100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Nu al een 8K UHD tv kopen?

Woensdag 23 januari 2019 3 minuten en 15 seconden leestijd

Nu al een 8K UHD tv kopen?

Net als bij internet is ook de televisie wereld constant in ontwikkeling. Afgelopen oktober is het nieuwste snufje geïntroduceerd, namelijk de 8K Ultra HD televisie.

De 8K UHD tv is de opvolger van de 4K Ultra HD tv en heeft vier keer zoveel pixels als een 4K televisie. Daarmee heb je dus een nog mooier en scherper beeld. Een 8K UHD tv heeft 7680X4320 pixels, oftewel 33 miljoen pixels!

Een 8K tv kopen of nog even wachten?

Samsung kwam als eerste met een 8K Ultra HD televisie op de markt. Ook andere aanbieders volgen nu, maar is het wel zo interessant om nu al te kiezen voor een 8K UHD tv? Dat is heel erg afhankelijk van de gebruiker. Sowieso moet je er rekening mee houden dat er op dit moment nog geen enkel aanbod is in 8K. Films worden inmiddels wel met deze kwaliteit opgenomen, maar met de huidige techniek is het nog niet mogelijk deze uit te zenden. Er is momenteel zelfs nog maar weinig content in 4K kwaliteit beschikbaar. Daarvoor moet je vooral bij streamingdiensten als Netflix zijn. De verwachting is dat je in de toekomst via hen als eerste series en films in 8K kwaliteit kunt kijken.

Voor de content hoef je dus nog niet te kiezen voor 8K. Het programma Radar ontraadt zelfs om nu al te kiezen voor een 8K Ultra HD televisie. Toch is onlangs de 8K Association opgericht. Dit is een non-profitorganisatie die als doel heeft om 8K-content te promoten. Maar ook om een standaard logo te ontwikkelen en in te voeren en minimale eisen aan 8K televisies vast te stellen.

Voordelen van een 8K Ultra HD tv?

Ondanks dat er nog geen content beschikbaar is voor de 8K UHD tv kan het toch interessant zijn om nu al voor dit toestel te kiezen. Ben jij bijvoorbeeld een echte filmfan of fanatiek gamer? Met een 8K tv heb je door de hoge resolutie een nog scherper beeld. Je ziet meer details. Een 8K tv zorgt ervoor dat ook content in een mindere kwaliteit zoals bijvoorbeeld 4K scherper wordt uitgezonden.

De 8K UHD tv maakt gebruik van meer pixels. Daardoor krijgen je ogen meer rust bij het kijken. Het beeld is namelijk zo scherp dat je ogen veel minderen hoeven bij te stellen. Ook past een 8K tv goed in een wat kleinere kamer waar de afstand van de bank tot de televisie misschien wat kleiner is dan wat ideaal zou zijn.

En dan heb je nog het geluid van de 8K Ultra HD televisie. Deze is van zo’n kwaliteit dat je nog meer opgaat in die game die je aan het spelen bent of de film die je bekijkt. Wanneer je bijvoorbeeld naar een voerbalwedstrijd kijkt en er wordt gescoord dan gaat het geluid van je 8K tv automatisch wat harder zodat het net lijkt of je echt op de tribune zit.

Wat kies jij?

Er zijn dus zowel voordelen aan het kopen van een 8K televisie als nadelen. Ben je een gemiddelde televisie kijker dan heb je voorlopig voldoende aan een Smart TV of Full HD tv. Wil je al een stapje verder gaan kies dan voor 4K Ultra HD. En wil je ieder detail zien in super scherp beeld en het beste geluid dat beschikbaar is? Kies dan nu wel al voor een 8K UHD televisie. Je doet er sowieso geen miskoop aan omdat deze content van mindere kwaliteit ook goed uitzend. Op dit moment zijn 8K tv’s nog wel wat kostbaarder. Maar de verwachting is dat wanneer er meer 8K televisies op de markt komen en er meer van worden gemaakt de prijs flink zal dalen.

Met die 8K HD tv zelf kunnen we je niet helpen, maar je zou daarvoor wel eens bij Coolblue kunnen kijken. Voor je televisie abonnement kun je dan weer wel terecht bij ons. Met onze postcode check vergelijk je makkelijke en snel alle tv en internet pakketten. Daarmee ontdek je welke internet providers leverbaar zijn op jouw adres en wat ze je op tv gebied kunnen bieden.