100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Officieel: Viaplay vanaf maart in Nederland!

Donderdag 9 December 2021
Laatste update: Maandag 28 Februari 2022 5 minuten en 11 seconden leestijd

Officieel: Viaplay vanaf maart in Nederland!

We hebben in de afgelopen maanden al heel wat rumoer gehoord over de streamingdienst Viaplay die o.a. Formule 1, de Bundesliga en Darts heeft overgenomen. Daarbij was ook onduidelijkheid over wanneer deze dienst in Nederland beschikbaar zou worden. Wij hebben goed nieuws! Deze datum is namelijk bekend. We kunnen vanaf 1 maart 2022 in Nederland een abonnement afsluiten bij Viaplay. Zo kunnen wij o.a. Formule 1 met een gerust hart blijven volgen.

Sluit je ViaPlay abonnement af!

Nu we zeker weten dat Viaplay in Nederland beschikbaar komt vanaf maart 2022, is het ook wel fijn om te weten wat we voor deze dienst gaan betalen. De kosten van deze streamingdienst bedragen €13,99 per maand. Een breed scala aan devices en platforms gaan Viaplay ondersteunen, waaronder Smart TV’s, IOS en Android. Heb jij bijvoorbeeld een Google Chromecast of een Apple TV? Dan kun je de content van Viaplay heel gemakkelijk streamen naar jouw tv. Om te kunnen streamen heb je wel een goede internetverbinding nodig. Heb jij nog geen stabiele internetverbinding of ben je benieuwd welke internetproviders op jouw adres leveren? Doe dan onze gratis postcodecheck.

Hoe sluit je een abonnement af bij Viaplay?

Zodra Viaplay beschikbaar is in Nederland kun je een abonnement bij de Streamingdienst zelf afsluiten. Dit kan heel makkelijk via de site van Viaplay. Er zijn ook een aantal tv-aanbieders als KPNZiggo en T-Mobile waar je deze dienst af kunt nemen. NENT heeft met deze providers al afspraken gemaakt voor de doorgifte van Viaplay, zowel op tv als via de streaming tv-apps van de providers. Er zijn nog andere internetproviders die geen samenwerking gestart zijn met Viaplay, dit zou nog wel kunnen gaan gebeuren.

Sluit direct een abonnement af bij Viaplay

Viaplay bij KPN

Wanneer je nu naar KPN overstapt ontvang je tijdelijk gratis Viaplay. Ben je een bestaande KPN klant? Dan betaal je maar €9,99. Na verloop van tijd zal dit €13,99 worden. Klanten die zowel thuis internet als mobiel van KPN hebben krijgen daar standaard €5,- korting bovenop. Bij KPN kijk je vanaf het nieuwe F1 seizoen op kanaal 225 naar de Formule 1 races. Dit kanaal heet Viaplay Xtra.

Viaplay bij Ziggo

Door de meerjarige samenwerking tussen Viaplay en Ziggo, wordt Viaplay toegankelijk voor bijna 4 miljoen huishoudens met een Ziggo abonnement. Vanaf 1 maart kunnen Ziggo klanten een Viaplay abonnement toevoegen aan hun tv- of internetpakket. Heb jij een abonnement bij Ziggo? Dan betaal je de eerste 4 maanden maar €20,-. Dit is omgerekend €5,- per maand. Daarna betaal je €9,99 per maand. Bij Ziggo kijk je vanaf 19 maart naar alle formule 1 kwalificaties, wedstrijden en studio programmeringer op kanaal 200. Dit kanaal heet Viaplay Xtra.

Viaplay bij T-Mobile

Nieuwe klanten van T-Mobile ontvangen vier maanden gratis Viaplay. Na deze vier maanden betaal je tot 1 augustus maar €9,99 per maand. Vanaf 1 augustus wordt dit €13,99 per maand. 

Viaplay bij Caiway en Viaplay bij Delta

Delta Fiber, het bedrijf achter Caiway & Delta, heeft ook een mooi dealtje gesloten met Viaplay. Vanaf maart is Viaplay namelijk via Delta en Caiway beschikbaar met korting voor haar bestaande klanten met een internetabonnement. Je krijgt als klant maandelijks 1 euro korting op de standaardprijs. Hierdoor betaal je in de introductieperiode €8,99 euro en vanaf 1 augustus €12,99 per maand. Je kijkt tijdelijk linear naar Formule 1 via kanaal 200. Dit kanaal heet Viaplay Xtra.

Viaplay bij Budget Alles-in-1

Budget Alles-in-1 levert over het netwerk van KPN. Van KPN is al bekend dat zij een samenwerking aan is gegaan met Viaplay, of Budget Alles-in-1 dit ook gaat doen is nog maar de vraag. 

Viaplay bij Youfone

Youfone is in gesprek met Viaplay via de brancheorganisatie NLConnect. Youfone klanten kunnen op dit moment al naar Formule 1 kijken. Youfone biedt namelijk de F1 TV App aan via de Youfone tv-ontvanger. De verwachting is dat dit vanaf 1 maart ook met de Viaplay app mogelijk wordt.

Viaplay bij Online.nl en Viaplay bij Solcon

Het is nog niet bekend of Online.nl en Solcon een samenwerking aan gaan met Viaplay. Over een eventuele samenwerking is bij beide partijen nog niet gesproken. 

Formule 1 bij Viaplay

Volgend jaar staan er 23 races op de kalender van het Formule 1 kampioenschap. Viaplay zal er zes selecteren die zonder abonnement live te volgen zullen zijn op het open tv-net. Sowieso zal de Grand Prix van Nederland in Zandvoort, het weekend van 4 september, live bij de NOS te zien zijn. De NOS heeft ook afspraken gemaakt over het uitzenden van uitgebreide samenvattingen van de overige races. Hierbij mogen ze maximaal 15 minuten van de race en 3 minuten van de kwalificatie laten zien.

Viaplay gaat de uitzendingen van de Formule 1 volgens een vergelijkbaar format stroomlijnen als Ziggo, maar dan met een nieuw team van presentatoren en analisten. Rondom de trainingen en wedstrijden worden er diverse live programma’s gemaakt, gepresenteerd door Amber Bransen. Het verslag op de circuits wordt verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Wie is Viaplay?

Viaplay is een premium online streamingdienst van de NENT Group. Op dit moment is het de toonaangevende Scandinavische streamingdienst, maar ze zijn nog maar net begonnen.  Nederland is het 11e land waar Viaplay beschikbaar wordt. De doelstelling van Viaplay is om in 2023 in minimaal 16 landen beschikbaar te zijn.

De NENT Group betrekt elke dag miljoenen mensen bij haar streamingdiensten, tv-zenders en radiostations. De NENT Group is opgericht in 2018 en heeft inmiddels al meer dan 1500 medewerkers en meer dan 45 merken. Een van deze merken is Viaplay.

Wat heeft Viaplay in haar aanbod?

Viaplay beschikt over een ruim aanbod aan sport, zoals Formule 1, darts en Bundesliga. Naast het grote sportaanbod kunnen er ook Viaplay Originals bekeken worden. Er zullen meer dan dertig originele producties beschikbaar komen in Nederland vanaf 1 maart 2022. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland staan voor 2022. Het aanbod aan originals groeit dus snel en er wordt ook geïnvesteerd in Nederlandse Originals. Daarnaast heeft Viaplay ook exclusieve uitzendrechten gekocht van NBCUniversal zodat je ook kunt genieten van films zoals Kung FU Panda en Shrek. 

De streamingdienst voegt ook internationale films en series aan het aanbod toe en de kinderen worden ook niet overgeslagen. Viaplay denkt met series als ‘Peppa Pig’ en ‘My Little Pony’ ook aan de kleinste kijkers.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking