100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Nieuw seizoen van Big Brother!

Maandag 9 Januari 2023 3 minuten en 33 seconden leestijd

Nieuw seizoen van Big Brother!

Het nieuwe seizoen van Big Brother gaat vanavond van start! Op 9 januari 2023 kun je weer een paar maanden genieten van nieuwe Big Brother deelnemers, nieuwe uitdagingen en nieuwe nominaties. Ben je benieuwd naar de deelnemers en wil je meer weten over Big Brother? Lees snel verder.

Vanavond om 20:30 uur kun je weer genieten van de eerste aflevering van Big Brother. De bewoners worden honderd dagen opgesloten en komen dagelijks voor uitdagingen en proeven te staan. De presentatrices zijn Geraldine Kemper en Tatyana Beloy. De winnaar van vorig jaar was Salar. Hij ging  na 85 dagen met 70.000 euro naar huis. Hoe kijk je naar Big Brother? Big Brother is dagelijks te zien op RTL5 om 20:30 uur. Je kunt Big Brother ook streamen via Videoland, hier komt het ook dagelijks om 20:30 uur beschikbaar. Als je niet genoeg krijgt van Big Brother, kun je de livestream volgen bij Videoland, zodat je op elk moment van de dag een kijkje kunt nemen in het huis.

Heb jij nog geen internet provider met tv abonnement? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken welke internet providers op jouw adres leveren en welke abonnementen er mogelijk zijn op jouw adres.

Wat is Big Brother?

Big Brother is van oorsprong een Nederlands televisieprogramma dat werd ontwikkeld door John de Mol. Het programma kwam voor het eerst op televisie in 1999. Sindsdien is het internationaal uitgezonden in maar liefst 80 landen.

Het programma houdt in dat een groep personen gedurende een paar maanden, 100 dagen, samen in een huis verblijven. Dit huis is uitgerust met camera’s en microfoons zodat de deelnemers voortdurend door de kijkers gevolgd konden worden. De deelnemers kunnen uiteindelijk weggestemd worden door de kijkers. Aan het eind van het programma is een van de deelnemers de winnaar, deze wint een geldprijs.

De deelnemers hebben relatief beperkte voorzieningen en ze hebben geen tot weinig contact met de buitenwereld. Ze moeten diverse uiteenlopende opdrachten voltooien waardoor ze prijzengeld bij elkaar kunnen verzamelen. De sociale druk binnen het huis wordt opgevoerd omdat de deelnemers elkaar moeten nomineren voor vertrek. Na de nominatie kiezen de kijkers thuis wie er weggestemd wordt. Je kunt het programma dagelijks kijken op RTL 5 om half 9 ‘s avonds. De winnaar wordt uiteindelijk bepaald door publieksstemming via televoting.

Het eerste seizoen werd in 1999 uitgezonden op Veronica. Het werd meteen een mediahype. De finale werd door meer dan 3,5 miljoen mensen gekeken. In Vlaanderen begon Big Brother ook, het eerste seizoen kwam in 2000 op de buis. Uiteindelijk is het programma internationaal gegaan en werd het in 80 landen uitgezonden, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje, Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Wat zijn de kandidaten van Big Brother 2023?

Er doen 11 deelnemers mee met Big Brother, 7 mannen en 4 vrouwen in de leeftijd van 22 tot 66 jaar. Ben je benieuwd naar de deelnemers? Wij zetten ze op een rij:

 • Ali 35 jaar, hij is altijd op zoek naar positiviteit in het leven en is een echte sfeermaker.
 • Bart 49 jaar, hij wil graag een keer zonder technologie door het leven gaan. Als militair heeft hij vaardigheden die andere kandidaten niet zullen hebben.
 • Charlotte 27 jaar, ze is iemand die eerst de situatie observeert om dan haar tactiek te bepalen.
 • Chayron 33 jaar, hij is sociaal en niet op zijn mond gevallen. Toch kijkt hij eerst de kat uit de boom.
 • Chelsea 22 jaar, ze zal er alles aan doen om te winnen en weet iedereen van goede adviezen te voorzien.
 • Danny 28 jaar, hij hoopt bewoners te kunnen motiveren om veel te bewegen en denkt zo onmisbaar te worden voor de groep.
 • Jason 22 jaar, hij is de jongste van de groep maar is niet van plan om de lieve jongen uit te hangen. Hij doet alles om te winnen.
 • Judy 34 jaar, ze is een kalme vrouw maar is ook heel competitief. Ze houdt zich dus niet in om risico’s te nemen.
 • Lindsey 32 jaar, ze heeft een winnaarsmentaliteit en kan slecht tegen haar verlies. Verliezen is dan ook geen optie.
 • Michelangelo 22 jaar, hij is een echte leider al kan hij in het begin wat verlegen overkomen.
 • Rob 66 jaar, hij is de oudste van de groep. Ondanks zijn leeftijd is hij heel erg fit en hij denk dat het avontuur zowel fysiek als mentaal goed aan kan.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking