100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is de Qmusic escape room?

Woensdag 14 December 2022 3 minuten en 12 seconden leestijd

Wat is de Qmusic escape room?

Luister jij vaak naar de radio? Bijvoorbeeld als je onderweg bent van- en naar je werk of als je lekker thuis aan het rommelen bent? Dan is Qmusic de komende tijd een hele leuke zender om naar te luisteren. Vanaf 15 december luister je namelijk naar de Q-escape room! Help jij de dj’s ontsnappen?

De radiozender Qmusic heeft vanaf 15 december de Q-escape room. Mattie, Domien, Kai en Bram worden opgesloten in de escape room en kunnen pas ontsnappen als ze de muzikale code gekraakt hebben. Dit kunnen ze niet alleen, hier hebben ze jouw hulp bij nodig. De code bestaat uit 4 hele korte fragmenten van een hit die ooit in de top 40 heeft gestaan.

De dj’s krijgen drie keer per dag de kans om hun hit te raden. Als ze de hit geraden hebben ontsnappen ze uit de Q-escape room. Als het antwoord fout is of ze weten het niet dan moeten ze blijven en wachten tot hun volgende ontsnappoging. Om dichter bij de antwoorden te komen moeten er 4 puzzels opgelost worden. Hier kun jij bij helpen. De Q-escape room draait namelijk om samenwerken met elkaar en met de luisteraars. Vorig jaar lukte het de dj’s pas om na 140 uur te ontsnappen, dit zijn bijna 6 hele dagen.

Hoe kun je meeluisteren met de Q-escape room?

Je kunt via Qmusic mee luisteren, maar je kunt ook mee kijken met de Q-escape room. De dj’s worden op donderdag 15 december om 15:00 uur opgesloten. Zodra de deuren gesloten zijn kan het puzzelen beginnen. Er wordt elke dag van 06:00 uur tot 20:00 uur live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. Je kunt luisteren via Q-Music, maar je kunt ook meekijken via Kijk Live.

De dj’s moeten antwoorden geven op hun puzzel om te kunnen ontsnappen. Je kunt de antwoorden bijhouden op de site van Qmusic. Zo blijf je op de hoogte van alles wat de dj’s denken. Ook wordt er een live blog bijgehouden en kun je via social media en push berichten in de Qmusic app op de hoogte gehouden worden.  

Je kunt radio luistern via de Qmusic app, via het web of via je tv kastje. Je hebt hier wel internet voor nodig en als je via het tv kastje luistert heb je ook tv nodig. Heb jij nog geen goede internet en tv verbinding thuis? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken naar de mogelijkheden van de providers op jouw adres.

Wil jij een bijzonder cadeau winnen?

De dj’s geven tijdens de Q-escape room hele mooie prijzen weg. Elke dag tussen 19:00 uur en 20:00 uur worden er mensen blij gemaakt. Je kunt aan Qmusic doorgeven aan wie jij het slechtste cadeau ooit gegeven hebt. Als jij met je verhaal in de uitzending komt dan win je een cadeau om het goed te maken aan die persoon. Ook winnen zowel jij als de persoon waar jij een slecht cadeau aan hebt gegeven een Oudejaarlslot voor de Oudejaarstrekking. De Q-escape room wordt gesponsord door de Staatsloterij.

Wie is Qmusic?

Qmusic is een commercieel Nederlands radiostation dat al bestaat sinds  31 augustus 2005. Inmiddels is dit radiostation zelfs uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. Qmusic wil elke dag plezier, energie en een goed gevoel brengen in het leven van de luisteraars. Doordeweeks heeft Qmusic doorgaans hetzelfde programma. Het programma bestaat uit Mattie & Marieke, Het foute uur, Menno Barreveld, Wim van Helden, Domien Verschuuren, Kai Mercksx en Joost Swinkels. Ook luister je bij Qmusic elke vrijdag naar de Top 40.

Naast de radiozender heeft Qmusic ook een feest, The Party. Je kunt The Party boeken voor jouw evenement zodat je zeker weet dat het een knalfeest wordt. Het Foute uur is standaard onderdeel van The Party. Ben je fan van het Foute uur? Dan kun je dit ook los boeken.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking