account. Heb je nog geen account? Meld je dan nu gratis aan voor Pathé Thuis.
 • Zoek de film die die dag cadeau wordt gegeven.
 • Klik op ‘Bekijk film’ en vervolgens op ‘Kijk vanaf €0,-‘.
 • Kies huur HD of SD en klik op ‘Huur voor €0,-‘.

Let op! Controleer na het doen van je bestelling of de film in je lijst met ‘Mijn films’ staat. Je vindt die lijst onder je profiel. Alleen als de film daar staat is de bestelling goed gegaan.

Moet ik de gratis Pathé Thuis film direct kijken?

Biedt Pathé Thuis net die film die je graag wilt zien op een dag dat het jou niet goed uitkomt? Geen probleem, je kunt de film namelijk tot wel 30 dagen nadat je ‘m hebt gehuurd terug kijken. Je kunt de film bewaren in je account door op de optie ‘Kijk later’ te klikken. Hou er wel rekening mee dat je de film bestelt op de dag dat Pathé Thuis die gratis aanbiedt. Je hebt daarvoor tot 23.59 uur de tijd.

Ben je de film wel direct gaan kijken en moet je onverwachts weg? No problem. Je kunt de film namelijk na het starten tot wel 48 uur lang bekijken. Je kunt de volgende dag daarom gewoon verder gaan waar je bent gebleven of kijk de hele film nog een keer.

Hoe bekijk je de gratis Pathé Thuis films op je tv?

Als je een smart tv hebt is er een grote kans dat de Pathé Thuis app al staat geïnstalleerd op je tv. Is dat nog niet het geval dan kun je de app downloaden. Ook als je geen smart tv hebt kun je gewoon genieten van de Pathé Thuis films op je televisie. Je hebt daarvoor een Google Chromecast of Apple Airplay nodig, download de Pathé Thuis app op je smartphone of tablet en stream de film naar je tv.

En er zijn nog meer manieren om de film te bekijken. Pathé Thuis is namelijk ook beschikbaar op je laptop, PlayStation, Apple TV en Android TV.

Wil jij genieten van Pathé Thuis films in je eigen thuisbioscoop?

In verband met de corona maatregelen is het niet meer mogelijk om na 17.00 uur naar de bioscoop te gaan. Gelukkig kun je met Pathé Thuis het bioscoopgevoel nog steeds ervaren. Je kunt bij Pathé Thuis terecht voor de nieuwste films, maar ook klassiekers.

Pathé Thuis biedt verschillende mogelijkheden, zo kun je ervoor kiezen om een film te huren. Dat kan in verschillende kwaliteitsvormen (HD of SD). Je kunt er ook voor kiezen om een film te kopen als dat mogelijk is. Let op! Je hebt niet bij iedere film de keuze tussen huren of kopen. Sommige films kun je alleen huren, andere zijn alleen te koop. Dat heeft onder andere met de rechten te maken.

Bij andere streamingdiensten ben je misschien gewend om een vast bedrag per maand te betalen. Bij Pathé Thuis is dat niet het geval. Je kunt gratis een account aanmaken en betaalt daarna alleen voor de films die je daadwerkelijk huurt of koopt.

Pathé Thuis biedt films in allerlei thema’s, denk aan actie, avontuur, drama, comedy, horror, thriller, fantasie, oorlog en Nederlandse films. Ook bieden zij documentaires en heel veel kinderfilms.

Pathé Thuis en internet

Wil jij optimaal genieten van de film die je via Pathé Thuis bekijkt? Dan is een goede internetverbinding belangrijk. Je zit tenslotte niet op haperingen te wachten.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor internet op jouw adres zijn? Je ontdekt het razendsnel met onze gratis postcodecheck. Dankzij de handige filteropties kun je op een makkelijke manier ontdekken welke provider en welk internetabonnement het beste aansluit bij jouw wensen en behoeftes.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking