100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Zender van de maand: december

Woensdag 9 December 2020
Laatste update: Dinsdag 29 December 2020 7 minuten en 31 seconden leestijd

Zender van de maand: december

We zijn aan de laatste maand van 2020 aangekomen. En ook in december bieden veel van onze internet en tv-providers jou weer gratis toegang tot de zender van de maand. Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.

Budget Alles-in-1

De zender van de maand december bij Budget Alles-in-1 is NPO 1 Extra en dat komt goed uit. Want jij wilt toch ook niets missen van de Top 2000 en Serieus Request: The Lifeline?

December staat in het teken van de NPO Radio 2 Top 2000. Kerstavond om 24.00 gaat de lijst der lijsten van start. De 2000 mooiste nummers gekozen door de luisteraars van NPO Radio 2. Helaas kun je er dit jaar niet bij zijn in het Top 2000 Café. Maar de organisatie werkt hard om het mogelijk te maken om via een vidoeverbinding toch een kijkje te nemen. Zo hopen ze toch het ultieme Top 2000 gevoel te bieden en te verbinden, maar dan vanuit je eigen huiskamer.

En dat is niet het enige. 18 december komen de dj's van 3FM weer in actie voor het Rode Kruis. Tijdens Serieus Request: The Lifeline hopen zij zoveel mogelijk geld op te halen.

Wil je niets missen? Je bekijkt NPO 1 Extra in december op Budget Alles-in-1 kanaal 42.

Wist je dat kiezen voor een internet en tv-pakket van Budget Alles-in-1 in december wel heel interessant is? We hebben nu namelijk een exclusieve actie waarbij je een cashback krijft van wel €30,- op alle internetpakketten!

Caiway

In december kijken Caiway-klanten met een internet en tv-pakket gratis naar Insight TV. Hou je van avontuur, actiesporten en lifestyle? Dan is dit de zender voor jou. Wat Insight TV extra bijzonder maakt is dat zij alle programma’s zelf produceren, je vindt hun programma’s dus niet op een andere zender. Daarnaast zenden zij alle programma’s in de hoogste kwaliteit uit: 4K UHD.

Je bekijkt Insight TV in december op Caiway kanaal 21.

Ben je na december helemaal fan van Insight TV? Kies dan voor het Plus TV pakket van Caiway. Voor €11,- per maand kijk je dan niet alleen naar Insight TV, maar ook naar nog eens 39 andere tv-zenders. Wist je dat nieuwe klanten die kiezen voor internet en tv van Caiway nu 2 maanden gratis gebruik kunnen maken van het Plus-TV pakket?

Delta

Ook internet en tv-klanten van Delta kijken in december gratis naar Insight TV.

Delta heeft Insight TV in december opengezet voor al haar klanten op kanaal 12.

Ook na december hoef je niets van Insight TV te missen. Want kies je voor het 90+ tv-pakket dan kijk je iedere dag naar de avonturenprogramma’s van Insight TV.

KPN

KPN-klanten kijken in december gratis naar NPO 1 Extra. KPN heeft niet zomaar voor deze zender gekozen. In december volg je namelijk van 18 t/m 24 december de 3FM dj’s tijdens 3FM Serieus Request: The Lifeline. In verband met corona dit jaar in aangepaste vorm, zetten drie dj-teams zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar komt 3FM in actie voor het Rode Kruis, dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat.

Na Serieus Request kun je de tv op NPO 1 Extra laten staan. Want op Kerstavond om 24.00 uur gaat de uitzending van de NPO Radio 2 Top 2000 van start. Live vanuit het Top 2000 Café luister je naar de lijst der lijsten, met dit jaar nieuw op nummer 1: onze eigen Danny Vera met Roller Coaster.

Je bekijkt NPO 1 Extra in december op KPN kanaal 42.

Wil je nooit meer iets missen van NPO 1 Extra? Kies dan voor het Pluspakket van KPN. Dat kost je maar €6,99 per maand en je kunt het pakket maandelijks aan of uit zetten. Je zit dus nergens aan vast. Heb je het Pluspakket al? Dan vind je NPO 1 Extra op kanaal 76.

Online.nl

Liefhebbers van klassieke muziek hebben geluk als ze klant van Online.nl zijn. Zender van de maand december is namelijk Mezzo. Dé klassieke zender met het allerbeste van klassieke muziek, opera’s, jazz en ballet. Bij Mezzo bekijk je de mooiste voorstellen gewoon vanuit je eigen huiskamer.

In december zie je onder andere:

Beethoven – 19-20 december 2020
2020 is het Beethoven jaar en deze week staat in het teken van het 250-jarig jubileum van de componist. Je ziet en vooral hoort alle symfonieën, concerten, pianosonates en strijkkwartetten in stijl van Beethoven. De muziekstukken worden uitgevoerd door de grootste artiesten, waaronder: Bernstein, Thielemann, Seong-Jin Cho, Isabelle Faust en Daniel Barenboim.

Richard Galliano – 24 december 2020
Richard Galliano, de Franse jazz-accordeonist, wordt dit jaar 70 en daarvan heeft hij 50 jaar op het podium gestaan. Dat wordt gevierd op Mezzo met een avondvullende special.

Jean-Christophe Maillot – 28 & 29 december 2020
Ook het jubileum van choreograaf Jean-Christophe Maillot wordt in december gevierd. Dat doen zij door het uitzenden van zijn ‘Les Ballets de Monte-Carlo’ in een nieuwe uitvoering die deze zomer is gefilmd (The Taming of the Shrew). Daarnaast kun je kijken naar twee symbolische balletten van de choreograaf (Lake en Assepoester) en een nieuwe documentaire.

Je bekijkt Mezzo op Online.nl kanaal 316 of via de interactieve TV app.

Ook na december kun je blijven genieten van alles wat de klassieke wereld te bieden heeft met Mezzo. Kies dan voor het Entertainment HD- pakket van Online.nl. Je regelt dit makkelijk via Mijn Online.nl en je kunt het pakket iedere maand aan of uit zetten.

Oxxio

Net als bij KPN is bij Oxxio de zender van de maand december NPO 1 Extra. Mis niets van de avonturen van de 3FM dj’s tijdens Serieus Request: The Lifeline en zie de dj’s van NPO Radio 2 in actie vanuit het Top 2000 Café tijdens de uitzending van de Top 2000.

NPO 1 Extra is in december te zien bij Oxxio op kanaal 42.

T-Mobile

In december kijken alle T-Mobile internet en tv-klanten gratis naar ShortsTV. Deze zender staat helemaal in het teken van de korte film. Dat betekent dat je 24 uur per dag kunt genieten van korte films van hoge kwaliteit.

En dat is niet het enige. Als kerstverrassing ontvang je tijdens de kerstvakantie (18 december t/m 3 januari) de kinderzenders Nick Jr. (kanaal 172), Nicktoons (kanaal 173) en Pebble TV (kanaal 191).

ShortsTV bekijk je in december bij T-Mobile op kanaal 18.

Wil je na december blijven kijken naar ShortsTV of de kinderzenders? Zet dan het Infotainment of Kids & Music pakket eenvoudig zelf aan in My T-Mobile Thuis.

Update: T-Mobile blijft strooien met cadeautjes. Want je kijkt nu, tot 4 januari, ook nog eens gratis naar 192TV. Zij hebben voor de feestdagen een speciaal programma samengesteld. Zo kijk je onder andere naar de Top 192 van alle tijden en Feestnacht: und jeht's los. Je vindt 192TV op T-Mobile kanaal 232.

XS4ALL

Muziekliefhebbers zitten in december goed bij XS4ALL. Want ook bij deze internetprovider is NPO 1 Extra de zender van de maand december. Mis niets van 3FM Serieus Request: The Lifeline en van de lijst der lijsten tijdens de NPO Radio 2 Top 2000.

Je bekijkt NPO 1 Extra in december op XS4ALL kanaal 42.

En kies je voor het Pluspakket van XS4ALL, dan hoef je ook na december niets te missen van wat NPO 1 Extra jou te bieden heeft.

Youfone

Hoppa, Youfone blijft niet achter. Ook bij hen is NPO 1 Extra de zender van de maand in december. 2020 is misschien anders dan we gewend zijn, maar het Top 2000 Café opent traditiegetrouw zijn deuren. Dit jaar zelfs 8 uur eerder dan normaal. De Top 2000 is één van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland. Ieder jaar kijken en luisteren zo’n 10 miljoen mensen naar de Top 2000. Je volgt de uitzending van de Top 2000 24 uur per dag via NPO Radio 2 en op NPO 1 Extra.

En dat is niet het enige. Omdat de Nederlandse cultuursector het momenteel erg zwaar heeft biedt de NPO de komende tijd een extra podium via radio en televisie. Dit doen zij op NPO 2 Extra. Youfone klanten kijken in december gratis naar deze zender op kanaal 31.

In december kijken Youfone klanten gratis naar NPO 1 Extra op kanaal 30 (en kanaal 26).

Wil je ook na december blijven kijken naar beide NPO Extra kanalen? Kies dan voor het Comfort of Premium TV-pakket van Youfone. Je regelt het eenvoudig via MyYoufone.

Ziggo

Ziggo kom je normaal gesproken niet tegen in dit overzicht. Sinds begin van dit jaar zijn zij gestopt met de zender van de maand. Maar in december maken zij een uitzondering. Alle Ziggo-klanten kijken die maand namelijk gratis naar NPO 1 Extra. Dat komt goed uit met Serieus Request: The Lifeline en de Top 2000 die eraan zitten te komen.

Klanten van Ziggo kunnen al een poosje kijken naar NPO 2 Extra. Deze zender is voor alle klanten opengezet in verband met een actie voor de Nederlandse cultuursector. Ziggo-klanten kunnen nog tot 1 april kijken naar NPO 2 Extra op kanaal 222.

Je vindt NPO 1 Extra op Ziggo kanaal 128 of je kijkt via de Ziggo Go app.

Thuis tv en internet

Bijna al onze internetproviders komen maandelijks met een, gratis, zender van de maand. Wil jij daar ook gebruik van maken? Kies dan nu voor een internet en tv of een alles-in-1 pakket van één van onze providers.

Doe onze gratis postcodecheck, ontdek binnen een minuut alle mogelijkheden voor internet en tv op jouw adres en ga internet vergelijken.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking