100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Sportzomer op tv!

Monday 28 June 2021 3 minuten en 42 seconden leestijd

Sportzomer op tv!

Deze zomer staat alles weer in het teken van sport! De Tour de France is afgelopen zaterdag 26 juni weer begonnen, Wimbledon is maandag 28 juni weer begonnen en het EK voetbal, Formule 1 en MotoGP zijn al uitgebreid bezig. Super leuk alle sporten, maar hoe kun je deze nu volgen? Wij leggen jou uit via welke zenders je kunt genieten van alle wedstrijden.

Deze zomer staat alles weer in het teken van sport! De Tour de France is afgelopen zaterdag 26 juni  weer begonnen, Wimbledon is maandag 28 juni weer begonnen en het EK voetbal, Formule 1 en MotoGP zijn al uitgebreid bezig. Super leuk alle sporten, maar hoe kun je deze nu volgen? Wij leggen jou uit via welke zenders je kunt genieten van alle wedstrijden. 

Tour de France

De 108ste editie van de Tour de France is afgelopen zaterdag 26 juni begonnen en eindigt op 18 juli. De Tour de France wordt ook wel de Ronde van Frankrijk genoemd. Met deze wielrenwedstrijd rijden ploegen van wielrenners drie weken lang verschillende ritten door Frankrijk. In het totaal leggen ze bijna 3500 Kilometer af in 21 etappes. De finish is op de Champs-Élysées in Parijs.

Hoe kijk je naar de Tour de France? Je kunt de Tour de France reclamevrij volgen bij NOS op onder andere NPO1. NOS zendt 10 etappes uit, dit zijn de eerste etappe en de belangrijke bergetappes. Daarnaast kun je Tour de France volgen op Eurosport. Op deze zender wordt de live verslaggeving wel onderbroken voor reclameblokken. NOS en Eurosport zit bij vrijwel iedereen in het basispakket, je hoeft dus niet extra te betalen om naar deze zenders te kijken.

Naast tv kun je de Tour de France ook volgen via de radio, dit kan via NPO Radio1.

Wimbledon

Wimbledon is een legendarisch tennistoernooi. Dit toernooi vindt plaats van maandag 28 juni tot en met zondag 11 juli. Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld. Dit toernooi wordt op gras gespeeld en elke speler moet verplicht wit dragen. Het jaarlijkse toernooi wordt gehouden op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon. Er doen 128 enkelspelers mee, 64 dubbelskoppels per geslacht en 48 gemengde koppels mee.

Waar kijk je Wimbledon? Voor het meest uitgebreide verslag kijk je naar Eurosport. Hier worden de hele dag de beste wedstrijden uitgezonden en je kunt naar alle banen kijken via de online Eurosport Player. Naast Eurosport doen ook Ziggo Sport en Ziggo Sport Select dagelijks verslag van Wimbledon. Er worden op deze zenders wel andere wedstrijden uitgezonden dan op Eurosport. Via BBC One en BBC Two kun je elke dag een uitgebreid live verslag zien.

EK Voetbal

Het EK voetbal is inmiddels bezig met de achtste finales. Zondag 27 juni speelde Nederland tegen Tsjechië en helaas zijn we niet door. Dit EK is de zestiende editie van het vierjaarlijkse toernooi en de finale vindt plaats op zondag 11 juli. De kwartfinales vinden plaats op 2 en 3 juli en de halve finale vindt plaats op 6 en 7 juli.

Je kunt het EK volgen via NOS. De meeste wedstrijden zijn te zien op NPO1, maar er zijn een aantal wedstrijden te zien op NPO3, omdat er dan wedstrijden tegelijkertijd plaats vinden. Speciaal voor het EK heeft de NPO ‘NPO1 4K’ beschikbaar gesteld. Hierdoor kun je dus bij een aantal internetproviders voetbal in 4k kijken. Heb jij een abonnement op NLZIET? Ook hier kun je het EK bekijken.

Formule 1

Formule 1 is de hoogste klasse autosport. Het seizoen bestaat uit een aantal series races, waarvan elke race een Grand Prix genoemd wordt. Zoals al eerder in het nieuws is geweest, stopt Ziggo met Formule 1 en wordt het vanaf maart 2022 uitgezonden op de Streamingdienst ViaPlay.

Hoe kan ik nu nog naar Formule 1 kijken? Je kunt nu nog genieten van Formule 1 via Ziggo. Ziggo heeft haar eigen sportkanaal ‘Ziggo Sport’. Hier kun je alle Grand Prix wedstrijden live volgen. Wanneer je een abonnement bij Ziggo hebt ontvang je dit kanaal gratis. Heb jij een abonnement bij een andere internetprovider? Dan kun je Ziggo sport als extra tv zender toevoegen.

MotoGP

MotoGP is de belangrijkste Motor Race. De motoren zijn speciaal gemaakt om mee te racen en halen topsnelheden tot wel boven de 360 km per uur.

Hoe kijk je naar MotoGP? Eurosport heeft de uitzendrechten van alle MotoGP-weekenden die dit jaar worden georganiseerd. Op Eurosport kun je de races volgen, maar ook de vrije trainingen en de kwalificaties. Iedereen met een tv abonnement kan kijken naar Eurosport.

Hoe sluit je tv af?

Heb jij nog geen tv maar zou jij ook graag al deze mooie sporten willen volgen? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Na het doen van deze check komen alle abonnementen naar voren die jij af kunt sluiten bij verschillende internetproviders. Met hulp van onze vergelijker kun jij snel zien welk abonnement bij jou past.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking