100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

SPI International overgenomen door Canal+

Woensdag 22 September 2021 3 minuten en 21 seconden leestijd

SPI International overgenomen door Canal+

SPI International, en daarmee ook Film1, wordt onderdeel van Canal+. De overname zal een aantal maanden in beslag nemen. Nadat de overname rond is wordt SPI International een zelfstandig onderdeel binnen Canal+. De fusie moet nog wel goedgekeurd worden door de Europese media-autoriteiten.

Film1 zou oorspronkelijk stoppen per 1 augustus, maar is van Sony overgenomen door SPI International. Zo werd SPI International eigenaar van alle merkrechten gerelateerd aan Film1 en bleven de Film1 diensten aangeboden. Nu SPI International overgenomen wordt door Canal+, komt Film1 ook in handen van Canal+.

SPI International is eigenaar van de zenders Filmbox, Docubox, Fightbox en Film1. Canal+ is eigenaar van Canal+ Luxembourg (M7 Group), waar in Nederland ook Online.nl en Canal Digitaal onder vallen.

Wat is Film1?

Film1 is een Nederlandse betaalzender. Deze zender wordt na bijna twintig jaar weer onderdeel van Canal+. Nadat Canal+ de satellietactiviteiten van Canal+ in Nederland stopte, werden ook de betaalde televisieactiviteiten afgestoten. Canal Digitaal zette de satellietactiviteiten door en nam ook de betaalde televisieactiviteiten onder haar hoede. Zo ging het filmgedeelte verder onder de naam Fiilm1. Uiteindelijk kwam de filmzender onder de vleugels van UPC Nederland. Doordat Ziggo en UCP fuseerde moest Film1 verkocht worden en werd Sony de nieuwe eigenaar. Toen Sony met film1 wilde stoppen kochten SPI International film1 over. Nu, na bijna 20 jaar, komt film1 weer terug bij Canal+.

Film1 is een Nederlandse premium filmservice met recente bioscoopfilms via video on demand en is beschikbaar op vier digitale televisiezenders. De tv zenders zijn ‘Film1 Premiere’, ‘Film1 Action’, ‘Film1 Family’ en ‘Film1 Drama’.

Heb jij al internet en tv?

Wil jij ook kunnen genieten van de betaalzender film1? Dan is het wel van belang dat jij al internet & tv hebt voor thuis. Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er internet en tv op jouw adres leveren. Na het doen van deze check kun je de internetproviders vergelijken en het abonnement kiezen dat het beste bij jou past. Film1 is een betaalzender. Daarom moet je voor Film1 bij de meeste providers een extra zenderpakket afsluiten.

Wie is SPI International?

SPI International is een wereldwijd mediabedrijf met 42 tv-kanalen en meerdere digitale producten. Ook is ze een belangrijke speler op het gebied van contentdistributie en uitzendingen wereldwijd. SPI is 28 jaar geleden opgericht en is een van de belangrijkste filmserviceproviders in de landen waar het actief is, met FilmBox als belangrijkste filmservice. De merken bereiken miljoenen huishoudens.

De missie van SPI is om de wereld te bestrijken met premium entertainment door middel van innovatieve producten en contentoplossingen te bieden die inspelen op de behoefte van de markt. SPI wil content toegankelijk maken op alle beschikbare schermen en stand-alone producten. SPI gelooft in een toekomst waarin entertainmentervaringen samenkomen en naast elkaar bestaan.

De merken en bedrijven van SPI International zijn:

 • Filmbox International, Ltd
 • Mediabox Broadcasting International, Ltd
 • Kino Polska TV SA
 • Stopklatka TV
 • Cyfrowe Repozytorium Filmowe
 • Kabelnetwerken Televisie & Partners sp. z oo

Wie is Canal+?

Canal+ is een commerciële betaal-televisiezender gericht op films en sport. De zender behoort tot de Canal+ groep. Dit is de toonaangevende Franse audiovisuele mediagroep met een jaaromzet van 5,3 miljard euro. Canal+ is een wereldwijde topspeler op het gebied van premium contentproductie. Onderdeel van de Canal+ Group is M7. M7 bestaat uit:

 • Canal Digitaal
 • Télésat
 • Tv vlaanderenV
 • HD Austria
 • Skylink
 • Focus Sat
 • Direct One
 • Online.nl

M7 biedt zijn klanten een breed scala aan programma’s die op elk moment, elke plaats en via elk scherm kunnen worden bekeken. Via de platforms in Europa bieden ze meer dan 1400 televisiezenders in HD- en UHD- kwaliteit. Met meer dan 10.000 programma’s per dag is er altijd wel iets bijzonders te ontdekken. De zenders spelen in op de grote verscheidenheid aan smaken en voorkeuren. Daarnaast geven ze persoonlijke aanbevelingen, dagelijkse kijktips, filmrecensies, gratis zender van de maand en heel veel films.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking