100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar kijk ik de topwedstrijd AZ – Ajax?

Donderdag 22 Februari 2024 2 minuten en 28 seconden leestijd

Waar kijk ik de topwedstrijd AZ – Ajax?

Dit weekend is het zover, het is alweer de 23e speelronde van de Eredivisie. Met dit weekend de topper tussen AZ en Ajax. Ajax heeft sinds het begin van het seizoen de weg naar boven weer gevonden, terwijl AZ de laatste periode wat meer tegenslagen heeft. De strijd om de 4e plek is daarom nog niet gestreden. Wie wint de 106e topwedstrijd? Benieuwd waar en hoelaat je deze wedstrijd kunt kijken? Lees snel verder!

De geschiedenis van de Topper AZ – Ajax

AZ en Ajax hebben elkaar in de afgelopen jaren al 105 keer getroffen. Deze wedstrijden zijn gespeeld in de Eredivisie, voor de KNVB-beker, oefenwedstrijden etc. Van de 105 wedstrijden, heeft AZ 20 wedstrijden gewonnen. Ajax won er maar liefst 63 en er zijn er 22 in een gelijkspel geëindigd.

De grootste overwinning voor AZ was met een 3-0 in zowel een thuis als uitwedstrijd in de seizoenen 1974-1975 en 2012-2013. De grootste overwinning van Ajax was in het seizoen 197-1971. Ajax won toen met 8-1.

Waar kijk ik AZ – Ajax?

AZ en Ajax spelen zondag 25 februari om 16:45 tegen elkaar in het AFAS Stadion te Alkmaar. De laatste wedstrijd tussen beide clubs werd gewonnen door AZ met 1-2.

Op dit moment staat AZ op de 4e plek met 39 punten. Ajax staat daar onder met 36 punten. Deze wedstrijd is voor Ajax belangrijk om zicht te houden op de 4e plek. Als Ajax wint, komen zij in punten gelijk met AZ, maar zullen zij op de 5e plek blijven staan. Dit komt door het betere doelsaldo van AZ. Wel zal dit de druk opvoeren bij AZ.

Kortom, het belooft een spannende wedstrijd te worden. Voor beide ploegen valt er wat te halen.

AZ – Ajax kijk je bij EPSN

De topwedstrijd tussen AZ en Ajax wordt al gespeeld sinds het seizoen 1968-1969. ESPN zendt de wedstrijd uit op ESPN 2 op zondag 25 februari om 16:45.

Het is helaas niet mogelijk om de wedstrijd zonder een tv-abonnement te bekijken. De mogelijkheid is er namelijk niet om direct bij ESPN een abonnement af te sluiten. Dit biedt ESPN alleen aan via verschillende internet providers.

Om de wedstrijd te kunnen bekijken, heb je dus een internet abonnement in combinatie met televisie nodig. Heb je deze nog niet? Stap dan nu over. Doe onze gratis postcodecheck en vergelijk alle beschikbare internet en tv-pakketten op jouw adres.

EPSN kijk je bij CANAL+

Heb je geen tv in je pakket? Geen zorgen, wij hebben een alternatief voor jou! CANAL+ biedt namelijk een TV App aan. Bij Online.nl zijn de tv en internetklanten al bekend met deze app. Zij kijken namelijk televisie via CANAL+.

Zodra je kiest om te gaan voor de TV App van CANAL+, dan krijg je naast de ESPN-zenders ook toegang tot 75 andere tv-zenders. Daarbij kan je gratis kijken naar films & series on demand, kijk je live of tot 7 dagen terug.

CANAL+ is ook een goed alternatief als je nog niet over een tv-pakket beschikt. Je betaalt per maand €14,95 en je kijkt de eerste week gratis! Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om de app van CANAL+ uit te proberen. Daarbij is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Wil je de Topper AZ – Ajax op ESPN kijken via CANAL+? Kijk dan nu de eerste zeven dagen gratis en ontdek of de app bij jou past. Meld je direct aan via de button hieronder.  

Probeer Canal Digitaal 1 week gratis

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking