100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Tv-zender FOX Sports per 1 januari vervangen door ESPN

Vrijdag 25 september 2020 2 minuten en 40 seconden leestijd

Tv-zender FOX Sports per 1 januari vervangen door ESPN

Er wordt al een langere tijd gespeculeerd over een naamsverandering bij FOX. Het is nu zo goed als zeker dat de merknaam FOX straks verdwijnt uit het Nederlandse tv-landschap. Hierdoor zullen er wat wijzigingen doorgevoerd worden. Wij vertellen je er alles over in dit bericht. Ook lees je wat je kan kijken bij FOX Sports 1, 2 en 3. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Misschien voor sommige niet geheel onverwachts dat FOX Sports plannen heeft om de naam te veranderen. Dat dit zou gaan gebeuren, hing al een langere tijd in de lucht. Disney (The Walt Disney Company) nam meer dan een jaar geleden 21th Century Fox over. Hieronder viel ook FOX Netwerk Group. Onder dit bedrijf vallen ook Nederlandse tv-activiteiten waaronder de zenders FOX en FOX Sports.

De merknaam FOX blijft nog steeds eigendom van FOX Corporation. FOX Corporation blijft na de verkoop van de activiteiten aan Disney eigendom van de Australische mediafamilie Murdoch. FOX blijft hierdoor als merknaam beschikbaar op de Amerikaanse tv-markt waar de zenders FOX, FOX News, FOX Business en FOX Sports onder dezelfde merknamen blijven uitzenden. Voor gebruik buiten Amerika zijn door Disney en FOX Corporation afspraken over tijdelijk gebruik gemaakt.

Waarom ESPN?

Tot 2013 stond FOX Sports bekend onder de naam ‘Eredivisie Live’.  Dit veranderde toen FOX Networks Group het bedrijf overnam. ESPN bestaat op dit moment ook maar is wat minder bekend in Nederland. Het is namelijk een bestaand Amerikaans televisienetwerk. Op dit netwerk kijk je 24 uur per dag sportgerelateerde programma’. De naam ESPN wordt nu ook gekoppeld aan de Nederlandse sportzender. Zoals het er nu uit ziet gaat er bij de bestaande zenders weinig veranderen. Het enige wat gaat veranderen is de kleur. Deze is nu blauw en gaat rood-wit worden.

FOX Sports 1

Op Fox Sports 1 zie je de een wisselende selectie van livewedstrijden uit de Eredivisie Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en UEFA Europa League. De voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen volg je op de voet bij FOX Sports Eredivisie Comeback. Al vanaf 31 juli zie je hier diverse wedstrijden van clubs uit het Nederlands betaalde voetbal en meerdere oefenwedstrijden.  Naast de Comeback zie je in augustus ook een selectie duels uit de ontknoping van de UEFA Europa League en de start van de Keuken Kampioen Divisie op 28 augustus. Ook kan je via deze zender dagelijks op de hoogte blijven van het laatste sportnieuws in FOX Sports Vandaag, Club TV, documentaires over alle clubs en Voetbalpraat.

FOX Sports 2

Het kan zijn dat er op hetzelfde moment verschillende wedstrijden worden gespeeld. FOX Sports 2 is de zender waar je live de wedstrijden kunt volgen die niet op FOX Sports 1 worden uitgezonden. Ook zie je veel samenvattingen van topvoetbal uit onder andere de UEFA Europa League, de Keuken Kampioen Divisie en de Bundesliga.

Fox Sports 3

Op FOX Sports 3 zie je live wedstrijden die niet op de FOX Sports 1 en 2 worden uitgezonden. Verder zie je programma’s met achtergronden, nieuws, analyses en voor- en nabeschouwingen.

Ondanks de naamsverandering hoef je gelukkig niks te missen van je favoriete sportprogramma’s. Alles blijft bij het oude vertrouwde en dat is voor veel mensen het belangrijkste.

Heb je geen FOX Sports maar wil dit wel graag ontvangen? Wist je dat sommige providers gratis FOX Sports 1 aanbieden of zelfs alle kanalen van FOX Sports.

Doe dan eenvoudig en gratis de postcodecheck en zie wat er leverbaar is op jouw adres. Kies voor een voordelig internet abonnement afsluiten en je favoriete voetbalwedstrijden op de voet volgen.