100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Tv-kijken zonder kastje bij KPN en Ziggo

Maandag 22 Juni 2020 1 minuut en 20 seconden leestijd

Tv-kijken zonder kastje bij KPN en Ziggo

De een denkt er meer over na dan de ander maar voor een deel van de Nederlandse kijkers is het zelf uitkiezen van hardware belangrijk. De keuze voor een bepaalde provider kan dan ook hierop gebaseerd zijn.

Providers en eigen hardware

De providers zelf zijn niet al te happig op het zelf kiezen van je eigen hardware. Eigen hardware is namelijk niet controleerbaar voor de providers. Hierdoor is het makkelijker om bijvoorbeeld zelf programma’s op te nemen en op je computer te zetten. Dit kan ervoor zorgen dat content wordt verspreid op illegale downloadsites. Contentaanbieders worden verplicht om hun content goed te beveiligen. Providers doen dit door bijvoorbeeld het verplichte van een bruikleendecoder aan de klant.

Voordelen en nadelen

Providers willen wel graag mee bewegen met de vraag van de klant. Ziggo, KPN, Canal Digitaal en T-Mobile zijn op zoek naar manieren om in deze behoeften van de klant te kunnen voorzien. Tv-kijken zonder kastje is een manier die hierbij vaak voorbij komt. Dit heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het voordeel is dat de klant het gevoel heeft dat er eigen hardware kan worden gekozen. Het is wel zo dat contentaanbieders via opgelegde restricties aan de distributeur voor het beveiligen van de content. Ziggo heeft hier een voorbeeld van. Tv-kijken zonder kastje kan bij Ziggo alleen worden gekozen wanneer je een internetverbinding van het kabelbedrijf gebruikt.

Tv-kijken met Smart TV bij Canal Digitaal

Canal Digitaal was de eerste die begon met het aanbieden van televisie zonder kastje. Je ontvangt bij Canal Digitaal tv via een app. Deze app is beschikbaar voor Smart TV-modellen van Samsung maar ook voor bepaalde modellen van LG, Vestel en Panasonic. Televisies die werken met het Andrd TV OS-besturingssysteem (bijvoorbeeld Philips en Sony), is de app beschikbaar van Canal Digitaal.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking