100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

VTM eerste Belgische omroep die programma’s gratis gaat aanbieden

Donderdag 21 augustus 2014 1 minuut en 0 seconden leestijd

VTM eerste Belgische omroep die programma’s gratis gaat aanbieden

De Belgische omroep VTM gaat als eerste partij haar programma’s gratis aanbieden op het internet. Hiervoor waren programma’s van de Belgische omroepen alleen tegen betaling te zien.

Vanaf aankomende maandag zijn de programma te zien via een vernieuwde website van de commerciële omroep. Programma’s zijn tot vier weken na het uitzenden nog te bekijken via de streams. De kijker krijgt wel te maken met niet doorspoelbare reclameblokken op de website. Later zullen de streams ook worden toegevoegd in de VTM-app waarmee de streams ook via mobiel of tablet te bekijken zijn.

VTM heeft eerder een experiment gedaan met het gratis aanbieden van streams, hierbij werden de programma’s meer dan 185.000 keer bekeken. VTM kan niet alle programma’s die op tv worden uitgezonden aanbieden op het internet in verband met auteursrecht. Alle programma’s waar de omroep zelf de rechten voor heeft worden wel gratis aangeboden.

In België zijn commerciële omroepen terughoudender met het aanbieden van gratis tv programma’s dan in Nederland. In Nederland zijn via uitzending gemist de verschillende programma’s al enkele jaren beschikbaar. Verder hebben verschillende zenders hun eigen online kanalen voor het aanbieden van programma’s. In België is er wel een betaald alternatief genaamd Stievie waarmee voor een vast bedrag per maand programma’s terug gekeken kan worden.