100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

SkyShowtime bijna beschikbaar!

Dinsdag 20 September 2022 3 minuten en 11 seconden leestijd

SkyShowtime bijna beschikbaar!

Er komt weer een nieuwe streamingdienst naar Nederland, namelijk SkyShowtime. Inmiddels zijn er heel wat streamingdiensten beschikbaar, maar ook SkyShowtime heeft een uniek aanbod. Ben je benieuwd wat je kunt kijken op deze streamingdienst en vanaf wanneer? Wij hebben het voor je uitgezocht!

De Amerikaanse mediabedrijven Paramount Global en Comcast werken samen voor de streamingdienst SkyShowtime. Je kunt vanaf 25 oktober in Nederland een abonnement afsluiten op deze dienst. Zodra de dienst in Nederland start kun je genieten van ruim tienduizend uur aan content van partijen als Peacock, Showtime, Paramount+ en Sky. Zo kun je kijken naar series en films van onder andere MTV, Nickelodeon en Showtime. Naast Nederland komt deze dienst beschikbaar in nog 20 andere landen in Europa zoals Spanje, Zweden, Noorwegen, Finland, en nog veel meer. De dienst is op dit moment al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. SkyShowtime gaat de strijd aan met streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Videoland.

Hoe gaat SkyShowtime concurreren met de andere streamingdiensten?

SkyShowtime biedt weer een heel ander soort content aan dan andere streamingdiensten. Het aanbod zal bestaan uit films, series en programma’s. Daarnaast komen er films en series die exclusief voor deze dienst worden gemaakt. De Amerikaanse eigenaren van SkyShowtime bezitten ook uitzendrechten van bepaalde sporten zoals World Wrestling Entertainment. Deze sporten zullen waarschijnlijk ook in Europa te bekijken zijn. Je kijkt naar content van partijen zoals Peacock, Showtime, Paramount+ en Sky. Wij zullen deze partijen toelichten.

  • Peacock: Dit is een Amerikaanse streamingdienst die eigendom is van de televisie- en streaming-divisie van NBCUniversal. Dit is de dochteronderneming van Comcast. Deze dienst bevat voornamelijk series en films van NBCUniversal studio’s en andere content makers.
     
  • Showtime: Dit is een Amerikaanse betaaltelevisiezender, eigendom van ViacomCBS. Deze zender wordt voornamelijk in de Verenigde Staten uitgezonden, maar heeft wereldwijd verschillende kanalen. Showtime heeft 8 zenders, namelijk Showtime, Showtime Too, Showtime Beyond, Showtime Extreme, Showtime Family Zone, Showtime Next, Showtime Woman en Showcase. Bekende programma’s op deze zenders zijn Homeland, Californication, Dexter en Weeds. Daarnaast heeft Showtime ook en contract met bepaalde bedrijven die films maken, zoals Paramount Pictures en Lions Gate Films, zodat hun films eerst via Showtime op televisie komen.
     
  • Paramount+: Deze Amerikaanse streamingdienst is eigendom van Paramount Global. De inhoud is voornamelijk afkomstig uit de bibliotheek van onder andere CBS Media Ventures, Paramount Media Networks en Paramount Pictures. Daarnaast bevat het aanbod ook originele series en films en sportverslaggeving. Programma’s en films die je hier kunt kijken zijn onder andere Star Trek, The Good Wife, The Good Fight, Spongebob The Movie, Criminal Mins, The Godfather, iCarlie en South Park.
     
  • Sky: Sky limited is een Brits satelliettelevisienetwerk dat beheerder is van het abonnementstelevisiesysteem in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijft produceert televisieprogramma’s en beheert televisie zenders. Sky zendt uit in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Naast de content van deze partijen zullen sommige bioscoopfilms ook snel op SkyShowtime te zien zijn. Bij de release van deze dienst kijk je ook al naar titels als Top Gun, Jurassic World en The Northman.

Wat kost SkyShowtime?

De kosten van een abonnement op SkyShowtime in Nederland zijn nog niet bekend. In andere Europese landen is de prijs al wel bekend waardoor we een prijsschatting kunnen maken. In Finland betalen abonnees €7,- per maand, in Noorwegen betalen ze €7,92 per maand, in Zweden betalen ze €7,34 per maand en in Denemarken betalen ze €9,27 per maand. De kosten van deze dienst liggen dus dicht bij elkaar en kunnen we waarschijnlijk ook in Nederland gaan verwachten.

In Scandinavië is SkyShowtime met een levenslange 50% korting op de markt gekomen, net als HBO Max in Nederland. Of SkyShowtime dit ook in Nederland gaat doen is nog de vraag.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking