100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Pas op! Per 1 april duizenden alarmsystemen buiten werking

Donderdag 31 Maart 2022 3 minuten en 6 seconden leestijd

Pas op! Per 1 april duizenden alarmsystemen buiten werking

Heb jij een alarminstallatie? Deze werkt natuurlijk via een netwerk. Wanneer jouw alarminstallatie via het KPN ISDN-netwerk loopt moet je goed oppassen, dan heb je namelijk per 1 april geen alarm meer! Maar waarom stopt KPN hiermee?

De alarminstallaties via het KPN ISDN-netwerk zijn verouderd. KPN geeft al sinds 2017 aan dat ze gaat stoppen met vaste telefonie via ISDN. Binnenkort is het echt zo ver. KPN heeft onlangs haar klanten gewaarschuwd door de ISDN verbinding al even uit te zetten. ISDN is langzaam maar zeker overbodig geworden omdat er inmiddels al tal van betere en goedkopere communicatieoplossingen op de markt zijn, zoals DSL, glasvezel en VoIP. Er zijn ook steeds minder particulieren en bedrijven die gebruik maken van het ISDN-netwerk. Er zijn alleen nog een aantal apparaten en systemen die dat nog wel doen, denk hierbij aan alarmsystemen, liften en pinautomaten.

Gelukkig heeft KPN ook andere oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van SIP Trunk of VoIP.

Wat is een ISDN verbinding?

ISDN staat voor Integrated Services Digital Network. Dit is een digitale communicatietechniek die door KPN geïntroduceerd is in begin jaren negentig. Het belangrijkste verschil tussen ISDN en een analoge aansluiting is de signaloverdracht vanaf de centrale, waarbij ISDN het signaal digitaal verstuurt. Door ISDN kon je voor het eerst via een enkele aansluiting bellen en internetten tegelijkertijd. Ook kon je meerdere fax- en telefoonnummers voeren over een aansluiting. Door deze mogelijkheden werd ISDN snel populair in de zakelijke wereld. Ook de beveiligingsbranche ging ISDN gebruiken als ideale oplossing voor de inbelverbinding voor alarmsystemen.

Door de komst van breedband internet is ISDN overbodig geworden. De markt voor vaste telefonie is ook grotendeels overgegaan naar bellen via het internet. Deze ISDN verbinding van KPN wordt dan ook per 1 april door KPN uitgefaseerd.

Wat is VoIP?

Zoals je hierboven kunt lezen is VoIP een goed alternatief voor een ISDN verbinding. Maar wat houdt dit precies in? VoIP staat voor Voice Over IP, oftewel bellen via het internet en niet meer over een ISDN lijn. Je gebruikt je internetverbinding dus ook voor je telefonie. VoIP wordt vaak gebruikt voor zakelijke telefonie. Je hebt namelijk minder bekabeling, kunt een onbeperkt aantal gesprekken voeren over een verbinding en je kunt naar contacten over de hele wereld bellen tegen een maandbedrag. Daarnaast kun je de verbindingen ook versleutelen waardoor het beveiligd is voor afluisteren. Bij KPN kun je een VoIP verbinding afsluiten tegen een maandelijks bedrag.

Wie is KPN?

KPN werkt als netwerk van Nederland met passie aan veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten. Ze zorgt ervoor dat alles en iedereen altijd verbonden is en creëert tegelijkertijd een schonere wereld. Omdat Nederland in een rap tempo digitaliseert is veilig, betrouwbaar en snel internet belangrijk. KPN geloof in de kracht van de verbinding en maakte in 1881 het openbare telefoonnet van Nederland.

De technologie heeft tegenwoordig een grote invloed op ons leven. We zitten constant op onze smartphone en kijken naar onze favoriete series wanneer het ons uitkomt. Daarbij maakt technologie ons leven ook aangenamer. KPN helpt Nederland verder door het leven duurzamer, veiliger en aangenamer te maken. Het hoogwaardige netwerk biedt heel veel mogelijkheden. Technologie moet begrijpelijk en betrouwbaar zijn. Dit snapt KPN.

KPN biedt iedereen de beste diensten. Zowel consumenten als zzp’ers en corporate ondernemingen. Op dit moment biedt KPN al 3,5 miljoen diensten aan consumenten huishoudens en 3,1 miljoen diensten aan breedband huishoudens en zakelijk.

Naast VoIP, kun je bij KPN ook een DSL- of glasvezelinternet abonnement afsluiten. KPN biedt meerdere diensten aan, namelijk internet, tv en bellen. Ben je benieuwd op KPN ook leverbaar is op jouw adres? Doe dan bij ons de gratis postcodecheck.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking