100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

WK Nederland tegen Argentinië

Vrijdag 9 December 2022 3 minuten en 28 seconden leestijd

WK Nederland tegen Argentinië

Het Wereldkampioenschap voetbal is in volle gang bezig. Het WK 2022 vindt plaats in Qatar en Nederland speelt inmiddels alweer in de kwartfinale! De kwartfinale vindt vanavond om 20:00 uur plaats, dit wil jij Lees dan snel verder…

Vanavond speelt Nederland tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK voetbal 2022. De wedstrijd is om 20:00 uur en je kunt het kijken op NPO1. Zal Nederland deze wedstrijd winnen? In de groepsfase heeft Nederland twee wedstrijden gewonnen en een wedstrijd gelijkgespeeld. Argentinië heeft in de groepsfase ook twee wedstrijden gewonnen, maar een wedstrijd verloren. In de achtste finale heeft Nederland gespeeld tegen de Verenigde Staten. Nederland heeft deze wedstrijd gewonnen met 3-1. Argentinië speelde tegen Australië en heeft gewonnen met 2-1. Als je naar deze uitkomsten kijkt maken ze beide een grote kans.

Het gaat een spannende wedstrijd worden vanavond. Als we naar de feiten kijken van het verloop van het WK voor beide teams zitten er een aantal interessante statistieken tussen. Nederland heeft in de 4 wedstrijden namelijk 8 goals gemaakt, dit is 1 goal meer dan Argentinië. Terwijl Argentinië maar liefst 26 schoten op het goal heeft gedaan en Nederland maar 14. Als Nederland vanavond verliest liggen we uit het WK, maar als Nederland wint wordt onze volgende tegenstander Kroatië of Brazilië. De wedstrijd Kroatië – Brazilië wordt vandaag om 16:00 uur gespeeld. Rond 6 uur weten we dus of Kroatië of Brazilië door is naar de halve finale. Mocht Nederland winnen dan spelen ze de halve finale op dinsdag 13 december om 20:00 uur.

WK kijktips

Op tv, radio en internet wordt uitgebreid aandacht besteed aan het WK 2022. Op de radio kun je bijvoorbeeld luisteren naar Radio 538. Zij zenden tijdens de wedstrijden van Oranje uit vanuit de Johan Cruijff Arena. Ook kun je via ‘langs de lijn en omstreken’ dagelijks op de hoogte gehouden worden over het WK. Je kunt alle wedstrijden rechtstreeks volgen via de livestreams op NOS.nl en op de NOS app. Ook kun je kijken naar de YouTube serie ‘In het spoor van Oranje’ van Jeroen Stekelenburg en Chiel van Koldenhoven. Het WK nieuws wordt dagelijks besproken in de NOS-voetbalpodcast. Ook op tv is er veel te bekijken, wij zetten kijktips voor jou op een rij.

  • De Oranje-winter: Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp bespreken met gasten dagelijks de gebeurtenissen tijdens het WK. Noa Vahle maakt reportages in Qatar.
    Vanaf 22:00 op SBS6
  • WK journaal: Gepresenteerd door Henry Schut.
    om 19:00 op NPO1
  • Studio WK22: Onder leiding van Sjoerd van Ramshorst bespreken drie analisten en gasten wat er allemaal op en rondom het veld gebeurd. Naast voetbal is er dus ook veel oog voor wat er buiten het stadion gebeurd.
    om 19:20 op NPO1

Heb jij een internetabonnement met tv bij Ziggo? Dan kun je alle WK-wedstrijden van het Nederlandse elftal ook volgen op Ziggo Sport. Ook kun je de wedstrijdbeelden koppelen aan het gepassioneerde audiocommentaar van De Vos. Dit kan met de Grand Prix radio van Ziggo Sport-collega Olav Mol.

Ziggo is niet de enigste provider die op het WK inspeelt. Bij KPN kun je het WK voetbal namelijk volgen via het kanaal NPO UHD. Je kunt dus genieten van extra scherp beeld. Dit kan op voorkeuzekanaal 690. Je moet wel beschikken over een geschikte UHD televisie.

Stukje geschiedenis

Het WK voetbal, oftewel het FIFA-Wereldkampioenschap, is volop bezig. Het WK is een om de vier jaar terugkerend toernooi tussen de nationale mannenteams die aangesloten zijn bij de FIFA. Het eerste officiële WK vond al plaats in 1930, waar 13 landen tegen elkaar streden. Dit jaar doen er maar liefst 32 landen mee met het WK en vanaf 2026 zullen er 48 landen mee doen. Nederland heeft het WK helaas nog nooit gewonnen, maar heeft het al wel 3 keer de tweede plek, 1 keer de derde plek en 1 keer de vierde plek gehaald. Zal Nederland dit jaar kampioen worden?

Heb jij nog geen internet abonnement met tv maar wil je dit wel? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking