100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Nieuwe streamingdienst SkyShowtime komt in Nederland!

Dinsdag 24 Augustus 2021 3 minuten en 7 seconden leestijd

Nieuwe streamingdienst SkyShowtime komt in Nederland!

In 2022 komt er in Nederland een nieuwe streamingdienst op de markt, namelijk SkyShowtime. Deze dienst is van Comcast en ViacomCBS. Je gaat hier onder andere content zien van partijen als Peacock, Showtime, paramount+ en Sky. Bij de start van de dienst is er maar liefst tienduizend uur aan content te zien.

SkyShowtime is een streamingdienst van de contenteigenaar van de films en series zelf. Hierdoor kan ze haar eigen films en series exclusief aanbieden. Het aanbod op SkyShowtime zal dus uniek zijn. Dit zal wel gevolgen hebben voor streamingsdiensten zoals Netflix, Videoland en Amazon Prime Video. Zij kopen die content op dit moment namelijk in om uit te zenden. Dit zal dan niet meer kunnen. Het contentaanbod van Peacock, Showtime, Paramount+ en Sky zal dus verdwijnen van andere streamingdiensten. Het is nog niet bekend hoeveel SkyShowtime gaat kosten.

  • Peacock: Dit is een streamingdienst van NBCUniversal. Het aanbod zijn onder meer filmproducties van Universal Pictures, waaronder Focus Features en DreamWorks, en televisieproducties van NBC.
  • Showtime: Dit is een Amerikaanse betaalde televisiezender. Bekende programma’s zijn o.a. Weeds, Homeland en Dexter.
  • Paramount+: Dit video-on-demand platform biedt originele inhoud, inclusief nieuw uitgezonden CBS-uitzendingen.
  • Sky: Dit streamingplatform maakt haar eigen content, met onder andere Blue Bloods, Tina en The Nevers.

SkyShowtime heeft aangekondigd dat ze beschikbaar komt in meer dan 20 Europese landen. Of de lancering in al deze landen gelijktijdig plaats vindt is nog onduidelijk.

Wie zijn Comcast en ViacomCBS?

Comcast is de grootste kabelmaatschappij, de een na grootste internetprovider en de drie na grootste telecommaatschappij in de Verenigde Staten. Comcast creëert technologie en entertainment die miljoenen mensen verbindt. Dit doet ze onder andere door middel van Xfinity, NBCUniverseel en Sky.

  • Met Xfinity levert Comcast het beste op het gebied van internet, entertainment, spraakbeheer, mobiel beheer en thuisbeheer.
  • Sky is een van Europa’s toonaangevende media- en entertainmentbedrijven.
  • NBCUniverseel is een van ’s werelds toonaangevende media- en entertainmentbedrijven in de ontwikkeling, productie en marketing van entertainment, nieuws en informatie voor een wereldwijd publiek.

ViacomCBS levert premium content aan het publiek via wereldwijde platformen. Via haar studio’s, netwerken, streamingdiensten, live-evenementen en merchandise komt ze in contact met miljarden mensen. De studio’s creëren content voor alle doelgroepen.

Wat is een streamingdienst?

Door middel van een streamingdienst kun jij op een makkelijke manier media op een gewenst apparaat afspelen. Wanneer je naar de streamingdienst gaat kun je bijvoorbeeld een film of serie afspelen en deze streamen naar je televisie zodat je op groot scherm kunt kijken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een SmartTV, een Google Chromecast of een AppleTV.

Bij de meeste streamingdiensten moet je een abonnement afsluiten. Je kunt kijken wat je maar wilt en wanneer je maar wilt. Je bent niet meer, net als bij tv, afhankelijk van een gids. Daarnaast vind je een brede selectie van films en series in heel veel genres. Zo is er voor ieder wat wils. Door middel van een streamingdienst kun jij je eigen thuisbioscoop creëren.

Er zijn heel veel streamingdiensten beschikbaar in Nederland, onder andere Netflix, Videoland, Disney+, NLZIET, Amazon Prime Video en nog veel meer.

Wat wel belangrijk is is een goede internetverbinding.

Heb jij al internet?

Wanneer je nog geen internetabonnement hebt of je bent niet tevreden met je huidige internetabonnement kun je bij ons de gratis postcodecheck doen. Door middel van deze check zie jij welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres, welk soort internet zij kunnen leveren en welke internetsnelheid haalbaar is op jouw adres.

Onze postcodecheck maakt het voor jou gemakkelijk om internet te vergelijken. Wanneer jij het abonnement hebt gevonden dat het beste bij je past kun je deze afsluiten. Heb jij goed internet? Dan kun je gaan streamen!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking