100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat kijk je op tv op Oudejaarsavond?

Donderdag 29 December 2022 3 minuten en 41 seconden leestijd

Wat kijk je op tv op Oudejaarsavond?

Haal de oliebollen en de champagne maar in huis want het is alweer bijna 2023! Afgelopen jaar is heel snel gegaan en om dit jaar knallend af te sluiten kun je een avondje genieten van heerlijke tv. Er zijn een aantal shows die je echt niet kunt missen. Lees snel verder!

Het tv programma van 31 december 2022 is dit jaar weer heel erg leuk waardoor het niet moeilijk wordt om tot 12 uur wakker te blijven. Zo kun je genieten van de oudejaarsconference, speciale oudejaarsspecials en heerlijke films. Ben je benieuwd wat je kunt kijken? Wij zetten het voor je op een rij.

Wat is het tv programma?

2022 was het jaar van de boerenprotesten, stijgende inflatie en de Oorlog in Oekraïne. Daar wordt je alles behalve vrolijk van, maar Claudia de Breij en Guido Weijers zorgen er met hun oudejaarsconferences toch voor dat je lachend het jaar uit gaat.

 • Oudejaarsconference Guido Weijers: Dit is al de elfde keer dat Guido Weijers de oudejaarsconference doet. Deze grappenmakker loodst je op humoristische wijze door 2022 heen. Hij belooft veel creatieve hersenspinsels, hilarische terugblikken en slimme doordenkers.
  Op 31 december om 20:00 uur op RTL 4
 • Oudejaarsconference Claudia de Breij: Dit is de derde keer in haar carrière dat Claudia de  Breij de oudejaarsconference mag opvoeren. Ze maakt de balans van het afgelopen jaar op met scherpe grappen en mooie liedjes.
  Op 31 december om 22:20 op NPO 1

Naast de oudejaarsconferences zijn er natuurlijk nog meer leuke tv programma’s:

 • NOS Oranje Jaaroverzicht 2022: Een terugblik op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar rond de koninklijke familie. Met extra aandacht voor Kroonprinses Amalia.

Op 31 december om 19:14 op NPO 2

 • Vandaag Inside Oudejaarsspecial: Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen blikken terug op de hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar. Ze scoren natuurlijk goede kijkcijfers met hun programma Veronica Inside en ze hebben maandelijks hun eigen show in de Ziggo Dome. Hoe deze oudejaarsspecial er uit gaan zien is voor ons nog niet bekend, maar er kan gerekend worden op voetbal, politiek, grappen en anekdotes.
  Op 31 december om 20:00 uur op SBS 6
 • Mindf*ck Oudejaarsspecial 2022: Illusionist Victor Mids heeft een aantal experimenten in petto. Hij deelt magische trucs voor mensen die geld willen besparen als goed voornemen voor 2023. Dit jaar zijn Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven te gast. Zij zijn op dit moment te zien als juryleden van Heel Holland bakt. Om scherp te blijven op Oudejaarsavond kun je thuis meedoen met de interactieve experimenten.
  Op 31 december om 21:31 op NPO 1
 • Nationaal aftelmoment 2022: Vanuit het Top 2000 café in Hilversum, waar de laatste platen van de NPO Radio 2 Top 2000 klinken, haalt presentator Sjoerd van Ramshorst nog een keer de mooiste momenten van 2022 terug in de herinnering. Ook wordt er afgeteld naar het nieuwe jaar dat ingeluid wordt met vuurwerk en een proost.

Op 31 december om 23:49 op NPO 1, NPO 2 en BVN

Je kunt deze programma’s ook streamen via NLZIET, NPO Start of NPO Plus.

Geniet je liever van een aantal leuke films op oudejaarsdag? Daar hebben wij ook een aantal kijktips voor:

 • Roald Dahls The BFG: Een reus ontvoert Sophie uit het weeshuis waar ze woont. Gelukkig is de reus heel vriendelijk en gaan ze samen beginnen aan een avontuur om een invasie van mens-etende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen.
  Op 31 december om 12:55 uur op SBS6
 • Paddington 2: Paddington is de pratende beer met de blauwe jas en de rode hoed. De tante van Paddington is binnenkort jarig dus hij is op zoek naar een bijzonder cadeau. Een antiekhandelaar heeft wel een wat, een prachtig boek. Maar als dat boek wordt gestolen draait Paddington de cel in voor diefstal. Hij probeert te ontsnappen, maar lukt het nog wel om naar de verjaardag te gaan?
  Op 31 december om 15:05 op SBS 6
 • Gone with the Wind: 1861, Verenigde Staten. Scarlet viert haar zestiende verjaardag op het landgoed van haar familie. Ze is verliefd op Ashley, maar hij is verloofd met haar nicht Melanie. Ashley kan haar liefde niet beantwoorden en toevallig is een knappe kerel getuige van dat gesprek. Diezelfde dag breekt de burgeroorlog uit.
  Op 31 december om 20:30 uur op SBS 9

Met deze films en programma’s gaan we 2023 knallend in!

Heb jij geen internet (& tv) abonnement of wil je een ander abonnement afsluiten? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken wat er mogelijk is op jouw adres.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking