100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Het EK begint - Wanneer speelt Nederland?

Tuesday 8 June 2021 3 minuten en 0 seconden leestijd

Het EK begint - Wanneer speelt Nederland?

Het Ek gaat aankomend weekend van start. Eigenlijk zou het toernooi gehouden worden in 2020, maar wegens omstandigheden is het verplaatst naar 2021. Het Europees Kampioenschap voetbal in 2021 wordt ook wel Euro 2020 genoemd. Het is de zestiende editie van dit vierjaarlijkse toernooi. Ben jij ook benieuwd wanneer het EK plaats vindt en waar je het kunt het kijken?

Het Ek vindt plaats van 11 juni 2021 tot en met 11 juli 2021. De openingswedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 11 juni 2021 in het Stadio Olimpico in Rome, tussen Turkije en Italië. De finale vindt plaats op zondag 11 juli in Londen om 21:00 uur. Het EK is dit jaar extra bijzonder. Daar waar het in vorige edities in één land gehouden werd, wordt het dit jaar in maar liefst 11 landen gehouden. Amsterdam is een van de elf speelsteden. Er worden vier wedstrijden gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Andere speelsteden zijn München, Bakoe, Sevilla, Boedapest, Glasgow, Boekarest, Kopenhagen, Rome, Londen en Sint-Petersburg. Er zijn 24 deelnemers en 51 wedstrijden.

Speelschema Nederland Groepsfase

Tijdens de groepsfase worden er 36 wedstrijden gespeeld. Na deze groepsfase is er een knock-out fase die bestaat uit 15 wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden die Nederland speelt tijdens de groepsfase:

Datum

Tijd

Thuis

Uit

Zondag 13 juni

21:00

Nederland

Oekraïne

Donderdag 17 juni

21:00

Nederland

Oostenrijk

Maandag 21 juni

18:00 uur

Noord-Macedonië

Nederland

Na de groepsfase vinden de achtste finales plaats van 26 juni tot en met 29 juni. Op 2 en 3 juli vinden de kwartfinales plaats. Je kijkt naar de halve finale op 6 en 7 juli en tot slot vindt de finale plaats op zondag 11 juli.

Kijk het EK in 4K!

Vanaf 11 juni tot en met 11 juli stelt NPO het aanvoersignaal van NPO 1 4K beschikbaar aan Nederlandse distributeurs. Hierdoor kijk je bij een aantal internetproviders naar de meeste wedstrijden van het EK voetbal in 4K. De internetproviders die wij in onze vergelijker hebben en die het EK in 4K aanbieden zijn Ziggo, KPN en Youfone.

Naast Ziggo, KPN en Youfone gaat ook Canal Digitaal het EK uitzenden in 4K via het kanaal van NPO1. Deze zender zal te zien zijn via voorkeuzepositite 36 en de zender wordt via alle televisiepakketten uitgezonden. Je hebt wel een CI-cam nodig om het gecodeerde signaal zichtbaar te maken.

Om zenders in 4k te kunnen kijken heb je een tv ontvanger nodig die het 4k kan ontvangen. Ook moet je internetsnelheid hoog genoeg zijn voor 4K.

Waar kijk ik naar het EK?

Je kunt het EK volgen via NOS. De meeste wedstrijden zullen te zien zijn op NPO1, maar er zijn ook een aantal wedstrijden die tegelijkertijd plaats vinden. In dat geval zullen er ook wedstrijden te zien zijn op NPO 3. De rechten tot de uitzendingen van het EK zijn gekocht door de European Broadcast Union (EBU). Dit is een samenwerkingsverbond tussen enkele Europese publieke omroepen, waaronder de Nederlandse NOS en de Belgische VRT. Hiermee heeft de NOS dus de Nederlandse televisierechten voor het EK 2021. Het is gratis live te bekijken.

Je kunt uiteraard ook naar het EK kijken via een livestream via het internet. Het is alleen niet altijd even makkelijk om een goede livestream te vinden.

Heb jij geen tv dan zou je het EK ook live kunnen kijken via NLZIET. Dit is een streamingdienst van alle grote Nederlandse zenderoproepen. Je kunt kijken via elk apparaat, bijvoorbeeld je telefoon, tablet of tv. Wil je later inschakelen of wil je een wedstrijd terugkijken? Dit is ook mogelijk bij NLZIET.

Wil je graag tv aanschaffen?

Heb je nog geen tv maar wil je dit wel graag aanschaffen? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er internet & tv leveren op jouw adres. Ook zie je meteen welk soort internet er op jouw adres mogelijk is en welke internetsnelheid er op jouw adres mogelijk is. Voor een abonnement met tv kun je kiezen uit ‘internet & tv’ of ‘alles-in-1’.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking