100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Officieel: Viaplay vanaf maart in Nederland!

Donderdag 09 december 2021 3 minuten en 22 seconden leestijd

Officieel: Viaplay vanaf maart in Nederland!

We hebben in de afgelopen maanden al heel wat rumoer gehoord over de streamingdienst Viaplay die o.a. Formule 1, de Bundesliga en Darts heeft overgenomen. Daarbij was ook onduidelijkheid over wanneer deze dienst in Nederland beschikbaar zou worden. Wij hebben goed nieuws! Deze datum is namelijk bekend. We kunnen vanaf 1 maart 2022 in Nederland een abonnement afsluiten bij Viaplay. Zo kunnen wij o.a. Formule 1 met een gerust hart blijven volgen.

Nu we zeker weten dat Viaplay in Nederland beschikbaar komt vanaf maart 2022, is het ook wel fijn om te weten wat we voor deze dienst gaan betalen. De kosten van deze streamingdienst bedragen €13,99 per maand. Een breed scala aan devices en platforms gaan Viaplay ondersteunen, waaronder Smart TV’s, IOS en Android. Heb jij bijvoorbeeld een Google Chromecast of een Apple TV? Dan kun je de content van Viaplay heel gemakkelijk streamen naar jouw tv. Om te kunnen streamen heb je wel een goede internetverbinding nodig. Heb jij nog geen stabiele internetverbinding of ben je benieuwd welke internetproviders op jouw adres leveren? Doe dan onze gratis postcodecheck.

Hoe sluit je een abonnement af bij Viaplay?

Zodra Viaplay beschikbaar is in Nederland kun je een abonnement bij de Streamingdienst zelf afsluiten. Dit kan heel makkelijk via de site van Viaplay. Er zijn ook een aantal tv-aanbieders als KPN en Ziggo waar je deze dienst af kunt nemen. NENT heeft met deze twee providers al afspraken gemaakt voer de doorgifte van Viaplay, zowel op tv als via de streaming tv-apps van beide providers. Wat de exacte kosten hiervan gaan zijn is niet bekend. Er zijn nog andere internetproviders die geen samenwerking gestart zijn met Viaplay, dit zou nog wel kunnen gaan gebeuren.

Door de meerjarige samenwerking tussen Viaplay en Ziggo, wordt Viaplay toegankelijk voor bijna 4 miljoen huishoudens met een Ziggo abonnement. Vanaf 1 maart kunnen Ziggo klanten een Viaplay abonnement toevoegen aan hun tv- of internetpakket. Er is ook bekend gemaakt dat ViaPlay de Ziggo klanten op korting gaat trakteren. Binnenkort zal bekend gemaakt worden om hoeveel korting het precies zal gaan.

Formule 1 bij Viaplay

Volgend jaar staan er 23 races op de kalender van het Formule 1 kampioenschap. Viaplay zal er zes selecteren die zonder abonnement live te volgen zullen zijn op het open tv-net. Daarnaast zal de Grand Prix van Nederland in Zandvoort, het weekend van 4 september, live bij de NOS te zien zijn. De NOS heeft ook afspraken gemaakt over het uitzenden van uitgebreide samenvattingen van de overige races. Hierbij mogen ze maximaal 15 minuten van de race en 3 minuten van de kwalificatie laten zien.

Viaplay gaat de uitzendingen van de Formule 1 volgens een vergelijkbaar format stroomlijnen als Ziggo, maar dan met een nieuw team van presentatoren en analisten. Rondom de trainingen en wedstrijden worden er diverse live programma’s gemaakt, gepresenteerd door Amber Bransen. Het verslag op de circuits wordt verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Wie is Viaplay?

Viaplay is een premium online streamingdienst van de NENT Group. Op dit moment is het de toonaangevende Scandinavische streamingdienst, maar ze zijn nog maar net begonnen.  Nederland is het 11e land waar Viaplay beschikbaar wordt. De doelstelling van Viaplay is om in 2023 in minimaal 16 landen beschikbaar te zijn.

De NENT Group betrekt elke dag miljoenen mensen bij haar streamingdiensten, tv-zenders en radiostations. De NENT Group is opgericht in 2018 en heeft inmiddels al meer dan 1500 medewerkers en meer dan 45 merken. Een van deze merken is Viaplay.

Wat heeft Viaplay in haar aanbod?

Viaplay beschikt over een ruim aanbod aan sport, zoals Formule 1, darts en Bundesliga. Naast het grote sportaanbod kunnen er ook Viaplay Originals bekeken worden. Er zullen meer dan dertig originele producties beschikbaar komen in Nederland vanaf 1 maart 2022. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland staan voor 2022. Het aanbod van de originals groeit dus snel. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in Nederlandse Originals.

De streamingdienst voegt ook internationale films en series aan het aanbod toe en de kinderen worden ook niet overgeslagen. Viaplay denkt met series als ‘Peppa Pig’ en ‘My Little Pony’ ook aan de kleinste kijkers.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking