100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

WK kijktips!

Vrijdag 18 November 2022 3 minuten en 26 seconden leestijd

WK kijktips!

Het is weer zo ver, het Wereldkampioenschap voetbal gaat weer van start. Het WK 2022 vindt plaats in Qatar en het speelschema is bekend. Nederland mag maandag 21 november haar eerste wedstrijd spelen. Kijk jij ook? Blijf je graag op de hoogte over alles wat er tijdens en rondom het WK gebeurd en wil je geen wedstrijd missen? Wij zetten alles wat op tv, internet en radio komt voor jou op een rij!

Het WK voetbal, oftewel het FIFA-Wereldkampioenschap, gaat weer van start. Het WK is een om de vier jaar terugkerend toernooi tussen de nationale mannenteams die aangesloten zijn bij de FIFA. Het eerste officiële WK vond al plaats in 1930, waar 13 landen tegen elkaar streden. Dit jaar doen er maar liefst 32 landen mee met het WK en vanaf 2026 zullen er 48 landen mee doen. Nederland heeft het WK helaas nog nooit gewonnen, maar heeft het al wel 3 keer de tweede plek, 1 keer de derde plek en 1 keer de vierde plek gehaald. Zal Nederland dit jaar kampioen worden?

Op tv, radio en internet wordt uitgebreid aandacht besteed aan het WK 2022. Op de radio kun je bijvoorbeeld luisteren naar Radio 538. Zij zenden tijdens de wedstrijden van Oranje uit vanuit de Johan Cruijff Arena. Ook kun je via ‘langs de lijn en omstreken’ dagelijks op de hoogte gehouden worden over het WK. Je kunt alle wedstrijden rechtstreeks volgen via de livestreams op NOS.nl en op de NOS app. Ook kun je kijken naar de YouTube serie ‘In het spoor van Oranje’ van Jeroen Stekelenburg en Chiel van Koldenhoven. Het WK nieuws wordt dagelijks besproken in de NOS-voetbalpodcast. Ook op tv is er veel te bekijken, wij zetten kijktips voor jou op een rij.

WK kijktips

Er zijn een aantal dagelijkse programma’s. Vanaf zondag 20 november kun je dagelijks kijken naar:

 • De Oranje-winter: Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp bespreken met gasten dagelijks de gebeurtenissen tijdens het WK. Noa Vahle maakt reportages in Qatar.
  Vanaf 22:00 op SBS6
 • WK journaal: Gepresenteerd door Henry Schut.
  om 19:00 op NPO1
 • Studio WK22: Onder leiding van Sjoerd van Ramshorst bespreken drie analisten en gasten wat er allemaal op en rondom het veld gebeurd. Naast voetbal is er dus ook veel oog voor wat er buiten het stadion gebeurd.
  om 19:20 op NPO1

Het WK gaat zondag 20 november van start met de openingswedstrijd, deze kun je natuurlijk niet missen. Ook zijn de speeltijden van Nederland al bekend. Wij zetten belangrijke kijkmomenten voor jou op een rij:

 • Zondag 20 november
  • Openingswedstrijd WK Qatar – Ecuador
   16:50 uur op NPO1
  • ‘Andere tijden sport’ over Louis van Gaal
   22:20 op NPO1
    
 • Maandag 21 november
  • Wedstrijd Senegal – Nederland met voor- en nabeschouwing. De wedstrijd zelf start om 17:00 uur.
   16:10 op NPO1
    
 • Vrijdag 25 november
  • Wedstrijd Nederland – Ecuador met voor- en nabeschouwing. De wedstrijd zelf start om 17:00 uur.
   16:10 op NPO1
    
 • Dinsdag 29 november
  • Wedstrijd Nederland – Qatar met voor- en nabeschouwing. De wedstrijd zelf start om 16:00 uur.
   15:10 op NPO1

Heb jij een internetabonnement met tv bij Ziggo? Dan kun je alle WK-wedstrijden van het Nederlandse elftal ook volgen op Ziggo Sport. Ook kun je de wedstrijdbeelden koppelen aan het gepassioneerde audiocommentaar van De Vos. Dit kan met de Grand Prix radio van Ziggo Sport-collega Olav Mol.

Ziggo is niet de enigste provider die op het WK inspeelt. Bij KPN kun je het WK voetbal namelijk volgen via het kanaal NPO UHD. Je kunt dus genieten van extra scherp beeld. Dit kan op voorkeuzekanaal 690. Je moet wel beschikken over een geschikte UHD televisie.

Hoe kun je de WK wedstrijden live volgen?

Zoals boven beschreven kun je de WK wedstrijden op meerdere manieren volgen. Wij hebben dit nogmaals voor jou op een rij gezet:

 • Via de livestream op NOS.nl kun je alle wedstrijden live volgen;
 • Via de livestream in de NOS app kun je alle wedstrijden live volgen;
 • De wedstrijden van Nederland kun je live zien op NPO1;
 • Ben je niet in de gelegenheid om te kijken? Dan kun je de wedstijden van Nederland via de radio volgen op Radio 538.

Heb jij nog geen internet abonnement met tv maar wil je dit wel? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking